HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2012 Cumartesi - 13:58

'Teftiş'te ikinci gün: Günay ve Türel'e 'Keskin' mesajlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile çıktıkları metropol turunun ikinci gününde AK Parti’yi hedef aldı. Keskin, “İzmir’de aday gösterilmekten şeref duyarım” sözlerine tepki gösterdi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel’e “Şerefinizi kaybettiğiniz yerde arayın” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a da sert sözlerle yüklendi.

 Teftiş te ikinci gün: Günay ve Türel e  Keskin  mesajlar

Cihan DURAK/ EGEDESONSÖZ - Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil yoğun İzmir programlarının ikinci gününe hızlı başladı. Karadenizliler Kültür Vakfı tarafından düzenlenen panele katılan Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, iktidara sert sözlerle ile yüklenerek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’i eleştirdi. Menderes Türel tarafından yapılan “İzmir’de aday gösterilmekten şeref duyarım” sözlerine yüklenen Keskin, “Siz gidin kaybettiğiniz yerde şerefinizi arayınız” diye konuştu.

- ‘Metropol teftişinde’ ilk günün tüm detayları…

- Keskin ve Tamaylıgil ‘Bayraklı’yı dinledi…
 
- Bayraklı'da bir salvo da Günay'a: Tayyip'in sadık kulu!..

“CHP’Lİ BELEDİYELER AHLAK ABİDESİDİR”
Panelde ilk olarak söz alan Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in hedefinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel vardı. Türel tarafından dün yapılan açıklamaları eleştiren Keskin, “Dün yapılan toplantılarda fazilet kırıntılarıyla faziletsizliklerini örtme üslupları kullanmışlardır. Merkezi hükümet tarafından getirilen bazı yatırımları sanki özel imtiyazla İzmir’e aktarılıyormuş gibi bizim belediye başkanlarının çalışmalara gölge düşürmeye çalışmıştır. Bazıları İzmir’den belediye başkanlığı adaylığı gösterilmesini şeref sayacağını söylemiştir, Şerefinizi kaybettiğiniz yerde arayınız. Adama sorarlar. CHP’li belediye başkanlarının çalışmalarıyla ilgili değerlendirme yapıyorsun da müfettişlerin karargah kurduğu bir belediye o belediye başkanı özgürce çalışabiliyor mu? Önce siz o belediye başkanının kollarına taktığınız kelepçeleri kaldırınız. Ürettiğiniz sahte kanıtlarla kodese tıkma planından vazgeçiniz. CHP’li belediye başkanlarının her biri bir ahlak abidesidir. Daha dün çevre bakanı toplu konutlarda yapılan 50 milyon liralık yolsuzluğun açıklamasını yaptı” diye konuştu.


 
“PARFÜMLER KOKULARINI BASTIRIMAZ”
CHP belediye başkanlarının veremeyecek hesaplarının bulunmadığını söyleyen Keskin, İzmir’de yapılan çalışma ve girişimleri Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benzeterek “Burada CHP’li belediye başkanlarını suçlayan bakanlara bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Ankara’da uçaktan otobüsten inince bir taksiye binsinler ve şoföre ve vatandaşlara Ankara Belediyesi’nin çalışmalarını sorsunlar. Alacakları cevap şudur: “Melih Gökçek çalıyor ama çalışıyor” Önce AKP’ye mensup olan bakanlar yetkili kişiler kendi evlerinin önündeki pislikleri temizlesinler bize gölge etmesinler başka bir şey istemiyoruz. Bizim belediye başkanlarımız dimdik ayakta verilemeyecek hesapları yok. İzmir demokrasinin beşiği olmuştur İzmirliler neyin iyi neyin kötü olduğun seçecek kapasitedir. Dün gavur İzmir dedikleri yerde bugün Müslüman pazarında salyongaz satmaya kalkıp oy almaya kalkmasınlar. Sakatatçı dükkanda parfüm satmaya benziyor bu yapılanlar. O kadar pisliğin içine battılar ki o kadar kokular buharlaşmaya çıktı onları batırmak için sakatatçı dükkanında parfüm satarak kokuyu kaybetmeye çalışıyorlar. Ne kadar parfüm satarlarsa satsınlar o kokuyu bastıramayacaklar” dedi.
 
DEMOKRASİ AYIBI İŞLEDİLER!
Bütünşehir modelini vatandaşa sorulmadan hazırlandığını eleştirisini yapan Keskin, “Türkiye’nin sıcak gündemini oluşturan bütünşehir modeli de ayrı bir tartışma maddesi haline gelmiştir. 29 büyükşehire merkezi bütçeden büyük kaynak aktarılacağı inancı verilmiştir. Toplumda oluşturulan bir kanıyla bütünşehir yasası parlamentodan geçirilmiştir. İktidarın demokrasi anlayışı Fransız İhtilalı döneminden kalan çoğunluk bendedir anlayışı vardır. Yasanın yürürlüğe girişinde günümüzün demokrasisini iktidar elinin tersiyle itmiştir. Önce Hukukta kazanılmış hak kavramı vardır. Bu yasanın yürürlüğe konulmasında kazanılmış haklar dikkate alınmadan 1581 belde belediyesi ve köyün hükmü şahsiyeti buharlaştırılmıştır. İkincisi 15 ay evvel seçim yapıldı. Demokrasisi oturmuş toplumda köklü değişiklik düşünülüyorsa genel seçim döneminde toplumun düşüncesinin yansımasına ilişkin görüş ortaya konur. Siyasal iktidar böyle köklü dönüşümü gündeme getireceklerini, 29 ilin idari yapısını değiştireceklerini dair açıklama yapmamıştır. Halka yalan söylenmiştir. Hep merak ediyorum. Acaba siyasal iktidar temsilcileri 29 ilde böyle bir düzenleme yapacaklarını 2 binden küçük yerlerin kapanacağını söylese acaba sandıktan çıkan oyların yönü hangi istikamette olur. İktidar bir demokrasi ayıbı işlemiştir. Tarihimizde sosyal leke olarak yerini alacaktır” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAKAN 26 Kasım 2012 Pazartesi 01:54

BUCA BELEDİYESİ AHLAK ABİDESİ DEĞİL SÖZÜNÜZDEN DOLAYI ZORDA KALIRSINIZ

Yorumu oyla      12      5  
Öz Vatandaş 25 Kasım 2012 Pazar 19:03

Geç anam babam geç bunları. siz adam gibi adamsanız, bu ülkeyi ve partiyi çok seviyorsanız öncelikle vitrin yapmayı bırakarak parti içinde iş tutmaya çalışan yamyam takımını temizleyin. şayet bunu yapamıyorsanız gerisi lafı-güzel. Sn. Baykal'ın yolunda gidip Ülkede iktidar olmak yerine Prti içinde iktidar olmayı yeğleyen zihniyetler geldikleri gibi gider. Rahmetli ATATÜRK'ün kemiklerini sızlatmaya kimsenin hakkı yoktur, şapkayı önünüze koyup iyice düşünün. Yoksa bu parti ilk seçimde batar.

Yorumu oyla      13      5  
tırıvırı 25 Kasım 2012 Pazar 11:30

Genel başkan Bornovaya tam 2,5 saat, Karşıyakaya başkan yardımcısı Keskin tam 1.45 dakika sonra geldi. yani geç geldiler. CHP şu organizasyon işine de birazcık kafa yoğursa iyi olacak.

Yorumu oyla      13      5  
partili 25 Kasım 2012 Pazar 10:44

Bugün Bayraklıda akp veya mhp toplantı yapsa inanın salonda bizimkilerden 2 kat fazla insan olurdu. Rica minnet gelenler bu kadar. Gidişat hiç iyi değil.

Yorumu oyla      18      5  
yurttaş 25 Kasım 2012 Pazar 01:11

sokağın dili yok yok yok

Yorumu oyla      13      5  
adsız 24 Kasım 2012 Cumartesi 21:38

Keskin bey Karşıyakada hazırlıksız bir konuşma yaptı. Ne tümceleri anlaşılır, ne konu bütünlüğü var, ne söylediği belli değil. sen ben bizim oğlan birbirimizi ağırladık. Şimdiye kadar denetledin de ne önlem aldın? belli değil.

Yorumu oyla      21      6  
DEMOKRAT 24 Kasım 2012 Cumartesi 21:20

KESKİN DOĞRU SÖYLEMİŞ MESELA ERCAN TATI GERCEK BİR AHLAK ABİDESİDİR ELİNE BELİNE DİLİNE HAKİMDİR İLAHİ KESKİN SEN ÇOK YAŞA EMİ

Yorumu oyla      15      6  
Öğretmen 24 Kasım 2012 Cumartesi 18:30

Adnan KESKİN bey çalışmalarınızı dikkatle izliyoruz. CHP İzmir Büyükşehir Belediyesinde personelin düşüncesini öğrenmenizi öneriyorum. Teknik, idari ve işçisi ile 20 binlerce çalışanın fikrini sormalısınız. Belediye nasıl çalışıyor, brokratların işlerle ilgili yeterliliği, ayrımcı davranışları, halka yansımasını araştırmalısınız. Birlikte yürüdükleriniz üst kesimdekiler şahşahalı toplantılar gerçeği ortaya çıkarmaya yetmez. O toplantı salonlarından biraz uzaklaşın, halkımıza inin, dertdini dinle

Yorumu oyla      27      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Keskin ve Tamaylıgil ‘Bayraklı’yı dinledi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamayligil, ...
Afrika EXPO’da İzmir’den yana!
AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, İzmir'in EXPO 2020 adaylık süresiyle ...
CHP Karşıyaka öğretmenleri unutmadı
Her fırsatta Karşıyaka halkıyla bir arada olmaya özen gösteren CHP Karşıyaka ...
 
Türel o soruya yanıt verdi: İzmir için aday mı?
Adı Büyükşehir adayı olarak geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel, ...
Güven’den Kıbrıs gazileri için kanun teklifi
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Kıbrıs Barış Harekatı şehit, ...
“Başbakan Erdoğan 10 yılda 25 yıl yaşlandı”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın yoğun ...
 
CHP’nin İzmir yerel seçim hedefi 30’da 30!
CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin yerel seçimlerde ...
Erdoğan yıllar sonra öğretmenleriyle
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski öğretmenleriyle Dolmabahçe'deki Başbakanlık ...
Keskin’den hodri meydan: Altı oklu bayrağı yine dikeceğiz!
İzmir’in demokrasinin kalesi olduğunu anlatan Keskin, siyasal iktidar ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva