HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2021 Çarşamba - 15:51

'Büyükşehir ile uyumlu çalışıyoruz' dedi: Aramızı bozmaya çalışanlar var!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü kendi ilçesinden başlayarak oluşturduğu uzlaşı kültürünü sabote etmeye çalışanların olduğunu söyledi. Gümrükçü, “Büyükşehir belediye başkanıyla bile aramızı bozmaya çalışanlar var. Sadece CHP içinden değil dışarıdan da saldırıya uğruyoruz. Benim belediye başkanı olduğum yerde parti yönetimine ya da büyükşehire karşı örgütlenme yapmaya kalkanların karşısında ilk beni bulurlar” dedi.

 Büyükşehir ile uyumlu çalışıyoruz  dedi: Aramızı bozmaya çalışanlar var!

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü çarpıcı açıklamalarda bulundu. SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Gümrükçü göreve geldiği günden bu yana uzlaşı kültürüne önem verdiğini söyledi. Bunu önce kendi ilçesinden başlattığını ifade eden Gümrükçü, durumun zaman zaman sabote edilmeye çalışıldığını söyledi.

Gümrükçü, “Çiğli hep sorunla alınan bir yer. Çiğli’de niye sorun çıkmıyor diye kendi kendine düşünen arkadaşlar var. Acaba bir yerden sorun çıkarsak olur mu diye düşünenler var. Bizim iyi çalıştığımız sadece yerelde değil ki büyükşehir belediye başkanıyla bile aramızı bozmaya çalışanlar var. Ben görmüyor değilim, bunların hepsini görüyorum. Ama siyaset ve hele CHP içerisindeki bu yoldaşlık, örgütlülük kültürü bizim karakterimizde var. Bize vurmaya çalışana ‘ya abi yapma niye vuruyorsun’ diyoruz. Biz yumruk atmıyoruz. Vurmasını bilmiyor muyuz? Biz de biliyoruz yani, sonuçta biz de siyasetin içinden geliyoruz” dedi.

PARTİ KÜLTÜRÜMDE YOK!
Başkan Gümrükçü, “Siz niye vurmuyorsunuz?” sorusuna karşılık, “Bu benim partililik kültürüme, yönetim kültürüme yakışmaz. Vuranlar partili ya da partisiz, sadece CHP içinden değil dışarıdan da biz saldırıya uğruyoruz, öyle gözüküyor. Bu birlikteliği, ahengi bozmaya çalışan içte ve dışta insanlar var. Önemli olan kulakları kapatacaksın, işini yapacaksın. Bunlara cevap vererek vakit kaybedecek değilim. Ben ilçe başkanlığı yaptım. Benden önce 4 tane CHP’li belediye vardı. İlçe örgütü, belediye kavgasının Çiğli’yi getirdiği noktayı iyi tahlil ettim. Benden önceki belediye başkanıyla 3 yıl ilçe başkanlığı yaptığım dönemde kamuoyu önünde hiç tartışmadım. Neden? Bir iş yapması için ona şans verilmesi gerektiğini, yaptığı artılara destek olunması gerektiğini düşündüm. Partiyi ve bizi, halkı iyi temsil etmesi için parti örgütü olarak arkasında durmayı düşündüm. Herkes CHP’li, birbirimizle dayanışma içinde olmalıyız, açığı varsa kapatmaya çalışmalıyız. Bizim aldığımız kültürümüz bu. Burada kavga etmek de işin en kolay tarafıdır. Sorumluluğu başkası üzerine yıkmak da kolay tarafıdır. Bu niye böyle oluyor? Utku’nun yüzünden oluyor demek en kolay tarafı. Bunu yapmaya çalışan arkadaşlar da var” diye konuştu.

“MAHŞERİN ATLILARI DÖNEMİ”
Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde ilçe belediye başkanlarıyla büyükşehir arasında yaşanan gerilimli dönemleri hatırlatarak yeni tespitlerde bulundu. Kamuoyunda, “mahşerin atlıları” olarak bilinen o dönemki ilçe belediye başkanlarının örgütlenmesini kast eden Gümrükçü, “Bana birisi dedi ki; ‘İzmir’de CHP, geçmişte yaşadığı şeyleri yaşar mı? Mahşer, atlılar vesaire’… Benim belediye başkanı olduğum yerde böyle bir şey asla olmaz, bunu yapmaya kalkanların karşısında ilk ben dururum dedim. Bu bizim partililik kültürümüz. Kavgayla kaybedecek bir şeyimiz yok. Benim yapım budur” dedi.

İKİLİLİĞİN İÇİNDE OLMAM
“Utku Gümrükçü’nün etrafında örgütlenme olur mu?” sorusuna yanıt veren Gümrükçü, “Yok, olamaz öyle bir şey. Ben İzmir’de CHP içinde ne il başkanına karşı bir ikiliğin içine ne de büyükşehir belediye başkanıyla ikiliğin içine girerim. Böyle bir şey gördüğüm anda da ona da müdahale etme gereği hissederim. Büyümesini engelleme gereği hissederim. Tarafı kimse konunun muhatabı ile konuşup çözmeye çalışırım. Ben CHP’liyim. Bu kentte CHP’yi yönetme koltuğuna talip olmuşum. Aynı şekilde Ali Engin’de (Narlıdere Belediye Başkanı) bu kenti yönetti CHP özelinde. Bunu biz yapamayız yani. Eminim Ali Engin de bunu yapamaz. Biz bu sorumluluğu almaya talip olmuşuz. Şimdi bize vermişler ‘ilçeleri düzgün yönetin’ demişler. Biz gideceğiz kavgayla, ikilik yaratmayla, ahengi bozmayla uğraşacağız… Kim ahengi bozmaya çalışıyorsa İzmir’de karşısında kişisel olarak Utku Gümrükçü’yü bulur. Yani çok net söylüyorum. CHP’nin birliği bütünlüğü hepimizin siyasi kariyerinden çok daha önemlidir” ifadelerini kullandı.

 
Bakanlıktan sivil müdahale uyarısı
 
Meteoroloji'den sevindiren haber geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'tan yangınlarda etkilenen can dostlara destek
Selçuk Belediyesi, orman yangınından etkilenen Marmaris Armutalan Mevkii’ne ...
Karşıyaka Belediyesi dayanışma için yangın bölgesinde
Su tankerleri, arama-kurtarma aracı ve hayvan tedavi ekipmanları ile birlikte ...
Seferihisar diken üstünde!
Olası bir yangına karşı tüm ekipleri seferber ettiklerini, 2019’daki acıyı ...
 
Torbalı Belediyesi’nden çocuklara kukla sürprizi
Torbalı Belediyesi, tam 14 gün sürecek bir şenliğe imza atıyor. Neredeyse ...
Bergama Belediyesi’nden yangın bölgesine yardım
Bergama Belediyesi’nin ülkemizin dört bir yanında çıkan yangınlara karşın ...
İzmir'den yangın bölgesine yardım filosu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bodrum, Milas, Manavgat, Nazilli ve Denizli’deki ...
 
Başkan Tugay yangın bölgesinde... Yardım uyarısı!
Türkiye’nin günlerdir boğuştuğu yangın mücadelesinde ihtiyaçları alanda ...
Çeşme Belediyesi'nden yatırım hamlesi... Yıldız Burnu'na rekreasyon alanı
Ilıca Yıldız Burnu’nunda yıllardır atıl durumda bulunan alana, vatandaşların ...
Konak'ta ruhsatta yeni dönem: Başvuru online, teslim başkandan
Konak Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez uygulanan hizmetinden yararlanarak ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva