HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mart 2017 Çarşamba - 10:44

'Bornova'nın çok özel kafesi'nin kapısı herkese açık

Bornova Belediyesi'nin hayata geçirdiği Down Kafe'de, down sendromlu gençler çalışıyor. Büyükpark'ın içindeki kafe, günün her saatinde misafirlerini bekliyor. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Down Kafeyi ziyaret eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla vatandaşları davet etti.

 Bornova nın çok özel kafesi nin kapısı herkese açık

Büyükpark içindeki Down Kafe’yi hizmete açarak, down sendromlu gençlere hem çalışma hem de sosyalleşme imkanları sağlayan Bornova Belediyesi, hemen hemen her gün burada çeşitli etkinlikler düzenliyor. Ayrıca çeşitli eğitimler alan down sendromlu gençler burada çalışıyor ve sosyalleşme imkanı buluyor. Down Kafe'de çalışan 19 yaşındaki Sedef Hacıoğlu, aynı zamanda kaynaştırma öğrencisi olarak Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 11. sınıfta okuyor. Haftanın 5 günü okuldan arta kalan zamanlarında burada çalışan Sedef'in annesi Sevim Hacıoğlu, kızımın buradan çok fayda gördüğünü belirterek, "3-4 aydır burada çalışıyor sedef. Cumartesi ve pazar günleri geliyor, okuldan önce ya da sonra bir kaç saat geliyor. Sedef çok içine kapanık bir çocuktu. Artık daha girişken olmaya başladı. Buraya otobüsle kendi gelip gitmeye başladı. Bu bizim için mutluluk verici. Sedef bizim huzur kaynağımız. Onunla olduğum zaman ruhum dinleniyor. Boş zamanlarımızda kitap okuyoruz, spor salonuna gidiyoruz. 16 yaşında kardeşi var, çok iyi anlaşıyorlar. Babasıyla çok güzel vakit geçiriyorlar. Bizle sürekli zaman geçiriyordu. Ama burada sosyalleştikçe bağımsız hareket etmeye başladı" diye konuştu. Sedef ise, Down Kafe'de çalışmaktan keyif aldığını yeni insanlarla tanıştığını bunun kendisini mutlu ettiğini anlattı. 

Down Kafe'de çalışan bir diğer down sendromlu genç ise 27 yaşındaki Şükrü Akyel. Bozyaka'da yaşayan Şükrü, Ahmet Şefika Kilimci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitim aldıktan sonra burada çalışmaya başladı. Haftanın 5 günü burada çalışan Şükrü, "Misafirlerimize çay ve yiyecek servisi yapıyorum. Taze sıkılmış portakal suyu hazırlıyorum. Burada çalışmak benim için çok keyifli" dedi. 

HER GÜN BURADA HEYECANLA PROJELER ÜRETİYORUZ
21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Down Kafeyi ziyaret eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Down Kafe'nin 1,5 yıl önce hayata geçtiğini belirterek, "Her gün burada heyecanla projeler üretiyoruz. Bu kafenin ardından diyet kafeyi de açtık. Orada da çölyak ve PKU hastalarına uygun ürünler sunuluyor. Buranın enerjisi çok yüksek, gün içinde enerjisini kaybetmiş bütün dostlarımızı buraya bekliyoruz. Burada yeniden enerjilerini tazeleyip hayata sıkı sıkı bağlı şekilde ayrılacaklar. Biz bu projeye başladığımızda, bugünleri tahmin bile edemezdik. Getirisi manevi anlamda çok yüksek. Özel kardeşlerimizle birlikte hayatın her alanını paylaşmak bizim için çok önemli. Bütün engelleri kaldırdık. Onların talepleri doğrultusunda en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz. Onların eksiği yok +1 fazlası var. Dolayısıyla hepimiz gibi bir eğitimden geçtikten sonra burada hizmet verebiliyorlar. Üniversite mezunu özel kardeşlerimiz var. Onlarla birlikte burada hizmet veriyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
AK Partili Kaya sahada tam gaz: 1 günde 9 program
 
Durak’tan Doğu Anadolu raporu: Seçimlerdeki tablo neyse…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kordon’dan ‘tente’ ödülü: 4 işletmeye…
Büyükşehir Belediyesi, Kordon Yönetmeliği'ne uygun olarak tentelerini ...
Urla'da Ot Festivali için geri sayım başladı
Urla’da her yıl düzenlenerek geleneksel haline getirilen ve bu yıl 7.si ...
Başkan Selvitopu'dan referandum turu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede yapılan çalışmalar ...
 
Bornova’da nevruz coşkusu
Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı Bornova’da renkli bir etkinlikle ...
Ankara’dan İzmir’in turistik ilçesine barınak müjdesi
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı İzmir’in önemli turizm merkezlerine ...
İhsan Alyanak Parkı yeniden doğdu
Kılıçreis Mahallesi’ndeki İhsan Alyanak Park’ında bir süredir devam eden ...
 
Buca'nın doğa sporları merkezine ziyaretçi akını
Kaynaklar Mahallesi’nde 5 bin metrekare alana konumlanan Buca Belediyesi ...
Karşıyaka'da gün sporla başlıyor
Karşıyaka Belediyesi, baharın gelişiyle birlikte sabah sporunu açık alanlara ...
Başkan Atila’ya Basketbol Oscar'ı
Daha önce Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin İzmir Şubesi’nin Yılın Spor ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva