HABERLER>GÜNCEL
10 Şubat 2020 Pazartesi - 13:52

'Dağın ardındaki okul bir adım uzaklıkta'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yenilenen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacaklarını söyledi. Selçuk, "Türkiye'nin her yerinde yaşayan öğrenci ve öğretmenlerimize eşit öğrenme ve öğretme imkânı sağladık. Artık şehrin ortasındaki okul da dağın ardındaki okul da bizim için bir adım uzaklıkta” dedi.

 Dağın ardındaki okul bir adım uzaklıkta

Bakan Selçuk, Ankara'da düzenlenen 'Yenilenen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve Akademik Destek' tanıtım programına katıldı. 'Eğitimde Fırsat Adaleti' çerçevesinde tümüyle yenilenen EBA'nın içeriği; etkileşimli okul kitapları, ders anlatım videoları, sınavlar ve uygulamalar ile güncellendi. Uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olan EBA ile öğrencilerin ve öğretmenlerin duydukları pek çok ihtiyaca karşılık vermesi planlandı. Yenilenen modern ve sade kullanıcı ara yüzü ve akıllı özellikleriyle yeni EBA, yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen ile velilerin kullanımına açıldı.

'EBA SOSYO EKONOMİK İMKANLARI EŞİTLEYECEK'
Bakan Selçuk, yenilenen EBA ile eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacaklarını söyleyerek, "Bugün Şırnak’ın köyündeki çocukla, İzmir'deki çocuğun; Urfa'nın küçük bir ilçesindeki gençle İstanbul’daki gencin aynı eğitim imkânlarına sahip olabildiği; sosyo-ekonomik nedenlere takılmadan eğitim alabildiği bir imkân var elimizde. EBA, bunun için var. Türkiye’nin her yerinde yaşayan öğrenci ve öğretmenlerimize eşit öğrenme ve öğretme imkânı sağladık. Artık şehrin ortasındaki okul da dağın ardındaki okul da bizim için bir adım uzaklıkta" dedi. 

'EBA EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAYACAK BİR SİSTEM'
Bakan Selçuk, EBA'nın eğitimde fırsat adaleti sağlamak için müthiş bir fırsat olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"EBA, doğru kullanıldığında öğretmenin en büyük yardımcısı, öğrencinin okul dışında da elinden tutan bir öğretmen gibi. Türkiye’nin her yerinden öğrenci ve öğretmenlerimiz EBA’ya giriş yaparak içeriklerden faydalanabiliyorlar. Bizim eğitimi sınıfın dışına da taşımak gibi bir hedefimiz vardı. EBA bu amaca hizmet ediyor. Elazığ’da üzücü bir deprem yaşadık ve öğrencilerimiz güvenlik tedbiriyle okula başlayamadılar. Ancak eğitime EBA üzerinden devam ettiler. EBA üzerinden konu tekrarları yaptılar, gelecek konulara çalıştılar. Benzeri bir durum daha önce Suriye sınırımızda eğitime ara verilmek zorunda kalınan okullarda yaşandı. Bu çocuklarımıza fırsat adaletinden ödün vermemek için bir imkân sunabildik. Bu, sadece bu tür durumlar için değil, günlük pratikte de çok önemli. Öğretmen, EBA üzerinde sınıfa bir tartışma açabiliyor.  Örneğin çocuklar eve gittiklerinde yine birlikte çalışmaya devam edebiliyorlar."

'ÖĞRENCİLERİN EKSİKLİKLERİ TESPİT EDİLİYOR'
Selçuk, yenilenen EBA ile öğrencilerin etkin öğrenmelerine katkı sağlayacak 'akıllı öneri' sistemini de uygulamaya aldıklarını ifade ederek, "Uygulamayla öğrencilerin öğretmenleri tarafından gönderilen çalışmalar için çözümleri, sistem tarafından detaylı olarak analiz ediliyor ve her öğrencinin eksiklikleri ayrı ayrı tespit ediliyor. Sistem, bu eksiklikleri dikkate alarak öğrenciye özel içerikleri belirliyor ve öğretmenlerin onay vermesi durumunda bunları öğrenciye öneriyor" diye konuştu.

'OKUL DERS KİTAPLARINA EBA KAREKODLARI KOYDUK'
Bu sene, ücretsiz dağıttıkları okul ders kitaplarına QR kare kodlar yerleştirdiklerini ve mobil uygulama ile ilgili dersin içeriklerine yeni EBA üzerinden doğrudan erişim sağladıklarını kaydeden Selçuk, "Örneğin, öğrenci ders çalışırken QR kare kodu okuttuğunda konunun videosuna veya zenginleştirilmiş içeriklerine ulaşabiliyor. Ders kitapları, anlatım videoları, sınavlar ve diğer uygulamalar tek alandan, kolay erişilebilir şekilde kullanıma sunuldu. Etkileşimli tahtalar için özel içerikler geliştirildi. EBA'yı dijital-eğitsel içerikleri en etkili şekilde kullanarak kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimlerinin yaşanabildiği bir platform haline getirdik" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Çin'den gelen öğrenci için 'koronovavirüs' şüphesi!
 
KİK’ten flaş karar: O ihale iptal edildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ceren'in katilinden kan donduran ifadeler!
Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in (20) katil zanlısı Özgür ...
Afrin’de bombalı araçla saldırı: 8 ölü
Suriye’nin Halep iline bağlı Afrin ilçesinde bomba yüklü aracın patlaması ...
İzmir'deki evlat dehşetinde yeni gelişme!
İzmir'in Bornova ilçesinde, tartıştığı babasını kalbinden bıçaklayarak ...
 
İstanbul'da organ ticaretine 5 tutuklama
Bulgar vatandaşlarını, sahte belgelerle eş ya da kardeş olarak gösterip ...
İzmir’de yeni haftada hava nasıl olacak?
Soğuk havanın etkisi altındaki kentte yeni haftada sıcaklıklarda artış ...
Türkiye'nin gündemindeki cinayetin tanıkları konuştu
Konya'da şiddet gören bir kadını kurtarmaya çalışan Kadir Şeker'in arbede ...
 
Mehmet Özhaseki trafik kazasında yaralandı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki' geçirdiği trafik kazasında ...
Elazığ depremi için toplanan yardım 96 milyon lirayı aştı
AFAD, Elazığ ve Malatya için başlatılan kampanya kapsamında toplam 96 ...
'Sigaraya haram diyoruz ama delillerimiz var!'
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü sebebiyle, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva