HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
28 Mart 2019 Perşembe - 11:06

'Artık televizyonda olmak istemiyorum'

Burhan Altıntop, Zabıta İrfan, Gül Ağa gibi bir çok karaktere hayat veren oyuncu Engin Günaydın, televizyon dizilerinin çalışma sürelerinin çok uzun olduğunu söyleyerek, "Çalışma şartları çok ağırlaştı, bu yüzden televizyonda olmak istemiyorum, tiyatro yapmak istiyorum" dedi.

 Artık televizyonda olmak istemiyorum

Engin Günaydın, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Altınbaş Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide öğrencilerle buluştu. Moderatörlüğünü Tiyatro Kulübü Başkanı Ebru Çağlıyan’ın üstlendiği söyleşiye öğrenciler yoğun katılım gösterdi. Söyleşi öncesi Demirören Haber Ajansı (DHA)'nın sorularını yanıtlayan Engin Günaydın, yeni bir tiyatro oyunu için hazırlıklarını tamamladığını ifade etti.

Günaydın, "Artık televizyonda olmak çok zor çünkü televizyonun çalışma süreleri çok uzadı, çalışma şartları çok ağırlaştı. Bu yüzden televizyonda olmak istemiyorum. Sinemada da çok az filmim var, iyi projelere bakıyorum eğer bulursam da zaten oynuyorum. Tiyatro yapmak istiyorum ve uzun süredir üzerinde çalıştığım bir oyunum var. Bu oyunu daha yeni bitirdim, önümüzdeki zamanlarda bunun için çalışacağım, her şey yolunda gidiyor" diye konuştu.

"TİYATROYA SANILANIN AKSİNE BÜYÜK İLGİ VAR"
Tiyatronun ilgi görmediği düşüncesine katılmadığını ifade eden Günaydın, "Tiyatroya sanılanın aksine büyük ilgi var. Bütün salonların hepsi dolu, 3-4 aylık biletler satılıyor. Bilet fiyatları özel tiyatrolarda pahalı ancak tiyatro da canlı zaten pahalı bir şey. Oyuncular en az para alan kısımda kalıyor. 200, 300 liraya çalışan çocuklar da var. Meslekte tecrübe edinmek için tiyatro yapanlarda var bunu aşkla yapanlar da var. Tiyatro pahalı olmak zorunda çünkü çok maliyetli" dedi.

Şu anda tiyatro biletlerinin çok ucuz olduğunu söyleyen Günaydın, "Şehir tiyatrolarıyla zaten rekabet etmek mümkün değil. Özel tiyatrolar pahalı olmak zorunda ama yine de oyuncular, set arkası çalışanları istenilen seviyede ücret almıyorlar" ifadelerini kullandı.

"TİYATRO SEYİRCİSİ GÜVENİLİR SEYİRCİDİR"
Tiyatro seyircilerinin programlı ve ne istediğini bilen olduklarına vurgu yapan Günaydın, "Tiyatro seyircisi neyi izleyeceğini iyi bilen bir seyirci ondan dolayı daha güvenilir bir seyirci diyebiliriz. Program yapıp bilet alabilen bir seyirci önemli bir konu. Bu da gittikçe büyüyor ve genişliyor ve bu durum bizim için çok sevindirici" diye konuştu. Tiyatronun zaman zaman tokat yediğini ancak kazananın da hep tiyatro olduğunu belirten Günaydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Diziler Türk toplumu için biraz daha yeni olduğundan insanlar onu ilginç buluyorlar. Hikayeler anlamında da biraz daha güncel ve kolay bir dili var. Bu yüzden dizilere rağbet biraz daha fazla. Teknolojiyi kullanıyorlar. Tiyatro her zaman tokatlar yer ama sonunda kazanan tiyatro olur. Bir yerden sonra artık normale dönecek, diye bekliyoruz. Tiyatro da özüne geri dönecek çünkü ışık, ses, hem de dekor olarak kendini güncelliyor ve seyircisiyle tekrar buluşmaya başladı."

"GELECEĞE DÖNÜK İŞLERİN PEŞİNE DÜŞSÜNLER"
Gençlerle buluşmaktan da büyük keyif duyduğunu ifade eden Günaydın, şu tavsiyelerde bulundu:

"Gençler için hayat daha yeni başlıyor. Heyecanları çok güzel, birileri daha basit şeylerden bahsediyorsa gençler onlardan uzak dursun. İyi, kaliteli ve geleceğe dönük işlerin peşlerine düşsün. İlk etapta kazanamayabilirler ama gelecekte onların kazanacağını düşünüyorum."(DHA)

 
Bergüzar Korel'den radikal karar
 
CHP'li Polat: Aklımız, vicdanımız ve irademizle oy vereceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
APİKAM'da bu ayki gündem: Türk kadınının yükselişi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde ...
İzmir'de dolu dolu program: Herkes kitap okusun diye...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugün başlayan Kütüphane Haftası’nda renkli ...
 
Türk taşı dünya markası
Doğal taş sektörünün en önemli küresel buluşmalarından biri olan MARBLE ...
Karşıyaka’da yıldızlar geçidi!
Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenen Karşıyaka ...
Önce resmettiler, sonra görmeye gittiler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama'da kurduğu “Gezici Çocuk Dünyası ...
 
Güzelbahçe’de tiyatro zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 37.’si düzenlenen‘Uluslararası ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Arkas’ta sanat var
Hanzade ÜNUZ yazdı... Arkas’ta sanat var
İzmirli yazar Ersözlü, kitabının 2. baskısını imzalıyor
Ünal Ersözlü yeni kitabı ‘Tanrının Yaşam Kılavuzu’nu, 23 Mart Cumartesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva