HABERLER>EKONOMİ
31 Temmuz 2019 Çarşamba - 13:18

'Dedikodular, Kazı Kazan satışlarını olumsuz etkiledi'

İzmir Milli Piyango Satıcıları ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, 'Kazı Kazan' kartlarına ikramiye çıkma olasılığı ve şeffaflığı ile ilgili verilen soru önergesinin ardından sosyal medyada dedikoduların dolaşmaya başladığını, bu paylaşımların satışları olumsuz etkilediğini belirterek, tepki gösterdi.

 Dedikodular, Kazı Kazan satışlarını olumsuz etkiledi

İzmir Milli Piyango Satıcıları ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Çakmak, şans oyunlarına ilişkin yapılan olumsuz açıklamalardan üyelerinin mağdur olduğunu savundu. Çakmak, "Devlet güvencesi altında, ciddi organizasyonlarla piyasaya dağıtılan oyunlar hakkında şaibe taşıyan açıklamalar, zaten düşük olan işlerimizi daha da baltalamakta. Halk tedirgin olunca üyelerimizin ekmeği daha da ufalıyor" diye konuştu.

Siyasilerin piyango ve şans oyunlarına ilişkin politik açıklamalar yapmasını eleştiren Çakmak, "Siyaseten partiler birbirleri ile mücadele edebilir ancak politikalarında şans oyunları gibi hassas bir konuyu kullanmaları en çok Piyango İdaresi'nin eli ayağı olan üyelerimizi ve Türkiye genelindeki 10 bin 600 seyyar bayiyi mağdur etmektedir. Milli Piyango bileti ve 'Kazı Kazan' kartı satan üyelerimizin çoğu seyyar, emekli, kadın veya engelli üyelerimizden oluşuyor. Piyango bileti satmak dışında bu insanların çalışabilmeleri çok zor. Dolayısıyla bir biletten yüzde 9,7, 'Kazı Kazan'dan yüzde 8 gibi oldukça sınırlı komisyon alsa bile bu işi yapmak zorundalar. Tüm bu güçlüklere rağmen çabalayan üyelerimiz, bir de şans oyunlarına ilişkin her olumsuz haberlerden darbe yiyor. Bu nedenle siyasilerimizin daha dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'
Son olarak CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın, şans oyunlarına ilişkin verdiği soru önergesine değinen Çakmak, "Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlanması istemiyle verilen önergede 'Kazı Kazan' kartlarına dikkat çekilmiş, ikramiye çıkma olasılığı ve oyunun şeffaflığı sorgulanmıştır. Böyle bir önergeden sonra özellikle sosyal medyada dolaşan dedikoduların da önlenemeyeceği göz önüne alındığında, 'Kazı Kazan' satışlarımızın düşeceği aşikardır. Sosyal medyada bizi yaralayan ve gerçeğe aykırı haberleri yayanlar için avukatımız vasıtasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu. 

'KAZANMA İHTİMALİ EN YÜKSEK OYUN'
'Kazı Kazan' kartlarının, Piyango İdaresi'nin kazanma ihtimali en yüksek oyunlarından olduğunu belirten Paşa Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üyemiz daha işin başında, her 'Kazı Kazan' paketinin meblağının yüzde 58'ini ikramiye olarak dağıtma garantisi ile idareden paketini almaktadır. Yani bir paket 'Kazı Kazan' kartı 1000 liradır; ancak üyemiz Piyango İdaresi'ne her paket için 420 lira ödemektedir. Buna göre, 'Kazı Kazan' oynayacak vatandaşlarımızın 580 liralık bir meblağı ödül olarak kazanacakları zaten işin başında garantilenmektedir. Bunun dışında vatandaşların kalan kartlarda 200 bin liraya kadar ikramiye kazanma ihtimali de bulunuyor. Zaten her 'Kazı Kazan' kartının arkasında ikramiye meblağları ve adetleri yazılı. Bu nedenle asılsız iddiaların, söylemlerin vatandaşlarımızın aklını karıştırmasını istemiyoruz." (DHA)

 
Altay'dan Sissoko atağı!
 
Son teknoloji kullanıldı: İşte MİT’in yeni kalesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'ye akın var! 1 milyonu aşacak
Çeşme'de sezondaki yoğunluk, Kurban Bayramı tatili nedeniyle daha da artacak. ...
Kartla temassız ödemede limit arttırıldı
Temassız ödemelerde üst limit, 1 Ağustos itibariyle 90 TL'den 120 TL'ye ...
Merkez Bankası enflasyon tahminini düşürdü
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, 2019 yılı 3. enflasyon raporunu açıklıyor. ...
 
'Kurban etini kesinlikle poşete koymayın'
Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu ...
İzmir Valiliği listeyi yayınladı: İşte kurban kesim ve satış yerleri! (Listede dikkat çeken isimler)
İzmir Valiliği İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun koordinasyonuyla kaymakamlıklar ...
Varlık barışında yeni dönem başlıyor
Yurt dışındaki para, altın, döviz ve menkul kıymetlerin Türkiye'ye getirilmesine ...
 
11’inci Kalkınma Planı’nda detaylar: İzmir’e 5 yılda hangi yatırımlar yapılacak?
Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan, TBMM’de de kabul edilen 5 yıllık ...
BES'te önemli değişiklik: Kredi olacak!
Devletin katkısıyla cazipleşen Bireysel Emeklilik Sistemi'ne ilişkin hükümet ...
Aliağa'da 1.2 tonluk 'Paşa' vitrine çıktı
İzmir'in Aliağa ilçesinde, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala 'Paşa' ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva