HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ekim 2012 Pazar - 21:51

'Başbakan'a da anlattık kimse ciddiye almadı'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sanayiciyi zor durumda bırakan dengesiz teşvik sistemini eleştirdi. Konuyu başta başbakan olmak üzere ilgili bakanlara anlattığını söyleyen Başkan Kocaoğlu “Biz çözüm bulunmasını istediğimizde ‘sektörel teşvik verdik’ diyorlar. Bunun sektörle alakası falan yok. İzmir ilerlemiyor. Bu kabahat benim değil. Bunu başbakana da anlattık ama kimse ciddiye almadı” dedi.

 Başbakan a da anlattık kimse ciddiye almadı

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmirli sanayicinin her fırsatta dile getirdiği, haksız rekabete neden olan teşvik sistemi yeniden gündeme geldi. Manisa’nın teşvik sıralamasında ön planda yer alması, bu yüzden İzmir’deki birçok yatırımcının Turgutlu’ya taşınması krizi daha da derinleştirmişti. Daha önce ‘teşvikleri dengeleyin’ uyarısında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun gündeminde yine aynı konu vardı. Kocaoğlu, teşvik dengesizliği nedeniyle İzmir’deki Organize Sanayi Bölgelerinin boşaldığını ifade etti. Kocaoğlu, “Sanayi artık istihdam yaratmıyor. Turizm ve hizmet sektörü yaratıyor. O zaman turizm ve hizmet sektöründe acilen büyümemiz lazım ve potansiyeliz var. Tabi ki kent sanayi de büyüyecek. Biz her türlü kolaylığı yapıyoruz. Kemalpaşa OSB kilitlenmişti. Biz açtık orayı. Köylüyü de mağdur etmeden. Açılan davalar önemli değil. Ben yatırımcı gelsin diye görevimi yaptım . Benim yetkim dışındaki iş beni ilgilendirmiyor. Otomotiv Sanayi yaptık. Turgutlu’daki ilerliyor. İzmir’deki ilerlemiyor. Neden? Teşvikten dolayı. Bu benim kabahatim değil ki. Teşvik, teşvik diye her defasında söyledim. Ama ciddiye alan yok. Biz çözüm bulunmasını istediğimizde, sorunun çözümünü talep ettiğimizde ‘sektörel teşvik verdik’ diyorlar. Bunun sektörelle, mekterölle alakası falan yok Bunu sayın başbakana Aliağa-Menderes Hattı’nın açılışında anlattık. Her fırsatta bakanlara da söylüyoruz. Kimse ciddiye almadı. İzmir ilerlemiyor. Burada kabahat benim değil” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu karşı ve kararlı: Yanlışa dur diyeceğiz

OSB’LERİN TOPARLANMASI LAZIM
Manisa il İzmir arasındaki teşvik dengesizliğinin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu “Şu anda Manisa ile İzmir arasındaki teşvikler kalksa yani eşitlense bizim hem Kemalpaşa hem Aliağa OSB ile Torbalı ve Tire’dekiler de dolar. Çünkü liman, insan gücü, her şey burada. Aslında normal seyrinde akması gereken suyu Manisa teşvik avantajı ile tersine akıtıyor. Çandarlı Limanı ile Çakmaklı Limanı’nın Aliağa OSB’ye uzaklıkları çok az. Toplam 10-15 kilometre.Aliağa OSB boş kalıyorsa bunda herkesin oturup düşünmesi lazım. Kemalpaşa OSB, Alsancak Limanı’na  22 kilometre.  Oraya lojistik üssü yapılacak. Ulaştırma Bakanlığı’nın projesi var Oradan limana gelen yük tren hattı 22 kilometre olacak. Bu durum İzmir’de her şeyi değiştirir. Kemalpaşa OSB’nin büyüklüğü 12 bin 500 dönüm. Orası bir defa hallolur. Arkasından limanın büyütülmesi konusu var. Bizim söylemlerimize baktığınızda limanın büyütülmesi ile belediyenin ne işi var? Niye bu konuda çalışıyor?...

Bu kentte ticaretin, lojistiğin gelişmesi hedefini koymuş belediye. Onun için limanın büyütülmesini derinleştirilmesini istiyor. Bütüncül baktığımızda bir şeyler olabiliyor, dönüşebiliyor. Oradan hat yapıldığında zaten lojistik üssü oluyor. Kısa zamanda limanın faaliyetleri en az iki üç misli artıyor. Zaten böle bir talep var. Limana üçüncü nesil dev gemiler gelecek. İzmir Limanı’nın elleçleme liman özelliği var. Bunların hepsini düşünür, planlarsan, birbirine bağlı olarak sürdürürsen bir anlamı vardır. İzmir’de arazi sınırlı. Mesela Bergama OSB’si var. Orada hiçbir şey yok. Torbalı OSB’ de bir şey yok. Bu kentin hızlı şekilde OSB’lerinin toparlanması gerek” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
buca menderes mahallesinden hakan 29 Ekim 2012 Pazartesi 10:04

BAŞKANIM BURASI AKP Lİ BELEDİYE OLSAYDI BURADA SANAYİCİNİN ÖNÜ AÇILIRDI..AKP KENDİSİNDEN OLMAYANI ÖTEKİLEŞTİRME POLİTİKASI İZLİYOR...İZMİR SİZİNLE GÜZEL..SORUNUN ÇÖZÜMÜ AZİZ KOCAOĞLUDUR..BİZ İNANDIK SİZDE İNANIN AKP YE GEÇİT VERMEYELİM...

Yorumu oyla      19      16  
private35 29 Ekim 2012 Pazartesi 01:10

Sayın başkan onların derdi izmirin ileri gitmesi falan değil onların derdi izmire sahip olmak.Ne yaparsanız siz yapacaksınız.

Yorumu oyla      25      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de gözyaşlarına boğan açılış
Narlıdere Belediyesi’nin Limanreis Mahallesinde yaptığı park açılış törenine ...
Çiğli'de 29 Ekim törenine gazi damgası
Çiğli’de 29 Ekim kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na ...
Aliağa'da Cumhuriyet coşkusu başladı
Aliağa’da Cumhuriyetin 89. Yılı kutlamaları başladı. 29 Ekim Cumhuriyet ...
 
Çalkaya: Cumhuriyet olmasaydı kimse dini bayram kutlayamazdı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinlikleri kapsamında Balçova Cumhuriyet ...
Bornova'da coşkulu 29 Ekim kutlaması
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda ...
Aliağa dev projesinin temeli için Kılıçdaroğlu'nu bekliyor
Geçtiğimiz günlerde inşaatına başlanan Aliağa Belediyesi çok amaçlı sosyal ...
 
İzmirli başkanlar Brüksel'de 'Bütünşehir'i masaya yatırdı
Brüksel’de Türkiye-AB ilişkileri tartışıldı, Türkiye’den Seferihisar Belediye ...
Kadifekale’de 1926. bina da yıkıldı!
Bakanlar Kurulu kararıyla “Afete maruz bölge” ilan edilen Kadifekale’de ...
Başkan Kocaoğlu’ndan Narlıdere’ye sürpriz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva