HABERLER>EGE
25 Nisan 2014 Cuma - 08:48

'Mandıra Filozofu' çekildiği köyde: 'Hoş geldiniz gari'

Milas’a bağlı Çökertme köyünde çekilen ve köylülerin de oynadığı 'Mandıra Filozofu' filmi, çekildiği köyün sahilinde kurulan açık hava sinema sistemiyle yaklaşık 1200 kişi tarafından izlendi. Köylüler oynadıkları filmi büyük bir keyifle izlerken, filmin yönetmeni Birol Güven, "Çökertme köyünün doğasını insan güzelliklerini insanının doğaya ve köyüne sahip çıkışının anlatıldığı film, beklediğimizin çok üzerinde ilgi gördü. Ülkemizde mekan filmleri henüz yapılmadı ve bu filmle birlikte Çökertme filminin dünya tarafından tanınacağını düşünüyoruz" dedi.

 Mandıra Filozofu  çekildiği köyde:  Hoş geldiniz gari

MUĞLA - Senaristliğini Birol Güven'in yönetmenliğini ve oyunculuğunu Müfit Can Saçıntı'nın yaptığı , köylülerinden sanatçılarla birlikte rol aldığı Milas'ın Çökertme köyünde çekilen ve 20 gün önce gösterime giren 'Mandıra Filozofu' isimli filmin gösterimi çekildiği köyde dün akşam sahilde kurulan dev sinema sistemiyle izlendi. Gösterime, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP İL Başkanı Mustafa Öztürk, filmdeki oyuncular ve Çökertme, Türkevleri, Bozalan ve Mazı köylerinden yaklaşık 1200 kişinin açık havada izlediği film büyük ilgi gördü.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_04/2014_04_25/c5a52cfa7ce70be2e5a4a8cad563b462.jpg

Filmden önce köyün duvarlarına ve afişlere 'Ölmeden önce görmeniz gereken üç filmden biri, çünkü diğer ikisini çekmedik gari' ve 'Mandıra Filozofu Hoşgeldiniz Gari' yazılarının yazıldığı dikkat çekti.
 
MANDIRA FİLOZOFU İLE KAZAPLANKA ETKİSİ YARATMAK İSTİYORUZ
Film öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Birol Güven filmin "Dünyadaki hırslarınızdan kurtulun" mesajını verdiğini belirterek son birkaç yıldır burada tatil yapıyorum. Burada bir film çekmek istemiştim. O hayalimi gerçekleştirdim. Şu anda filmi yarım milyondan fazla insan izledi. Bir milyonun üzerinde seyircisi olacak gibi gözüküyor. Beklentinin üzerinde. Filmin ilk günden artarak giden bir gişesi var. Bu, çok rastlanılan bir durum değil. Filmler genelde çok izlenir ve giderek düşer. Ama bizim filmimiz vasat başladı, giderek artıyor. Filmi izleyenler etkileniyor. Kazablanka, Barcelona, gibi mekan filmleri var. Ama bizim ülkemizde maalesef böyle filmler henüz yapılmadı. Bu filmle birlikte Çökertme'nin de dünya çapında tanınan bir yer olacağını düşünüyoruz. Çünkü 'Mandıra Filozofu' yurt dışında da gösterilecek. Yakında televizyon gösterimleri olacak. Dünyanın her yerinde gösterilecek. Biz de bu film ile küçük bir Kazablanka etkisi yapmak istiyoruz" diye konuştu.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_04/2014_04_25/07746e3bd21f24fe3b27777f2bba5d6e.jpg

YÖRE KÖYLÜSÜ DOĞASINA SAHİP ÇIKIYOR
Oyuncu Rasim Öztekin ise "Film gösterime girdiğinden itibaren çok olumlu ve güzel tepkiler almaya başladık, insanın hırslarından arındırılmış duygularına yer vermesinin doğayı ve yörenin insanının nasıl koruduğunu gösteren filme olan ilgi büyük bir hızla artıyor, bu da bizi çok mutlu ediyor" dedi.
 
Oyuncu Can Saçıntı ise filmde bugüne kadar bozulmadan korunabilmiş Çökertme köyünün ormanı ve denizi ile doğa güzelliğinin ön plana çıktığını belirterek 'Sadece doğa değil insan güzelliği de ön plana çıkıyor, unutulmaya yüz tutan köylülerimizin misafirperverliği, yardımseverliği bu köyde yaşayan tüm insanlarımızın en güzel düşüncelerini yansıtıyor. Ülkemizin yöresel özelliklerini ve güzelliklerini tanıtan ve korunması gereken yerlerin önemini vurgulayan bu tür filmlerin sayısının artması Türk sineması açısından da önemli' dedi.
 
Oyuncu Begüm Öner ise Milaslı olduğunu ve ilk filmini kendisine ait bir yörede çekmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek "Hayatımın ilk filmini çocukluğumun geçtiği yerlerde çekmekten ve bölgemin tanıtımına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duydum, yöremle ilgili yapılacak başka bir projede mutlaka yer almak isterdim burada doğa, insanlar, çekim ekibi ve en güzeli filmin gösterime girmesinden sonra aldığımız tepkiler çok güzeldi, yörenin insanının misafirperverliği nedeniyle hem tatil hem de iş yaptık" dedi.
 


SANATÇILARIMIZI GURURLA ALKIŞLIYORUZ
Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Güzel Muğla'mızın güzel insanı ve doğasını bu şekilde iyi bir şekilde tanıtmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan sanatçı dostlarımız ve teknik ekibi artık biz hemşerimiz olarak görüyoruz. Burada onların emeğini büyük bir gururla alkışlıyor ve yöremizin tanıtımına bir sinema eseri ile büyük katkıda bulundukları için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
 
ÇÖKERTMEMİZ HEP BÖYLE KALACAK
Köylülerin oynadıkları filmi büyük bir keyifle izledikleri zaman zaman yapılan yöresel esprilere kahkahalarla güldükleri görüldü. Filmde rol alan ve film sonrasında açıklama yapan 24 yaşındaki Gülin Turan "Atalarımızdan bize miras kalan bu güzellikleri herkesle paylaşmaya tanıtmaya hazırız. Herkesi burada konuğumuz olarak görmek istiyoruz, ancak bu güzelliklerinde bu şekilde kalması ve gelecek nesillere aktarılması en büyük dileğimiz. Filmde yansıtıldığı gibi doğamıza, yöremize ve geleneklerimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Bu nedenle köylüler olarak bu filmde büyük bir istekle rol aldık' dedi.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdo 1 Aralık 2016 Perşembe 04:26

Umarım bu güzel flimi sadece güzel bir flim olarak seyretmezsiniz..ülke olarak ögrenecegimiz çok şey var.....bütün emegi geçenlere sonsuz saygılar ..iyi ki varsınız..harika bir çalışma

Yorumu oyla      12      5  
Kurban 29 Kasım 2016 Salı 22:39

İnsanı uykudan uyandıran bir film olmuş çok güzel emeğinize yüreğinize sağlık her yönüyle mükemmel tabi anlayana başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      11      5  
feridun yöndem eskişehir 27 Kasım 2016 Pazar 18:51

Böyle filmler sayesinde memleket hasreti gideriyoruz tekrar tekrar izlemek istiyoruz

Yorumu oyla      12      5  
fatma 5 Ekim 2016 Çarşamba 21:45

Harika bir yer bayıldım koye filme gelince cok sey anlatıyor .

Yorumu oyla      11      5  
ferizat 25 Eylül 2016 Pazar 00:51

çok etkilendim.aslında filimde oldugu gibi özgürleşilse herkes çok mutlu yaşam sürecek çok sevdim.emeginize saglık

Yorumu oyla      11      5  
Kenan ÜSTÜN 6 Temmuz 2016 Çarşamba 18:54

Cennetten bir köşe yaşanacak yer. Benimde bozalan hanay sitesinde arsam var kısmet olursa villa yapıp orada yaşlanmak istiyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa koçer alliağa izmir 23 Mayıs 2016 Pazartesi 20:20

Filimden çok begendim doga harika çok güzel cennet gibi yer selamlar

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mısır için Denizli’de darağaçlı eylem
Denizli'de, Mısır'daki 529 kişinin idam kararını protesto etmek için temsili ...
Sahil Güvenlik’ten tıbbi tahliye tatbikatı
Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı, 112 Acil Servisi işbirliğiyle ...
Bodrum’dan ortak bayram önerisi: 23.5 Nisan
Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde sözde Ermeni soykırımını protesto etmek için ...
 
'Kadına şiddet' üniversiteleri harekete geçirdi
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, 1'inci Ulusal Üniversite Kadın Araştırma ...
Milas’ı sarsan kaza: Daha 17 yaşındaydı…
Muğla’nın Milas İlçesi’nde, bisikletiyle kavşaktan 'U' dönüşü yapmak isterken ...
Korkunç kaza: Ecel ‘kurtuldum’ derken yakaladı!
Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde su dolu kanala düşen otomobilden çıktıktan ...
 
Muğla sularında ölümle biten kaza!
Dalyan Kanalı'nda tekneyle botun çarpışması sonucu bir kişi hayatını kaybetti.
Öldürülen Türk kaptanın cenazesi Bodrum’da
Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin göçmen kaçaklığı yaptığı şüphesiyle ateş ...
Üniversitelilerden ringte kıran kırana mücadele
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 'Türkiye Üniversitelerarası Muay ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva