HABERLER>MAGAZİN
11 Şubat 2016 Perşembe - 11:00

'Başrolü hiç hayal etmemiştim'

Kırgın Çiçekler'deki performansıyla adından söz ettiren Hazar Motan, yönetmen olan annesinin dizi setlerine yapığı ziyaretlerden başrole uzanan yolu anlattı.

 Başrolü hiç hayal etmemiştim

Kırgın Çiçekler’in Cemre’si olarak izlediğimiz Hazar Motan son dönemde takdir toplayan genç oyunculardan. Anne ve babasının mesleğinden dolayı çocukluğu setlerde geçmiş, seneler içinde de oyunculuğa olan ilgisi artmış. Başrol oynamanın hayalini hiç kurmadığını söyleyen Motan, set dışındaki günlerinde neler yaptığını, profesyonel spor hayatını ve çizime olan ilgisini anlattı…

Oyunculuk planladığınız bir şey miydi? Nasıl girdiniz bu yola?

Planladığım bir şeydi… Üniversite zamanında çok kararsız kalmıştım bu konuyla ilgili ama çocukluğumdan beri hayalimdi. Ailem de bu işin içinde olduğu için çok fazla vakit geçirdim bu alanda. Annem yönetmendi ve setlere gittiğimde “Ben de oynamak istiyorum, beni de oynatın” dediğimi hatırlıyorum. Sahneleri hayranlıkla izlerdim. Her gün sete giderdim. Normalde biz Ankara’da yaşıyoruz. Annem işi olduğu zamanlar İstanbul’a geliyordu. Ben de annemle beraber sıkılmadan, hiçbir şey yapmadan sadece izleyerek sette vakit geçiriyordum. O zamandan beri istiyordum oyuncu olmayı. Üniversiteye girdikten sonra kararsız bir dönemden geçtim. Kesin olarak ne yapacağımı bilemedim. Bazen montaj mı yapsam diyordum bazen de kamera arkası istiyordum. Üniversite bittikten sonra Ankara’da bir oyunculuk atölyesine yazıldım. Şansımı denemek istedim. Hocalarımın da görüşünü alarak yeteneğimin olup olmadığını ya da devam edip edemeyeceğimi görmek istedim. İlk günümde de hocalarıma “Benim hayalim oyuncu olmak ama yeteneğim olup olmadığını sizden öğrenmek istiyorum” demiştim. Çünkü boşu boşuna zaman kaybetmek istemiyordum. Sonrasında kesin olarak başladık…

Annenizin yanına gittiğinizde sizi sette en çok cezbeden şey ne oldu?

Her şey ilgimi çekiyordu ve çok keyif alıyordum. Monitörden kimin nasıl oynadığını izliyordum. Özeniyor ve merak ediyordum. 

Başrol olmak nasıl bir duygu?

Aslında hiç hayal etmemiştim başrolü, ben de hala şoktayım, idrak edemiyorum. (gülüyor) Çok yoğun bir çalışma tempomuz olduğu için iş dışında başka bir yere gitme fırsatım olmadığından bu başrol havasını da fark edemedim. Düzenli şekilde sahneme çalışıyorum, sete gidiyorum, oynuyorum, evime dönüp uyuyorum, sabah tekrar sete dönüyorum. Böyle bir tempom olduğu için başrolü idrak edemiyorum pek…

Bu yükü kaldıramayacağınızı düşündüğünüz oldu mu hiç?

Tedirginlik ve büyük bir yük hissettim, evet… Oynadığım karakter zaten ağır ve karamsar olduğu için ekstra bir şeyler hissettim. Ya yapamazsam, ya istenileni veremezsem diye çok huzursuz oldum. Hocam ve yönetmenimiz sağ olsun, güzel bir şeyler çıkarmaya başladık.

Oyunculuk dışında başka alanlarla ilgili gerçekleştirmek istediğiniz şeyler var mı?

Çizim yapmayı çok seviyorum. Bunu iş olarak da yapmak istiyorum ilerleyen zamanlarda. Çizmek, oyuncu seçme zamanlarında çizim büyük kurtarıcım oldu. Bir süre sonra gerçekten vakit ayırmaya başladım ve gelişmeye başladığımı da gördüm. Bence bu işi herkes yapabilir, illa ki çok yetenekli olmanıza gerek yok. Evet yetenek de önemli ama çalışmayla üstesinden gelinebiliyor. Ben üç-dört senedir yapıyorum. İlk başlarda çok iyi değildim ama çok keyif alıyordum. Sergi açmayı da düşünüyorum. Ama dizi işi olunca biraz aksattım. Oyunculuk dışında başka bir şey yapacak olursam bu kesinlikle çizmekle alakalı olur.

Set yoğun geçiyor evet ama boş bir gününüzde neler yapmaktan hoşlanıyorsunuz?

Boş zaman buldukça ertesi günün sahnelerine çalışmayı tercih ediyorum. Kendim için bir şeyler yapacak vaktim pek olmuyor. Diğer gün için çok sahnem varsa ve yoğunsam, bir sonraki sahnelere çalışmakla geçiriyorum zamanımı.

Bu durumda spora da çok vakit ayıramıyorsunuz...

Haftanın iki günü repomuz var. Eğer sahne çalışmaktan fırsat kalırsa oturduğum sitenin havuzunda yüzüyorum. Fitness’ı çok düzenli yapmam gerekiyor, birkaç gün yapıp sonra mecburen bırakınca pek bir anlamı olmuyor. Bu iş başlamadan önce düzenli olarak gidiyordum fitness’a. Bazen de bisiklete biniyordum. Ama işin temposuyla ancak beslenmeme ekstra dikkat edip, ara sıra da yüzüyorum.

Bir de tenis ve voleybol geçmişiniz var değil mi?

Yedi sene lisanslı voleybolcuydum, diğer bir yandan da tenis oynuyordum. Hatta tenis takımına da girecektim ama voleybolu tercih ettim. Ama tenis de içimde kalmadı değil. Annem ve babam tenis oynuyorlardı. Ben de onlarla gide gele oynamaya başladım. Voleybola da ilkokul yıllarında başladım. En yakın arkadaşım oynuyordu. Ben de ona takıldım ve bir şekilde başladım. İki sporu da çok seviyorum çünkü takım halinde ve eşli yapılan sporlar daha çok hoşuma gidiyor. Fitness yaparken zaman zaman sıkılabiliyorum. Hafif ve tatlı rekabet insanı biraz daha cezbedince daha güzel oluyor…

Nasıl bir çocukluk geçirdiniz? Yaramaz mıydınız?

Bence güzel bir çocukluk geçirdim… Tam bir mahalle çocuğuydum. Yara bere içinde gezerdim. Bisiklet, kaykay, saklambaç… Sürekli bir macera peşindeydik. Dolu dolu geçti yani. Yaramazdım da… (gülüyor)

Yemekle aranız nasıl? Nasıl besleniyorsunuz?

Bol bol su içmeye çalışıyorum. Kahvaltımı yapmadan dışarı kesinlikle çıkmıyorum. Yumurtayı çok seviyorum. Hem tok tutuyor hem de iyi bir besin kaynağı. Her öğün yemek yerim, atlamam ama az tüketirim. Kısıtlamıyorum kendimi ama ölçüyü az tutuyorum. Ama su devamlı aklımda. Sahneye girmeden önce de hemen su isterim. Su içmeden oynamıyorum.

Hiç diyet yapmak zorunda kaldınız mı?

Üniversite hayatıma kadar hep diyet yaptım. Öğünlerime çok dikkat ederdim çünkü o dönem kilo aldığım bir zaman dilimiydi ve biraz daha yapılıydım. Ama üniversiteden sonra serpilmeye başladım çünkü yediklerime dikkat ediyordum. Bir yandan da kendimi kısıtlayarak değil aksine her şeyden azar azar yiyerek dengede duruyordum. Çünkü kafaya taktığım zaman hiç kilo kaybedemiyordum. Kendimi baskı altında tutmadan, az yiyerek ilerledim hep.

Cilt bakımınızı nasıl yapıyorsunuz?

Günlük hayatta çok fazla makyaj yapmam. Sette zaten çok fazla makyaj yapılıyor. Tatil günlerimde de yapmamayı tercih ediyorum. Setten sonra eve gittiğim zaman, makyajım sette çıkarılmış olsa bile ben evde ikinci kez temizliyorum. Aslında çok kuru bir cildim var ve sürekli nemlendirme ihtiyacı hissediyorum. Kremimi hiçbir zaman eksik etmiyorum. Ayda bir cilt bakımı uyguluyorum. Psikolojik olarak da iyi hissettiriyor. (Radikal/formsante)

 
Dayanışmanın zaferi: İhsan Hala banyosuna kavuştu
 
Korkunç rapor: Suriyelilerin yüzde 11.5'i...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hüsnü Şenlendirici'den Deniz Seki açıklaması
Uyuşturucu ticareti yapmaktan 16 aydır Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz ...
Bergüzar Korel : Dünyanın en saçma günü
Tüketim günü olduğu için Sevgililer Günü'nü sevmediğini söyleyen Bergüzar ...
Cem Yılmaz'ın son filmi davalık oldu!
Geçtiğimiz haftalarda vizyona giren başrolünde Cem Yılmaz'ın oynadığı ...
 
Berrak Tüzünataç'ın kotla sevişme bilmecesi!
Berrak Tüzünataç, ünlü oyuncu Til Schweiger ile oynadığı Nick off Duty ...
Survivor 2016 ne kadar izlendi?
Geçen sezon All Star'la ekrana gelen Survivor bu sezonki yeni bölümüyle ...
IF Wedding ‘Aşk Misali’yle final yaptı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
 
Canan Karatay fena yakalandı!
"Ekmek yemeyin" önerisiyle çok tartışılan Prof. Dr. Canan Karatay'ın ekmek ...
Ünlü oyuncuya hırsız şoku!
Rol aldığı dizinin setinde bulunduğu sırada evine giren hırsızlar, Burçin ...
Cem Yılmaz'dan yıllar sonra gelen itiraf
Ünlü komedyen Cem Yılmaz canlı yayında bir itirafta bulundu. Karikatürist ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva