HABERLER>POLİTİKA
24 Ekim 2016 Pazartesi - 09:20

'Dostum Putin'in desteğine ihtiyacım var'

Ortadoğu'daki terörle mücadele sürecine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bölgede teröre karşı ortak mücadelede saygıdeğer kıymetli dostum Putin'in desteğine ihtiyacım var. Bu alanda Rusya ile işbirliğimiz için biz gereken her adımı atmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

 Dostum Putin in desteğine ihtiyacım var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus resmi kanalı Rossiya-1'de Mihail Gusman'ın sunduğu Formula Vlasti programına konuk oldu.

Ortadoğu'daki terörle mücadele sürecine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bölgede teröre karşı ortak mücadelede saygıdeğer kıymetli dostum Putin'in desteğine ihtiyacım var. Bu alanda Rusya ile işbirliğimiz için biz gereken her adımı atmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

24 KASIM TALİHSİZ BİR OLAY
Olayla ilgili konuyu mektubumda da dile getirdim. Olayın bizler için de üzücü olduğunu ve talihsiz bir olay olduğunu ifade ettim. Suriye topraklarındaki bu olayla bağlantısı olanlar yakalanarak mahkemeye verilmiş bulunuyor. Soruşturma devam ediyor. Şu anda Rus pilotun ölümüne neden olan kişi cezaevinde.

AKKUYU'DA ÇOK ZAMAN KAYBETTİK
Biz daha önce karşılıklı ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmayı hedefliyorduk. Burada da aksamalar çıktı. Akkuyu Nükleer Santral projesi bizim için hayati bir proje. Bu konuda da çok zaman kaybettik. Hedef bu projeyi bir an önce bitirerek işletime açmak. Türk Akımı projesine gelince ise Sayın Vladimir Putin'in katılımıyla yapılan ÜDİK toplantısında da aynı görüşlerimizi dile getirdik. Biz bu projenin aksaması hususunda herhangi bir adımımız söz konusu değil.

TURİZM İŞBİRLİĞİMİZ ARTACAK
Halklarımızı en çok kaynaştıran alan turizmdir. Fakat bu alanda büyük ara verildi. Geçen yıl Rus turist sayısı fiiliyatta lider sayısına yaklaşmıştı. Bu yıl belki lider sayı olarak Almanları da geride bırakabilirdi. Ama ben inanıyorum ki gelecek dönemde turizm işbirliğimiz artacak. Tabii akrabalık bağları da artıyor.

SAHİLLERİMİZ GÜVENLİ
Şu anda Türkiye'de, özellikle tatil bölgelerimizde hiçbir sorun yok. Güvenlik konusunda gereken tüm önlemleri alıyoruz. Gelecekte de bunları yapacağız. Dolayısıyla endişelenecek bir durum yok. Şu anda sahillerimiz güvenli ve turistleri bekliyor. Fakat sadece deniz tatili değil, aynı zamanda da bizim inanç, kültür, sağlık turizm, golf, dağ turizmi gibi alanlarımız da var.

KÜRTLERE LİDERLİK YAPTIĞINI SÖYLEYENLER ZULÜM YAPTI
Erdoğan, 'Kürt meselesi' hakkındaki bir soruyu karşısında ise "Kürt meselesinden bahsederken, neyi kastettiğinizi anlamıyorum. Şu anda benim Kürt kardeşlerim, Kürt vatandaşlarım belirli bir partinin çatısı altında yoğunlaşmamakta. Çok sayıda Kürt vatandaşlarım oylarını, benim kurucu olduğum AK Parti'ye veriyor. Hükümetimizde Kürt kökenli bakanlarımız var" ifadelerini kullandı. "Ne yazık ki, Kürt halkına liderlik yaptığını söyleyenler Kürt halkına zülüm etmişti" diyen Erdoğan, "İnsanları sokağa çıkardı ve yaklaşık 50 bin Kürt vatandaşımızın ölümüne neden oldu. Ölenler de Kürt. Ne yazık ki onlar ülkemizde terör faaliyetleri yürütüyor. Biz onlara karşı mücadelemize devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

AB 53 YILDIR BİZİ OYALIYOR
Brüksel'in Ankara'ya yönelik tutumunu da eleştiren Erdoğan, "AB ile üyelik müzakerelerini 1963'ten bu yana yürütüyoruz. 53 yıl bizi oyaladılar ve halen oyalıyorlar" dedi. Sığınmacı krizini de hatırlatan Erdoğan: "Suriye ve Irak'tan 3 milyondan fazla mülteci geldi. Bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte bu masraflarımız 20 milyar doları geçti. Avrupa bize yardım etmiyor. Yardım konusunda söz verdiler. Fakat halen bu yardımı görmedik. Sadece BM bize 53 milyon dolar yardım etti. Türkiye bu kadar yükü kendi üzerine aldı.

15 TEMMUZ TEŞEKKÜRÜ
FETÖ'nün darbe girişimine de değinen Erdoğan, "Bu olaylar sırasında ikinci gün beni Putin aradı. Görüşmede darbeye karşı olduklarını ve bizim tarafımızda olduğunu vurguladı. Şahsım ve Türk halkı adına bu ilkesel tutumunu hatırlayarak şunu söylüyorum: Teşekkür ederim" dedi. (Sputnik)

 
Kemalpaşa kirazı teşvikte liste dışı!
 
Almanya'da Türk vatandaş polis şiddeti kurbanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk askerinden DEAŞ'a karşı Peşmerge'ye destek
Başbakan, Musul operasyonuna dair, "Peşmerge, Başika'yı DEAŞ'tan temizlemek ...
Cezaevlerine kaç çocuk hükümlü var?
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevlerinde bin 752 tutuklu, 831 hükümlü ...
Flaş! Başbakan Yıldırım: Hiçbir vekilimiz, bakanımız...
Başbakan Binali Yıldırım, "Hiçbir milletvekilimiz, bakanımız ne ByLock'ta ...
 
AK Kadınlar tek ses: Çocuk bedenime dokunma!
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Keskin ve Yönetim Kurulu üyeleri, ...
CHP'li Bakan'dan OHAL KHK'sını düzeltme teklifi
TBMM Milli Savunma Komisyonu ile İçişleri Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili ...
Başbakan’dan ‘FETÖ’ çıkışı: 2014’te İzmir’de aday kampanyası yürütürken…
AK Parti İstişare Toplantısı’nda konuşan Yıldırım, “2014 seçimlerinde ...
 
Bozdağ: 3 bin 907 kişi halen aranıyor
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti'nin Afyonkarahisar'daki kampında, ...
Yıldırım'dan çok önemli 'başkanlık' mesajları
Başbakan Yıldırım,"Başkan seçimle gelecek, yasama denetleyecek. Bizim ...
Kaya'dan üçlü salvo: Kocaoğlu, Böke ve Balbay'a ne yanıt verdi?
Böke'nin Güzelbahçe'deki panelde hükümete yönelik sert eleştirilerini ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva