HABERLER>POLİTİKA
3 Temmuz 2023 Pazartesi - 22:25

'29 Mayıs itibariyle yüzde 48’i çöpe atmış durumdayız'

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, "29 Mayıs itibariyle biz yüzde 48’i çöpe atmış durumdayız ve bu benim ciğerimi yakıyor çünkü karşı taraf seçime girerken bizden daha fazla korkuyordu" dedi.

 29 Mayıs itibariyle yüzde 48’i çöpe atmış durumdayız

Radyo Sputnik’te Akşam Postasına açıklamalarda bulunan Berberoğlu, CHP’deki son durumu ve tutuklu Tele 1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a yaptığı ziyaret hakkında şu sözlere yer verdi:

"Kim, nerede, neyi değiştirmek istiyorsa değiştirsin"
"Bir seçimde yenilmek insanlara ağır gelebilir ve bundan dolayı hesap sormak da isteyebilir, doğal haklarıdır. Kimi isterlerse yakasına yapışsınlar ve hesap sorsunlar. Kurultaylar zaten bunun için vardır, MYK değişikliği de bunun için vardır. Kim, nerede, neyi değiştirmek istiyorsa değiştirsin. 29 Mayıs itibariyle biz yüzde 48’i çöpe atmış durumdayız ve bu benim ciğerimi yakıyor çünkü karşı taraf seçime girerken bizden daha fazla korkuyordu. Hatta açıkçası karşı taraf kaybettik gözüyle bakıyordu. Biz kazanamadık ama karşılarında hala yüzde 48 duruyor. Merdan Yanardağ’ı savunmaya adliyeye giderken yüzde 48 cebimizde değildi, maalesef değildi.

"Yüzde 48’in korkusunu karşı tarafa böyle hissettirmemekle ne kazanacağız?"
Tartışmalarla öyle bir izlenim doğdu ki sanki biz yüzde 10 aldık karşı taraf da yüzde 50 değil sanki yüzde 90 almış gibi. Sanki biz hezimete uğramışız gibi. Almış olduğumuz yüzde 48’i kendi elimizle dağıtmayalım. Yüzde 48’in korkusunu karşı tarafa böyle hissettirmemekle ne kazanacağız? Bu ülkede bizler azınlık değiliz ama karşı taraf Merdan Yanardağ’ı içeriye atarken on dakika daha fazla düşünecekti ya da korkacaktı ama artık korkmuyor. Yüzde 48’i tamamen bir kaldıraç olarak kullanan bir zihniyet var bu partinin içinde.

Merdan Yanardağ ziyareti
Seçimden sonra muhalif mahalleden ilk kurban oldu. Onun üzerinden herkese bir gözdağı verilmek istendi. Görüştüğüm zaman gayet dik duran bir gazeteci gördüm karşımda. Merdan hakkında bir deprem yayını nedeniyle adli kontrol kararı var. Merdan Yanardağ’ı 13 Mayıs’ta neden tutuklamadılar? Aynı hakim, aynı savcı ve aynı adliye düzeni. Depremde içeriye almadılar Merdan’ı. Herkes kendine bunu sorsun."

 
İşçi servisi ile kamyon çarpıştı: 10 yaralı
 
CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü… Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 3 Temmuz 2023 Pazartesi 23:21

Al sana ARIZALI bir tip ve ARIZALI bir beyin. Açıklamalarını tek tek cevap vereceğim. Benim için aynı zamanda vakit kaybı ama. Madem şeytan var taşlamasak olmaz. Ne demiş. 1- Karşı taraf seçime giderken bizden daha fazla korkuyordu demiş. El cevap: Biz HAKİKATIZ sessiz ve derinden yol alıyoruz. Biz kendimizden eminiz. Sizler yalan dolan hep GÜRÜLTÜ yaptınız. Ama sizleri balon gibi şişirdiler. Herkes sizi kandırdı. Ayaklarınız yerden keisldi. Baba ve oğlu filmi hâlâ vizyonda. Teyzenin kumar masasını, noter masasımı dedi. Ben demedim. 2- Yanardağ'' ı savunmaya giderken yüzde 48 çebimizde değildi demişsiniz. El cevap: Çok güzel cevabım var ama yazarsam editör bloke koyar, yayına vermez. Yumuşatıcı koyarak yazayım. Sen istiyorsun ki halkı adliyenin önüne yığmak ve halkla Devleti tutuşturmak istiyorsunuz. Sizlere TEBRİK EDİYORUM. Anlayan anlar. 3- Hezimete uğramadık diyorsunuz. El cevap: Of of of. 2 büyük belediye başkanı TV ye çıkıp, o capsız hareketler, herkes gördü. Yüzde 60 diye diye çakıldınız. AKILLI ADAM SENİ. Sen AKILLI adamsın. Anlayan anladı. Birde utanmadan dediniz ki her iki kişiden birinin oyunu aldık. Matematik bilmiyorsunuz. Başınızda HESAP UZMANI. Cesaretin varsa onu eleştir bakalım. Yeter bu kadar.

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 3 Temmuz 2023 Pazartesi 22:36

Artık partinin başından gidiniz yoksa tümden partiyi dip yaptıracaksınız,sizleri görmekten usandık onun için de oy vermiyoruz,ne halk ne gariban bilirsiniz bildiğiniz tek şey bu koltuklarda uzun süre oturmak iktidara yürümek sözde oluyor kendiniz söylüyor kendiniz dinliyorsunuz,çekin gidiniz...

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova'da delege seçimi krizle başladı... Mahallede seçim iptal!
İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi tarafından başlatılan kongre sürecinin ...
Kılıçdaroğlu'ndan Engin Özkoç'a yeni görev
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yeni bir atama kararı geldi. ...
İmamoğlu'ndan 'değişim' manifestosu adımı
Ankara'nın yeni haftada siyasi gündemi oldukça yoğun. CHP'de seçim sonrası ...
 
Tanju Özcan'ın Ankara'ya yürüyüşü başladı
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu'dan Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne ...
Zafer Partisi’nden Basmane çıkarması... Tabela tepkisi!
Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa İzmir’in Konak ilçesinde ...
CHP’li Kılıç’tan ‘enflasyon’ tepkisi ve TÜİK’e uyarı: Yanınıza kalmaz!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Enflasyon Araştırma Grubu'nun ...
 
'İhracata siber saldırı' iddiası meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Çin başta olmak üzere Hindistan ve ...
Erdoğan'dan milli sporculara tebrik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya'da düzenlenen 3'üncü Avrupa ...
Zafer'den CHP'ye yerel seçimler için yeşil ışık!
28 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva