HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
29 Mayıs 2015 Cuma - 12:36

'Bizim Orkestra' büyüledi

İzmir’in kalbi Konak unutulmaz bir konsere daha ev sahipliği yaptı. Roman mahallelerinde yaşayan ve müzik yetenekleriyle ön plana çıkan çocuklardan kurulu ‘Bizim Orkestra’ ilk konseriyle büyüledi.

 Bizim Orkestra  büyüledi

Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Adayı Özcan Purçu’nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli gurubunun izlediği konser tam not aldı.

MUHTEŞEM KONSER
Konak Belediyesi ile İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında müzik eğitimi alan genç yeteneklerden oluşan Bizim Orkestra’nın ilk sahne performansı göz doldurdu. Şef Nesrin Bayramoğulları yönetiminde opera aryalarından solo performanslara kadar geniş bir yelpazede gerçekleşen konserde Beethoven'dan Verdi'ye dünyaca ünlü müzisyenlerin eserleri başarıyla seslendirildi. Solistler Mehmet Alp Özkazan ve Burak Dabakoğlu’nun da eşlik ettiği gece perküsyon gösterisi ve minik müzisyen Furkan Hassepetçi’nin davul şovuyla noktalandı. İlk konserlerinden yüzünün akıyla çıkan Bizim Orkestra üyeleri salonu dolduran davetliler tarafından ayakta alkışlandı.



“BİZ HEP BERABER GÜZELİZ”
Çok kısa bir sürede aldıkları eğitimin hakkını sergiledikleri başarılı performansla veren Bizim Orkestra üyelerini ilk tebrik eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş oldu. Konserin bitişiyle birlikte sahneye çıkan Başkan Pekdaş, Şef Nesrin Bayramoğulları başta olmak üzere tüm orkestra üyelerini tek tek kutladı. Fırsat verildiğinde nelerin başarılacağının bir kez daha görüldüğünü söyleyen Başkan Pekdaş, doğuştan yetenekli Roman çocuklarına uzattıkları elin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Sanat güzelliktir, yaratıcılıktır; sanat insanların kendi yetenekleriyle kendilerine güvenmeyi artırmalarını sağlar. Biz gençlerimize bu konuda el vermenin, destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki üç gencimiz konservatuarı kazandı. Bundan sonra Bizim Orkestra'dan daha çok başarı bekliyoruz" dedi. Roman nüfusunun yoğunlukta olduğu Tepecik semtinde bir Roman Kültür Merkezi kurmak için gerekli hukuki işlemleri başlattıklarının müjdesini de veren Pekdaş, “Biz hep beraber güzeliz, hep beraber çok zenginiz, hep beraber Konak'ı daha da güzelleştireceğiz, daha güzel bir Konak yaratacağız” diye konuştu.

ROMANLARIN ABLASI
CHP İzmir Milletvekili adayı Özcan Purçu da yıllarca Roman vatandaşlara birilerinin el uzatmasını beklediklerini dile getirerek, "Sema başkan bize bir değil bin el uzattı. Bu yetenekli çocuklarımız da yeteneklerini bilgiyle birleştirdi. İnanıyorum ki bu yetenekli çocuklarımız çok güzel yerlere gelecek. Onlar sokak köşelerinde amatörce müzik yapan değil, dünya çapında profesyonel müzisyenler olacak.  Çok ülke gezdim ama Sema Pekdaş gibi bir başkanı hiçbir yerde görmedim. Sema Hanım Romanların ablası oldu" diye konuştu.

İKİNCİ KONSER ALSANCAK’TA
Konak Belediyesi Kadın, Aile ve Sosyal Projeler Müdürlüğü'nün müzik eğitimi alma imkanı olmayan gençler için hazırlandığı ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında kurulan Bizim Orkestra'da Roman mahallerinde yaşayan 9 ve 17 yaş aralığındaki müziğe yetenekli çocuklar yer alıyor. Müzik kulağı, nota bilgisi ve enstrüman çalma yeteneklerine göre değerlendirmeden geçen çocuklara Eylül ayından bu yana İZDSO şeflerinden müzik eğitimi veriliyor. 'Sahne Bizim Orkestra'nın' adıyla düzenlenen ilk konserin ardından Bizim Orkestra bu kez 4 Haziran tarihinde Alsancak Vapur İskelesi önünde kurulacak sahneden İzmirlilerle buluşacak.

 
Dehşetin haberi: Tecavüz, işkence, gasp!
 
CHP’nin TIR’ı yine durduruldu, Tekin direksiyona geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de yaza sanatla merhaba: Dolu dolu program
İzmir Büyükşehir Belediyesi, önemli kültür-sanat etkinlikleriyle yaza ...
‘7 kocalı Hürmüz’ Gaziemir’i kahkahaya boğdu
Türk tiyatrosunun klasik eserlerinden biri olan ‘7 Kocalı Hürmüz’ oyunu ...
Karşıyaka’da Latin rüzgarı
Ege Üniversitesi Latin Dansları Topluluğu (ELADA) ve Karşıyaka Belediyesi ...
 
‘Bizim Orkestra’ dinleyiciyle buluşuyor
Sanat yoluyla çocukların eğitilmesine öncülük eden Konak Belediyesi’nin ...
Konak’ta yıldızlar altında tiyatro keyfi
Tiyatro sanatını okullara taşıyarak öğrencilerin sadece seyirci değil, ...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva