HABERLER>GÜNCEL
24 Eylül 2021 Cuma - 13:27

'Ceza kesemezsin' demişti... Teşkilatçı kurye beraat etti!

Maskesiz olduğu gerekçesiyle hakkında işlem yapan polislere direnen ve kardeşini arayarak "Bana teşkilatın numarasını verin, eniştemin numarasını verin" ifadeleri kullanan kurye Cihan Aksu, 'Polise görevi yaptırmamak için direnme' suçundan yargılandığı davada beraat etti.

 Ceza kesemezsin  demişti... Teşkilatçı kurye beraat etti!

Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Cihan Aksu katılmadı. Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanık Cihan Aksu’nun Tuzla Devriye Ekipler Amirliği’nde koronavirüs denetimi yapan polis memurları tarafından 19 Eylül 2020’de motosiklet üzerinde durdurulduğunu belirtti.

Mütalaada polislerin maske takmadığı için idari işlem yapılmak üzere sanıktan kimlik istediği, sanığın kimlik vermeyeceğini söylemesi üzerine polislerin zor kullanacağı uyarısında bulunduğu kaydedildi. Polislerin idari para cezası uygulayacağını söylemesi üzerine sanığın “Sen zor kullan o zaman görüşürüz, bana ceza kesemezsin” diyerek polis memurlarını tehdit ettiği mütalaada ifade edildi.

MÜTALAADA SANIĞIN CEZALANDIRILMASI İSTENDİ

Sanık Aksu’nun kardeşini arayarak “Teşkilatın numarasını gönderin bana ya eniştemin numarasını gönderin” şeklindeki sözlerle tehdidini göstermek suretiyle birden fazla memura direndiği vurgulanan mütalaada, sanığın teşkilatla kastının ailesi ve arkadaşları olduğu, tehdit kastının olmadığı şeklinde savunma yaptığı hatırlatıldı. Sanığın savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu öne sürülen mütalaada, Aksu’nun ‘Zincirleme şekilde kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme’ suçundan 7 ay 15 günden 5 yıl 3 aya kadar cezalandırılması istendi.

BERAAT ETTİ

Sanık duruşmaya katılmadığı için son sözü sorulamadı. Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Cihan Aksu’nun üzerine atılı ‘Zincirleme şekilde kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme’ suçunun unsurları oluşmadığına kanaat getirerek Aksu’nun beraat etmesine karar verdi. Mahkeme beraat kararının gerekçesi olarak sanık Aksu’nun polis memurlarını etkileyecek herhangi bir yetki ve gücünün bulunmadığının olay anında ve sonrasında yaşananlarla aşikar olduğunu ve suçun unsurlarının oluşmadığını gösterdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Tuzla’da 19 Eylül 2020 tarihinde motosikletli kurye Cihan Aksu’nun polisler tarafından durdurulduğu ve maske takmadığı için idari işlem yapılmak üzere kendisinden kimlik istendiği ancak sanık Aksu’nın kimliğini vermediği anlatılmıştı.

Polislerin uyarısı üzerine sanık Aksu’nun polis memurlarına “Sen zor kullan o zaman görüşürüz, bana ceza kesemezsin” sözleriyle tehdit ettiği ifade edilen iddianamede, sanık Aksu’nun kardeşini arayarak “Teşkilatın numarasını gönderin bana ya, eniştemin numarasını gönderin” dediği belirtilmişti.

İddianamede sanık Aksu’nun ‘Zincirleme şekilde kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme’ suçundan 7 ay 15 günden 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması isteniyordu.

Duruşmalara katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkarılan ve celse arasında ifadesi alınan Aksu savunmasında “Kendilerine maskemi takacağımı söylememe rağmen idari para cezası kestiler. Bunun dışında onlara herhangi bir şekilde direnmedim, hakaret etmedim” demişti.

 
Virüs için iksir yapmıştı... Hindu büyücü koronadan öldü!
 
Güzelbahçe Cumhuriyet Kadınları istifa etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korona tedavisi gören çift bir gün arayla öldü
Konya'nın Seydişehir ilçesinde koronavirüse yakalanan Durmuş Ali Harmancı ...
Türk sularında ilk... İzmir'de 16 kiloluk iki kalamar yakalandı
Türk sularında ilk... İzmir'de 16 kiloluk iki kalamar yakalandı
Kadınlar Hollanda'ya 1 milyon çelenk ihraç ediyor
Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler beldesinde köylü kadınlar, 25 ...
 
Ölü kediyi boyayıp kapıya astı!
Şişli, Kurtuluş'ta psikolojik sorunları olduğu iddia edilen kadın, evinin ...
İzmir'de babadan kızına vicdansız teklif: Ver tapuyu, al böbreği!
İzmir'in Bayındır ilçesinde, İsmet Akkavak isimli vatandaş böbrek hastası ...
İzmir'de silah kaçakçılığı operasyonu: 1 gözaltı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde silah kaçakçılığı operasyonunda 1 kişi gözaltına alındı.
 
Paulo Coelho, kitabını Mete Gazoz'a adadı
Brezilyalı roman ve söz yazarı Paulo Coelho, Okçu'nun Yolu adlı yeni kitabını ...
İZBAN’a yeni istasyon geliyor
İzmir’de kent içi raylı sistem ağının önemli halkalarından biri olan İZBAN ...
Tepecik Genelevi yeniden açıldı… Aşı olmayana giriş yok!
Koronavirüs salgını sürecinde faaliyetlerine ara verilen Tepecik Genelevi ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva