HABERLER>POLİTİKA
2 Temmuz 2019 Salı - 14:38

'Edepsiz' tartışması büyüyor: Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nun ilk toplantısında maaşlarına zam kararı alması tartışma yaratmıştı. Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın maaşını eleştirenler için kullandığı 'edepsizler' sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu ise Arınç'a "Sen vatandaşa ‘Edepsiz’ diyemezsin. Dersen önce aynaya bak" sözleriyle karşılık verdi.

 Edepsiz  tartışması büyüyor: Kılıçdaroğlu ndan sert sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bugün 2 Temmuz Madımak olaylarına gelmek istiyorum. İnsanlar sazlarıyla sözleriyle bir şeyler anlatmak istediler. 2 Temmuz'da Madımak'ta bir insanlık katliamı yaşandı, insanlar diri diri yakıldı.

Bunu unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bir insanı yakamazsınız öldüremezsiniz. Kini ve öfkeyi de asla yüreğimizde tutmamalıyız. Kini ve öfkeyi bir tarafa bırakacağız.

''12 YIL SONRA 'PARDON' DİYORUZ''
2007'de Ergenekon Balyoz operasyonları başladı. Tamamının yalan olduğu mahkeme kararı ile sabit oldu. 12 yıl sonra 'pardon' diyoruz, özür diliyoruz. 12 yılda bu ailelerin çektiği dramın hesabını kim verecek? Atacaksın aylarca içeriye bir kısmı içeride ölecek kanser olacak ben bu davaların savcısıyım diyeceksin 12 yıl sonra beraat kararı veriyoruz diyeceksin. Bu mudur hak hukuk? 

''YARGI REFORMUNDAN SÖZ EDİLİYOR''
Yargı reformundan söz ediliyor. Gayet güzel. Yargı adalet reformundan söz edilmesi bu ülkede adaletin olmadığını gösteriyor. Adaletin güven vermesi lazım. Bunu istiyoruz ama şunu sormaktan kendimizi alamıyoruz. Getireceğiniz adalet paketinde Eren Erdem dışarı çıkacak mı? Eren Erdem'in ne suçu var? FETÖ'cü diyorlar FETÖ'cülerle ilgili kitap yazmış. 

Osman Kavala neden içerde? Askeri öğrenciler de var. Sırrı Süreyya Önder... Önemli bir entelektüel neden içerde? Nazlı Ilıcak, Selahattin Demirtaş neden içerde? Adalet sadece bizim için değil. Herkes için adalet istiyoruz. 

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ
Osaka'da fotoğrafı görmüşsünüzdür. Trump ile Erdoğan yanyana. Arada bayraklar var. ABD heyeti var önünde not defterleri. Bizim ekibin önünde hiçbir şey yok. Bunu görünce Trump bu arkadaşlarla Hollywood'da film çekebiliriz diyor. Erdoğan'a teşekkür ediyor, papazı serbest bıraktığı için. Trump'ın talimatıyla papaz serbest bırakıldı. Bunun adı adalet midir? Adaletten yanaysan bir daha AK Parti ve Erdoğan'a oy vermezsin.

"BAKAN MİZAH UNSURU OLUYOR"
Komşumuz açken yardım etmek zorundayız. Siyasal iktidarlar da işsizliğe çare bulmalıdır. Bütün dünyada gıda fiyatları düşüyor, artan tek ülke Türkiye. Bütün dünyada düşerken Türkiye'de hangi gerekçeyle artıyor. Kim yönetiyor Türkiye'yi. Bir bakanımız var, arada bir mizah unsuru oluyor. Açıklama yapmış 2021 sonuna kadar et ithalatı olmayacak diye. Bu yılın 6 ayında 251 bin büyükbaş hayvan ithal ettik. Bakan tooluma bilgi vermiyor. Saraydakiler lale devrini yaşıyor.

"VATANDAŞA EDEPSİZ DİYEMEZSİN"
Birisi siyasal olarak bocalıyorsa saraya davet ediliyor. Çiftlik çünkü orası. Eski abiler para alıyor. Baktılar yeni parti kurulacak bunları saraya davet ettiler. 13 bin lira para mı dediler 18 bin liraya yükselttiler. Bülent Bey bu tartışmayı yapanlara edepsiz diyor. Daha makamınıza oturmadan aylığınızı 18 bin liraya çıkarıyorlarsa sen vatandaşa edepsiz diyemezsin.

Freni patlamış bir kamyonda yokuş aşağı gidiyoruz. Yetki damada verilmiş damat başka alemlerde. Bana yetki verin bu enflasyonla fiyat artışlarıyla faizle nasıl mücadele ediyorum diyordu. Yetkiyi aldın. Ne oldu? Asgari ücret 2 bin 20 lira açlık sınırı 2 bin 60 lira. Her şeye zam gelecek. Emekli kardeşim senin dertlerini en çok dile getiren benim. Emeklisin ve seni bu hale getiren iktidara neden oy veriyorsun. Sen de düşün sen de adalet ara. 

Çarşamba enflasyon verileri açıklanacak. Ondan yola çıkarak emeklilere zam yapılacak. Zamları sonraya ertelediler, emekli ve işçiye az zam yapmak için. Enflasyon verileri ile oynanıyor daha düşük çıkması için." (NTV)

 
Altınordu'dan sağ beke transfer
 
Karamollaoğlu: Madımak hadisesi tekrar araştırılmalı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Engin yılmaz 4 Temmuz 2019 Perşembe 18:01

Sayın kılıçtaroglu bütün türkiyeyi nasıl sayın ekrem imamoglunun etrafında toplanmasına vesile olduysanız emekliler içinde bir şeyler bulun ki bu halk artık sizi iktidara taşısın agırlıgınızı görelim artık

Yorumu oyla      4      5  
3 Temmuz 2019 Çarşamba 08:44

pardonda bu eski siyasetçiler ne iş yapıyorda 18.000TL gibi parayı cukka yapıyorlar? Memlekette onca mühendis alın teriyle 3000-4000TL parayı zor kazanıyor. Ayıptır ayıp. Bülent arıncın hakkettiği para 1500TL emekli maaşıdır. Özelliği neymiş bu adamın? NASA'da bir buluşmu yapmış?

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na 'referandum' yanıtı!
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada, ...
Bazı illerin milletvekili sayısı değiştirildi!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK),illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını yeniden ...
Akşener'den Bahçeli'ye: Girdiği her yeri kurutuyor!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin TBMM grup toplantısında ...
 
Çeşme'de 'tarihi kalıntılar içine inşaat' iddiası: Kim bu hatırı sayılır devlet adamı?
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Çeşme’nin ...
Başkan Yücel’den Madımak mesajı: Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 2 Temmuz Madımak ...
Rus mevkidaşı ile İdlib'i görüştü
Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, İdlib'deki son gelişmelerle ilgili Rus ...
 
“Türkiye ve Çin ortak gelecek vizyonu paylaşıyor”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin gazetesi “Global Times”a yazdığı ...
Ergenekon'dan beraat alan Gümrükçü'den açıklama
Ergenekon davasında mahkeme, kararı açıkladı. Davada tüm sanıklar örgüt ...
Erdoğan Japonya Başbakanı Abe ile görüştü
Japaonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce İmparator Naruhito ardından ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva