HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mayıs 2020 Cumartesi - 11:58

'Askıda fatura' uygulaması İzmir'de başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da başlayan “askıda fatura” uygulamasını, halktan gelen talep üzerine İzmir’de de hayata geçiriyor. Küresel salgında ekonomik zorluk yaşayan ailelerin su faturaları İzmir dayanışmasıyla ödenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise uygulamayı ilk kez hayata geçiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etti. İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Güzel İzmir'in de İstanbul gibi çok anlamlı bir dayanışma örneği sergileyeceğine eminim" dedi.

 Askıda fatura  uygulaması İzmir de başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle işini ve gelirini kaybeden, bu süreçte ekonomik zorluklarla mücadele eden kesimlere desteğini sürdürüyor. Bir yandan belediye olanaklarını desteğe ihtiyaç duyan aileler için seferber eden, diğer yandan kentli dayanışması adına önemli adımlar atan Büyükşehir Belediyesi, bu kez İstanbul’da başlayan “askıda fatura” uygulamasını İzmir’e taşıyor. Aylık su faturalarını ödeyemeyenler ile bu faturayı ödemek isteyenler dijital platformda buluşacak.

“Veren el alan eli görmeden”
Pandeminin yarattığı ekonomik krizin etkisini azaltmak için mart ayının başında “Biz Varız” diyerek dayanışma ağını kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konuda birçok ilke imza attı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Veren el alan eli görmeyecek” ilkesiyle başlattığı dayanışma kampanyası çığ gibi büyüdü. Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi, Maskematik, üreticilere destek, gönüllü imece kampanyası, seyyar pazar, sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım ve kalacak yer, 65 yaş üstü ile 18-20 yaş arasına ücretsiz iletişim desteği, kadına şiddeti önlemek için destek hattı ve kadın misafirhanesi gibi uygulamalarla Türkiye’de örnek oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “Askıda fatura” uygulamasının İzmir’de başlatılması talimatı verdi. Önümüzdeki haftadan itibaren “Askıda fatura” uygulaması İzmir’de başlayacak ve durumu iyi olanlar ödenemeyen su faturalarını başta ihtiyaç sahibi vatandaşların faturaları olmak üzere internet uygulaması üzerinden kapatacak.



Soyer’den İmamoğlu’na teşekkür
Başkan Tunç Soyer, İstanbul’da başlayan kampanyanın büyümesi üzerine İzmirlilerden de talep geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Ortaya çıkan krizin ilk gününden beri İzmirliler olarak örnek bir dayanışma tablosu çizdik. İmkanı olanla desteğe ihtiyaç duyanı buluşturma çağrımız beklediğimizin de üzerinde karşılık buldu. Halkın Bakkalı üzerinden satın alınan on binlerce gıda paketi ihtiyaçlı ailelere ulaştırıldı ve ulaştırılmaya devam ediyor. Aynı şekilde Ramazan ayının başından bu yana dijital platform üzerinden sayısı iki yüz bini aşan iftar yemeğinin dağıtımına aracı olduk. Koronavirüs salgını nedeniyle üreticinin ürününün dalında kalmaması için gençlere meyve hasadına gönüllü destek çağrısı yaptık.Yüzlerce gencimiz koşarak geldi. Bununla da yetinmeyen hemşerilerimiz dayanışmayı yeni bir boyuta taşımak için ‘askıda fatura’ uygulamasını hayata geçirmemizi istedi. Onlarla gerçekten iftihar ediyorum. Bu zor günlerde çalışamayan, evine ekmek götüremeyen hemşerilerimizin su faturalarının ödenmesi konusunda inisiyatif alma talebinde bulunan İzmirlilere de, bu uygulamaya ilham veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na da teşekkürlerimi sunuyorum.”

İmamoğlu: Güzel İzmir'in anlamlı bir dayanışma sergileyeceğine eminim
İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Güzel İzmir'in de İstanbul gibi çok anlamlı bir dayanışma örneği sergileyeceğine eminim" dedi.

Uygulama nasıl olacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “askıda fatura” uygulaması ile ekonomik sıkıntı yaşayan İzmirliler ödeyemedikleri İZSU faturalarını sisteme kaydediyor. Onlara destek olmak isteyenler ise aynı sistem üzerinden dilediği faturayı seçerek ödeme yapabiliyor.?Uygulama kapsamında bu zorlu süreçte işyerleri kapanan, ekonomik sıkıntıya düşen esnafın ödenemeyen ilan-reklam vergi borçları da örnek olması beklenen bir esnaf dayanışmasıyla ödenebilecek.

Askıda fatura uygulamasına şu linkten ulaşılabilir: https://www.bizizmir.com/askidafatura

 
Virüsü yendi, 17 gün sonra anne oldu
 
Urla’da açılacak olan işletmeler dezenfekte edildi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayşen 9 Mayıs 2020 Cumartesi 19:19

Bu atılan fotoraflar hepsi göz boyama.soyer başkan buca camlikulede neden alt yapı yapmadan..yollara asvel doldurdun.

Yorumu oyla      3      3  
mert 9 Mayıs 2020 Cumartesi 17:54

yüzde elli indirim yap herkes faydalansın

Yorumu oyla      3      3  
sezarın hakkı sezara 9 Mayıs 2020 Cumartesi 17:28

Neden araştırmadan konuşuyorsunuz? hep istanbul ve Ankaranın gerisinden gelmek koca bir yalan !!! örnek vermek gerekirse süt kuzusu projelerini istanbul izmirden aldı. keza ankara da ya başladı yada başlayacak. kent ormanı ve bunun benzeri projeler var istanbulda . izmirden alındı. hatta 4-5 ay önce İmamoğlu bir tanesinin açılışını yaptı. MAskematik projesini de imamoğlu uygulayacak herhalde mardin belediyesinden çıkmadı bu projede?

Yorumu oyla      2      4  
KİNG 9 Mayıs 2020 Cumartesi 15:23

Teşekkür ederiz ama Vizyon olarak Hep İStanbul ve Ankaranın hep arkasından geliyoruz ve aynısını yapmaya çalışıyoruz Tunç Başkan halkla ilişkiler yöneticilerini tekrar gözden geçirmeli

Yorumu oyla      4      6  
Bucalı 9 Mayıs 2020 Cumartesi 13:59

Gerçek ihtiyaç sahipleri tespit edilmesi gerekli.bizim vatandaşımız ihtiyacı olmasa bile başvurur.lüks arabası olduğu halde para basvurusu yapan gibi...uygulama gerçekten ihtiyacı olana olursa güzel...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta köşe bucak temizlik
Salgına karşı sıkı önlemler alan Konak Belediyesi, dezenfeksiyon çalışmalarına ...
Balçova'da her anneye çiçek ve maske
Balçova Belediyesi, Anneler Günü nedeniyle Balçovalı çiçek üreticilerinden ...
İzmir'de arabalı sinema keyfi başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi 15 Mayıs Cuma günü açık havada sinema gösterimi ...
 
Başkan Kılıç’tan şehit annelerine ziyaret
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Anneler Günü gibi anlamlı bir günde ...
Çiğli parklarında çim ve bitkilere özel bakım
Gerçek sahipleri için hazırlıklar yapılan Çiğli Belediyesi’nin bütün parklarında ...
Soyer’den dayanışma çıkışı: Pandemi bitse de durmayacağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, salgın sürecinde ihtiyaç sahibi ...
 
Menderes’te berber ve kuaförler açılışa hazır
Menderes Belediyesi tarafından ilçedeki berber, kuaför ve güzellik salonlarında ...
Bayraklı'da asfalt raporu: 1 yılda 108 bin ton!
Bayraklı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle ilçenin ...
Dikili'de duygulandıran 'Anneler Günü' ziyareti
Anneler Günü nedeniyle Dikili’deki anneleri ziyaret eden Dikili Belediye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva