HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2012 Pazartesi - 19:49

CHP İzmir’de adaylar sahaya iniyor

CHP İl Kongresi öncesi adaylık düğümü çözülmeye başladı. ‘Ankara’dan onay aldım’ diyen mevcut Başkan Tacettin Bayır, Perşembe günü göreve talip olduğunu ilan edecek. Nihat Matkap’ın ‘sağ kolu’ PM Üyesi Eyipişiren ise 21 Mayıs’ta ‘Adayım’ diyecek.

 CHP İzmir’de adaylar sahaya iniyor

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - CHP İstanbul İl Kongresi’nin tamamlanmasının ardından gözler, 3 Haziran’daki İzmir İl Kongresi’ne çevrildi. İstanbul’daki kongrenin tamamlanması ile birlikte İzmir’deki heyecan da ikiye katlandı. Uzun süredir adaylık çalışması yürüten isimler de peşi sıra somut adımlar atmaya başladı. Kulislerde adı geçen 10’a yakın isim arasında mevcut Başkan Tacettin Bayır, PM Üyesi Levent Eyipişiren ve Ali Engin isimleri ön plana çıkarken, saflar da netlik kazanmaya başladı. Ankara’da Genel Başkan ile görüşen Tacettin Bayır’ın, adaylık için yeşil ışık yakmasının ardından, bir atak da Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın yardımcısı ve PM üyesi Levent Eyipişiren’den geldi. Ankara’dan vize aldığını belirten Bayır’ın ardından genel merkezde başarılı bir süreç geçiren Eyipişerin’in de zaman kaybetmeden adaylığa soyunması, Kılıçdaroğlu’nun gizli adayının Eyipişiren olduğu şeklinde yorumlandı. Görevlendirilerek geldiği İl Başkanlığı koltuğuna, seçilerek oturmak isteyen Tacettin Bayır, Perşembe günü adaylığını açıklayacağını söyledi.
 
EYİPİŞİREN 21 MAYIS’TA ‘ADAYIM’ DİYECEK!
Bayır’ın ardından bir hamle de PM Üyesi Levent Eyipişiren’den geldi. İlçe başkanları, belediye başkanları ve bazı milletvekillerinin de desteğini aldığı bilinen Eyipişiren’in, 21 Mayıs Pazartesi günü adaylığını açıklaması kesinleşti. Eyipişiren’in, CHP İl Binası Toplantı Salonu’nda adaylık açıklaması yapacağı ve göreve talip olacağı öğrenildi. Eyipişiren’in, 19 Mayıs etkinliklerinin ardından, kalabalık bir grup eşliğinde adaylığını açıklayacağı ve bazı başkanların da kendisine destek verecekleri ifade edildi. Yarın toplanacak olan ilçe başkanlarının da Eyipişiren ismini ön plana atacakları ve diğer ilçe örgütlerinden de destek isteyecekleri belirtildi. Kendi aralarında toplantılar yapan metropol ilçe başkanlarının da Eyipişiren’e destek olmak amacıyla çevre ilçelere ziyaret yapacakları öne sürüldü. Uzun zamandır adaylık çalışmalarını yürüten ve iki haftadır ilçe örgütlerini ve il delegelerini ziyaret eden Ali Engin’in ise bir süre daha değerlendirme yapacağı ve ilçe turlarının ardından adaylık fikrine son şeklini vereceği öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Milletvekili Alaattin Yüksel’in desteğini alan Engin’in de ilçe ziyaretlerinden umutlu döndüğü ve örgütün sıcak yaklaşımı sonrası adaylık fikrinin daha da netleştiği belirtildi. İsmi adaylar arasında geçen Serdal Sandal’ın da delegeler ile temaslarını sürdürdüğü ve önümüzdeki günlerde net kararını vereceği ifade edildi.
 
ÇARŞAF LİSTE İÇİN DERS VERECEKLER!
Öte yandan; CHP İstanbul İl Kongresi’nde, uzun yıllar sonra çarşaf liste yönteminin uygulanması ve iki yüze yakın oyun geçersiz sayılması başta İzmir olmak üzere, birçok il örgütünü endişelendirdi. Delegasyonun çarşaf liste yöntemi karşısında ‘acemi’ kalması İzmir örgütünü de harekete geçirdi. Seçimin çarşaf liste ile yapılması konusunda uzun süredir fikir beyan eden İl Başkanı Bayır, İstanbul’da yaşanan ‘iptal’ krizinin İzmir’e de taşınmaması için önlem almaya karar verdi. İlçe başkanları ile il delegasyonunun bir araya geldiği bu süreçte, başkanlara çarşaf liste talimatı verecek olan Bayır, il delegelerinin, konu ile ilgili tek tek bilinçlendirilmesini sağlamayacak. Çarşaf liste yönteminin bazı karışıklıklara yol açabileceğini ancak bunu en aza indirmek istediklerini belirten Bayır “Çarşaf liste tercihinde ısrarcıyım ancak İstanbul’daki iptal olayları düşündürücü. 10 yıldır uygulanmayan ir yöntem üzerinde il delegasyonunu bilinçlendirmeliyiz. Kargaşanın en aza indirilmesi için ilçe başkanlarımdan ufak çaplı bir eğitim ve bilgilendirme çalışması yapmalarını rica edeceğim” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
il delegesi 15 Mayıs 2012 Salı 22:09

tşk.ler gül abla

Yorumu oyla      11      6  
15 Mayıs 2012 Salı 11:07

acı var mı? acııııı....

Yorumu oyla      11      7  
15 Mayıs 2012 Salı 10:47

açıklasın bakalım ne kadar güçlüymüş görsün

Yorumu oyla      11      7  
15 Mayıs 2012 Salı 10:26

bakıcaz sıranızı bekleyin sizede bakıcazzz

Yorumu oyla      11      7  
nurhayat gül 15 Mayıs 2012 Salı 09:06

BUCANIN SEVİLEN İNSANI YÜKSEK MAKİNA MÜHENDİSİ SAYIN GÜNGÖR KAYA İL BAŞKANI OLMALIDIR. TEK BAŞINA TÜM İZMİRİ TOPARLAYIP SECİM ALACAKTIR.

Yorumu oyla      11      8  
işte chpyi uçuracak il yönetimi 15 Mayıs 2012 Salı 09:05

bence il başkaynımız ahmet kılıç olsun. ekibinde metin kılıç olsun, kenan yavuz olsun, filiz korkmaz olsun, emrah üzer olsun, seher yerlikaya olsun, yalçın irgi olsun. il sekreteri sevda hanım görevine devam etsin. haydı ahmet bey arkandayızzz destekliyoruzzz

Yorumu oyla      15      8  
PARTİLİ 15 Mayıs 2012 Salı 01:52

BEN ONU BUNU BİLMEM,TÜM KONGRELERİ HEPSİNİ BİR PARTİLİ OLARAK GEZDİM...FEYZ ALMAK,BİLGİ ALMAK,HEYCAN DUYMAK,CHP PARTİ SÖYLEMİNİ DAMARLARIMDA HİSSETMEK,GENÇSEM GEÇMİŞTEKİ GERÇEK SOL DEVRİMCİYİ TANIMAK,ORTA YAŞ ÜSTÜ OLAN İSE ESKİYE DÖNMEK O RUHU YAŞAMAK...EVET TÜM KONGRELERDE HEMEN HEPSİNDE KLİŞELEŞMİŞ LAFLAR,ARKASINDA DURULAN,ANLAŞMALI YADA İZMİR BUNLARDAN SORULURLARIN ADAYLARIYLA DOLUYDU...KATILIRSINIZ YADA KATILMAZSINIZ BU KENDİ YORUMUM;BİR TEK İLÇE BUNLARDAN FARKLIYDI KONAK İLÇE KONGRESİ...

Yorumu oyla      14      7  
serkan 15 Mayıs 2012 Salı 01:20

genel seçimler döneminde başarılı çalışmaları ile dikkatimi çekmişti sayın eyipişiren..genç parti içinden gelen başarılı bir isim..tüm adaylara hayırlı olsun..izmire yakışan bir seçim olması ümidi ile..

Yorumu oyla      13      16  
15 Mayıs 2012 Salı 00:32

Hakan Sukur aday olsun, partiyi birlestirsin :)

Yorumu oyla      16      8  
Bilal-İzmirli 14 Mayıs 2012 Pazartesi 23:26

iki yüze yakın oyun geçersiz sayılması başta İzmir olmak üzere, birçok il örgütünü endişelendirdi.ONLAR boş oy atmıştır lütfen delegeyi bu kadar (küçümsemeyin)cahil yerine koymayın.CHP li vatandaş

Yorumu oyla      12      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mustafa Balbay o gazetecilere sitem etti!
Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ...
Gürsel Tekin'den Başkanlığa yeşil ışık
CHP Genel Başkan Yardımcılığı’ndan istifa eden İstanbul Milletvekili Gürsel ...
“Tatlıses suikastinde AKP'nin parmağı var”
BDP Genel Başkanı Demirtaş, İbrahim Tatlıses’in uğradığı saldırının kendileri ...
 
Akay: Çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay “Dünya Çiftçiler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
“Dağıtılan sütü gönül rahatlığıyla için!”
Başbakan Erdoğan, ''Buradan bütün çocuklarımıza, bütün velilerimize sesleniyor ...
AK Parti Karşıyaka engellileri mutlu etti
10-16 Mayıs Engelliler haftası etkinlikleri dolayısıyla Ak Parti Karşıyaka ...
 
AK Partililer il genel meclisi dayanışma yemeğinde buluştu
İl Genel Meclisi AK Parti Grubu’nun Balçova Termal Otelde düzenlediği ...
Aksünger'den anlamı anneler günü ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger “Anneler Günü” vesilesiyle Buca ...
CHP İzmir 5 bin liraya kongre yapacak!
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, 3 Haziran Pazar günü yapılacak İl ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva