HABERLER>POLİTİKA
19 Şubat 2013 Salı - 08:49

'Bu rüzgarın karşısında kimse duramaz'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yürütülen müzakere sürecinden İmralı dahil herkesin umutlu olduğunu, bu rüzgârın karşısında kimsenin duramayacağını söyledi.

 Bu rüzgarın karşısında kimse duramaz

ANKARA - Bakan Atalay, dün KKTC’ye günübirlik ziyaret için giderken uçakta bir grup gazetecinin sorularını yanıtlarken, Hürriyet'ten Metehan Demir'in haberine göre özetle şu mesajları verdi:

BÖLGE NORMALE DÖNMEK İSTİYOR
Mardin’de cumartesi akşamı kanaat önderleri ile yapılan toplantıda herkese söz hakkı tanındı. En ağırlıklı konu çözüm süreciydi. Söz alan herkes destek verdi. Bölgedeki beklenti ve umut çok fazla. Çünkü o bölge çekmiş acısın ve normalleşmek istiyor. Hayatı daha iyi yaşamak istiyor. Artık bu konunun Türkiye’de olgunluğa eriştiği görülüyor. Her kesimde artık bunun çözülebileceğine dair umut var. Tüm kesimlerde terörün zemininin kalmadığı inancı var. Geçmişte çok mağduriyetler olmuş, zulümler haksızlıklar olmuş. Onu tamir yönünde atılan adımlar, en azından makul düşünen adamları etkiliyor.

1 AY GÖZ ALTINDA KALDIM
Hayatı bölgede normalleştirmeyi amaçlıyoruz. Eskiden karakollara gitmek korkulu bir şeydi. Hepsini gözden geçirdik. Karakollarda duş imkanı sağladık. 12 Eylül’de 1 ay gözaltında kaldım. Başımızı yıkama imkanı bile olmadı. Biraz da onları yaşadığımız için gözaltında 1 gün bile kalan duş imkanı bulsun istedik.

ENTEGRE BİR STRATEJİ
Süreci zedeleyecek şeylerden kaçınmak için çok açıklama yapmıyoruz. Yoksa somut şeyler yapıyoruz. Her kesimde olumlu bir şey var. İmralı da dahil. BDP kesiminde de bu konuda pozitif beklentiler var. Yürüyen tek çalışma bu görüşme süreci değil. Entegre bir strateji. Uluslararası boyutları var. Kuzey Irak boyutu var. Bunun hepsini devreye sokma yönünde çabalar var. Daha işin başındayız. (Üçüncü ülke iddiası) Arabulucu anlamında değil.

SİLAH BIRAKMADAN SAPMA YOK
Şu anda her kurumumuz üzerine düşeni yapıyor. Temel hedef silah bıraktırma. Oradan bir sapma yok. Çözüm süreci diye o yüzden diyoruz. Onun için her çalışmada olabileceği gibi alternatif senaryolar var. Biraz beklemek lazım. Noktasal açıklamaları hemen beklememek lazım. Bu rüzgar, çok iyi bir rüzgar. Kimse karşısında duramaz.
 
ALTERNATİF ARAMAMIZ NORMAL
Bu manada, benim bildiğim bizim hiçbir partiyle şu ana kadar görüşmemiz olmadı. Şu anda uzlaşma komisyonu yürüyor ve onu zedeleyecek, onun dışında bir çalışma yürütmek uygun değildir. Başbakan’ın söylediği şu, 3 dönemdir anayasa vaat ediyoruz, dolayısıyla biz buna asılıyoruz. Eğer uzlaşma komisyonundan çıkmazsa alternatif aramamız normaldir, biz de ararız. Elbette Meclis’in içinde bir parti olacak. 4’ü bir arada tercih edilir ama hiçbirisi yanaşmazsa o zaman BDP’de olur. Neden olmasın?


BAŞKANLIKTAN VAZGEÇEBİLİRİZ
Başkanlık sistemi bizim için önemli. Parti olarak önemsiyoruz. Uzlaşma komisyonuna teklifimizi verirken de partide tartıştık ve ortak kararla verdik. Ama eğer anayasa bunsuz yapılacaksa bunda esneme gösterebiliriz. Uzlaşma olacaksa Başkanlık’tan vazgeçebiliriz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 19 Şubat 2013 Salı 21:56

yolunuz açık olsun başarılar inşallah iyi olur syn bakanım

Yorumu oyla      11      5  
Kemal Çelik 19 Şubat 2013 Salı 11:46

İnsanın inanası gelmiyor. Daha 1 yıl önce "İmralı'yla görüşen de görüştüğümüzü söyleyen de şerefsizdir" diye sahte nutuk atan bizzat Başbakan RTE değilmiydi? Bu iktidar her yönüyle iflas etmiştir. Bu iktidar resmen ülkemize faşizmi getirmiştir. Ses çıkaran tüm sivil toplum örgütlerine, sokaklara çıkmaya ve demokratik hakkını kullanmaya çalışan tüm göstericilere "Terörist" muamelesi yaparak gözdağı verip tutuklama yoluna gtmektedir. RTE asla eleştirilemez konuma gelmiştir. Yazık.. Çok yazık...

Yorumu oyla      15      5  
Bilal-İzmirli 19 Şubat 2013 Salı 11:28

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Eskiden karakollara gitmek korkulu bir şeydi.....Sayın Atalay Basında yazılanlar doğruysa ki dilerim değildir.ŞİMDİDE MAHKEMELERE GİTMEK KORKULU bir şey diye düşünüyorum.Sahipsiz Vatandaş.

Yorumu oyla      14      5  
Bilal-İzmirli 19 Şubat 2013 Salı 11:25

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Bu rüzgarın karşısında kimse duramaz'...Sayın Atalay o RÜZGARIN NİYETİNE bağlı rüzgar var gemiyi götürür rüzgar var gemiyi batırır niyet gemiyi batırmaksa TÜRK MİLLETİ buna Müsaade etmeyecektir diye düşünüyorum.Sahipsiz Vatandaş.

Yorumu oyla      14      5  
Lombak 19 Şubat 2013 Salı 10:51

Başkanlık terör pazarlığının bir parçası olmaz. Başkanlık bir sistem ve rejim değişikliğidir. Uzlaşı yoksa zaten olmaz. Terör örgütüyle müzakere edenlerin sonunu halk takdir edecektir. İster uzlaşın der ister uzlaşmayın.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müteahhitlere yeni hedef: İzmir
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, müteahhitleri başta İzmir ...
CHP’de Genel Merkez’den örgütlere: Alana çıkın!
CHP Genel Merkezi, İzmir’e gönderdiği genelgede toplantıların salonlarda ...
Güler’den ‘Anayasa’ çıkışı: AKP kendi vekillerinden saklıyor
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, “Ben AKP’li milletvekilleriyle ...
 
‘Öcalan’ın ilanı’na ilk yorum: Sabotaj!
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Guardian'da yayımlanan "Öcalan'a özgürlük" ...
AK Partili Sait’ten Diyarbakır açılımı
Sivil toplu örgütü Türkiye Küçük Millet Meclisi’nin (TkMM) İzmir ve Diyarbakır ...
Türeli'den Bakan Eker'e: Hayvancılığı bitirdiler
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
AK Parti Bayraklı Bekar'a emanet
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler’in genel merkez tarafından ...
‘Bilim’ Bakanı’ndan ‘Darwin’ çıkışı!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Darwin'in Evrim Teorisi tartışmalarını ...
Şengül'den Başkan'a cevap: Ben Kocaoğlu uzmanıyım
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva