HABERLER>MAGAZİN
28 Ocak 2021 Perşembe - 14:14

'Bir insan bu kadar linç edilmez'

Komşusunu darp ettiği gerekçesiyle 1 yıl 11 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılan Halil Sezai Paracıkoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez bir programa katılarak açıklamalarda bulundu. Şarkıcı, "Kendim de sütten çıkmış ak kaşık değilim, normalinde kendimden nefret edebilen bir adamım ama bu kadar da bir insan linç edilemez. Her ne kadar fiziksek şiddet suçsa, psikolojik şiddet de suç sayılmalı" diye konuştu.

 Bir insan bu kadar linç edilmez

67 yaşındaki komşusunu darp etmekten suçlu bulunarak hapis cezasına çarptırılan şarkıcı Halil Sezai, Gökhan Çınar'ın 'Exxen'de yayınlanan 'Katarsis' programına konuk oldu. 45 gün cezaevinde kalan 41 yaşındaki şarkıcı, komşusu Hüseyin Meriç ile yaşadığı darp olayına ilişkin kamuoyundaki tepkilere yönelik açıklamalar yaptı.

"İhtiyacım olan zamanda kimseyi yanımda göremedim"
"Medya gücünü eline geçiren herkes algıları istediği gibi yönetebiliyor. Yaptırtmak istediği ve göstermek istediği her şeyi rahatlıkla yansıtabiliyor. Bu benim cezaevinden çıktıktan sonra katıldığım ilk program" diyen Halil Sezai, "45 günlük cezaevi süreci geçirdim. Bu süreçte kimse yanıma gelip 'hayırdır ne oldu sana?' diye sormadı. İhtiyacım olan zamanda kimseyi yanımda göremedim. Kimse gerçeği duymak için bana mikrofon uzatmadı. Şimdi algılar değiştiğinde gelip sormaya başladılar. İş işten geçtikten sonra geliyorlar" dedi.

"İnsanlara beni yanlış tanıtıyorlar"
Cezaevi günleri için, "Kötü geçmedi bu dönem. Hatta buna ihtiyacım varmış gibi geçirdiğim bir dönem oldu. Tek başıma bir odada kaldım. Hava almaya bile doğru düzgün pek çıkmadım. Bol bol kitap okuyup kendi başıma vakit geçirdim. İçsel bir yolculuk yaptım. Sakin ve sabırlı bir adam olduğumu düşünürdüm ama böyle değilmişim. Bu yaşadıklarımı anlamaya çalıştım. Kendimle baş başa kaldım. Bu durum vicdanınızı kötü hissettiriyor, ne olursa olsun insan kendisini kötü hissedilebiliyor" diyen şarkıcı, "Bu son olayda da anlatıldığı gibi çok fazla sinirli değildim. İnsanlar beni yaptığım filmlerden dolayı 'bu sabah akşam içer' diye düşünüyor ama öyle bir şey yok. Böyle hayat sürmez. İnsanlara beni yıllardır yanlış tanıtma derdindeler. Belki de sıradan biri olsaydım böyle bir şey olmayacaktı" şeklinde konuştu.

"Ben ne yaptım onlara?"
Halil Sezai, "Keşke ilk dönemlerimdeki gibi şarkılarımın kendi kendine yayıldığı, daha gizli kalabildiğim zamanlarda olsaydım. Eskiden çok rahat gidip geldiğim yerlere şimdi gitmiyorum bile. Bakın araştırın, bir tane güzel bir şey yazmaz mı insan? Amaçlarının ne olduğunu bilmiyorum. Ben ne yaptım onlara?" dedi.

"Bir insan bu kadar linç edilemez"
Yaşanan darp olayıyla ilgili ise şu açıklamaları yaptı:

"Kendim de sütten çıkmış ak kaşık değilim, normalinde kendimden nefret edebilen bir adamım ama bu kadar da bir insan linç edilemez. Her ne kadar fiziksek şiddet suçsa, psikolojik şiddet de suç sayılmalı. Birinin sizin karşınızda aylardır küfür ettiğini ve sözlü taciz ettiğini düşünün. Sürekli yüksek sesli tacizler ve küfürler duyduğunuzu düşünün. Empati yapın. Üzülüyorum ama kimse kusura bakmasın ben kimseyi katletmedim."

"Bu olayda 'keşke yapmasaydım' dediğim oluyor, üzgünüm ama bu kadar kendimi ezip dövemem. Ben adam öldürmedim. Sırf medyatik bir figürüm diye kimsenin bana bu kadar yüklenmeye hakkı yok. Ben o şahsı anlatıldığı gibi 80 yaşında bir amcacık gibi göremedim. Bahsi geçen şahsı iki senedir tanıyorum. Tacizlerine altı ay kadar dayanabildim, sonra nasıl olduğunu pek bilmiyorum, olan oldu. Kimsenin başına gelmesin böyle bir şey, her insanda bu potansiyel var çünkü."

 
İzmir'de yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oluyor
 
'3 aşı adayımız faz çalışmalarına başlayacak'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstinaftan Ebru Gündeş için önemli karar
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 15. Ceza Dairesi, Ebru Gündeş Sarraf hakkında, ...
Cinsiyetini değiştiren Page eşiyle boşanıyor
Geçen ay cinsiyet değiştirdiğini açıklayan Hollywood yıldızı Elliot Page, ...
Uzun süredir yoğun bakımdaydı... Sinan Özen'in kızı İzmir'de şifa buldu
Sanatçı Sinan Özen'in 10 aylık kızı Neva, Ege Üniversitesi Bağırsak Yetmezliği ...
 
Sır mektup yıllar sonra oraya çıktı!
İbrahim Tatlıses, 14 Mart 2011'de "İbo Show" programının çekimlerine katıldıktan ...
Nesihan Atagül sağlık durumunu paylaştı!
Hastalığı ile hayranlarını korkutan Neslihan Atagül'den haber var. Ünlü ...
Sinan Akçıl: Aşk ateşinden yanıyorum
Oyuncu Burcu Kıratlı ile geçtiğimiz günlerde barışan Sinan Akçıl, "Adeta ...
 
'Değerimi ölünce anlayacaklar, çok arayacaklar beni'
Şarkıcı Serdar Ortaç, Koronavirüs pandemisinde günlerinin evle stüdyo ...
Mehmet KARABEL yazdı... Devrimci bacımız dünya starımız!
Mehmet KARABEL yazdı... Devrimci bacımız dünya starımız!
''Makyajlı da makyajsız da çirkin''
Sunucu Seren Serengil, bir markanın reklam yüzü olan ve makyajsız kamera ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva