HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
11 Ekim 2016 Salı - 16:12

'Cehennem' 14 Ekim'de vizyona girecek

Dan Brown'ın aynı adlı romanından uyarlanan "Robert Langdon" üçlemesinin son halkası "Cehennem/Inferno", 14 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak.

 Cehennem  14 Ekim de vizyona girecek

Dan Brown'ın aynı adlı romanından uyarlanan "Robert Langdon" üçlemesinin son halkası "Cehennem/Inferno", 14 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak.

Kanyon AVM'deki basın gösteriminin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Sinefesto Genel Yayın Yönetmeni Serkan Baştimar, kitabı okuyanların filmden hoşlanmayacağını belirterek, "Film, aksiyon tutkunları için tatmin edici, heyecanlı bir turistik gezi gibi." dedi.

Baştimar, filmin iskeletinin "Bond" filmleri formülü üzerinden kurgulandığını dile getirerek, "İstanbul beklentisiyle sinemaya gidenleri çok da tatmin edemediğini söylemem gerek. İstanbul'a uğrayan her yapım gibi ezan sesi ve camiyi eksik etmeyen Inferno, Yerebatan Sarnıcı ile bu eksikliğini gideriyor. Film, kitabın içerdiği bilgiden ziyade aksiyon yönüne evriliyor. 'Robert Langdon' karakteri, profesörlükten James Bond'luğa terfi etmişcesine aksiyonun içine dalıyor. Klişeleri bolca görüyoruz ve şaşırtması beklenen hiçbir gelişme, işlevine ulaşamıyor." diye konuştu.

Habertürk sinema yazarı Kerem Akça da "Dan Brown" uyarlamalarının sinema tarihindeki öneminin tartışılabileceğine işaret ederek, "Bunlar arasında en sürükleyici ve evrensel iş 'Cehennem' filmi olmuş. İstanbul'un alışık olduğumuz genel plandan yansıtılan, oryantalist görüntüsüne başvurmayan son bölüm de kıvamında. Elbette o kısımdaki kimi detaylar da tartışılacaktır." ifadelerini kullandı.

"Keşke bu tarz filmlere daha fazla destek verebilsek"
Sinefesto yazarı Muhammet Erkan Bülbül ise İstanbul'da geçen sahneleri dolayısıyla da sezonun merakla beklenen filmi "Cehennem"in, Türk izleyicisinin beklentilerini karşılamayacağını söyledi.

Yüksek temponun film boyunca sürdüğünü anlatan Bülbül, şöyle devam etti:

"Bolca klişenin kullanıldığı birkaç beylik cümle ve birkaç tarih bilgisi vermek dışında bir fikri olmadığı kesin. Dan Brown eserlerinin hepsinde gördüğümüz aynı şey ama şunu da es geçmemek gerek. Tarih okumak ve araştırmak adına, merak duygusunu izleyicilerine vermeyi başarıyor. Bu anlamda tatmin edici olmasa bile İstanbul'a dair bir şeyler görmenin Türkiye'ye olumlu katkıları olacağı muhakkak. Keşke ülke olarak bu tarz filmlere daha fazla destek verebilsek. Zira terörden en çok çeken ülkelerden biri olarak, terörün neden bu ülkenin baş belası olduğunu anlatmak adına bir şans ancak böyle filmlerle geçiyor elimize."

Yerebatan Sarnıcı'ndaki sahneler Budapeşte'deki film platosunda çekildi
Ron Howard'ın yönetmen koltuğuna oturduğu filmin senaryosu David Koepp tarafından, Dan Brown'ın Robert Langdon serisinin en çok satan son kitabı "Cehennem"den uyarlandı.

Başrollerini Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan, Omar Sy, Ben Foster ve Sidse Babett Knudsen'in paylaştığı filmin hikayesi özetle şöyle:

"Ünlü simgebilimci Langdon (Tom Hanks), bizzat Dante'nin kendisiyle ilgili bir dizi ipucunu takip eder. Langdon bir İtalyan hastanesinde hafıza kaybıyla uyanınca, kendisine hafızasını geri kazanmasında yardımcı olacağını umduğu doktor Sienna Brooks'la (Felicity Jones) iş birliği yapar. İkili, beraberce çılgın bir adamın dünya nüfusunun yarısını silip süpürecek olan küresel bir virüsü yaymasına engel olmak için zamana karşı yarışırken Avrupa'nın birçok yerine gitmek zorunda kalır."

Filmin yüksek aksiyon sahneleri içeren Yerebatan Sarnıcı'nda geçen bölümleri, sarnıcın tarihi dokusuna zarar vermemek için Budapeşte'deki film platosunda birebir kopyası yapılarak çekilmişti. (AA)

 
İlk imza Yıldırım'dan: 15 Temmuz resmi tatil oluyor
 
Darbe Komisyonu'nda kavga: 'Ayaklarını kırarım'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 12 Ekim 2016 Çarşamba 19:37

izmir tanıtım vakfına bir öneri, sn.Brown u izmire davet etsinler,konusunun bir bölümü izmiede geçen bir roman yazsın filmede çekilirse hem roman hemde film izmirin küresel tanıtımına yardımcı olur....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Eraslan'ın anısı tiyatro şöleniyle yaşatılıyor
Türk tiyatro tarihinin önemli isimlerinden 'Alaittin Eraslan' adına düzenlenen ...
KODA’dan muhteşem gala: Onay resitali
KODA, 2016-2017 Sanat Sezonunu, dünyaca ünlü Piyanist Gülsin Onay’ın muhteşem konseri ile açtı.
İzmir'in engel tanımayan ressamı: Hayali Paris, hayatı film olacak!
Geçmişte birçok sergiye katılan bedensel engelli ressam Meryem Düzgünkaya ...
 
Konak'ta ders sonrası tiyatro keyfi
Konak Belediyesi’nin çocuklara tiyatro sevgisini erken yaşta aşılamak ...
Konak'ta perde 'Levent Üzümcü'yle açıldı
Konak Belediyesi 2016-2017 tiyatro sezonunu İzmirli sanatçı Levent Üzümcü’nün ...
Büyükşehir korolarından güz konserlerine davet var
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği ...
 
Türk sineması 'yaşayan tarihi'ni kaybetti
Türk sinemasının yaşayan tarihi olarak bilinen yazar, sinema tarihçisi, ...
İzmir'in sanat merkezinde vizörden bir yaşam!
Kentin seçkin sanat etkinliklerine evsahipliği yapan İzmir Büyükşehir ...
Tarkovski'in polaroidleri 500 bin euroya satıldı
Ünlü yönetmen Tarkovski’nin polaroidleri, Bonhams Müzayede Evinin düzenlediği ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva