HABERLER>POLİTİKA
3 Eylül 2012 Pazartesi - 13:03

'2 numara' açıkladı: CHP adayını nasıl seçecek?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, yerel seçim öncesi aday belirlemek için dört kamuoyu şirketi ile anlaşmak üzere olduklarını, anketlerle belediye başkanlarının ve aday adaylarının performansını ölçeceklerini belirterek, sonuca göre önseçim de yapabileceklerini söyledi.

 2 numara  açıkladı: CHP adayını nasıl seçecek?

İZMİR - CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, yerel seçime yönelik hazırlıklara başladıklarını açıkladı. Aday belirlemek için anket yapılacağını belirten Keskin şöyle konuştu: "Bu araştırma şirketleri, göreve aday olanları araştıracak, belediye başkanlarının performansını araştıracak. Adaylarımızı objektif kıstaslarla belirlemeye imkan sağlayacak bir uygulama. Çıkan sonuca göre önseçim yapmamız gerekiyorsa önseçim yapacağız. Yok eğer aday belediye başkanı gerçekten toplumun beklentilerine uygun performans sergilemişse birikimini değerlendireceğiz. Çok başarılı, toplumda albenisi olan bir başkan ise neden yeni bir arkadaş çıkararak acemilik dönemi yaşatalım."

'ÖNSEÇİM YAPILMASINDA SAKINCA GÖRMÜYORUM'
Adnan Keskin önseçimin örgütü diri tutacağını öne sürerek, yapılmasını şu sözlerle savundu: "Önseçim insanın toplumla ilişki kurmasına yardımcı olur. Aday olan kişinin ideoloji ve parti çizgisinin kırmadan sürdürmesini sağlar. Önseçim olsa adaylar, İzmir'de tüm yerleşim yerlerinde insanlara ulaşmak, onların acılarını paylaşmak, sorunlarının çözümüne katkı koymaya çalışırlar. Bu hem partiye dirilik canlılık getirir. Hem de adayın kendisini bilgilendirmesine katkı sağlar. İmkan olursa ben önseçim yapılmasında hiçbir sakınca görmüyorum. Örgütümüz milletvekili seçimlerinde bu birikimi elde etti. Tüzüğümüze de bunu koyduk, bunu geliştirmek mecburiyetindeyiz. Merkez yoklamasının yapıldığı süreçlerde halk siyasetin dışında kalıyor. Bugün demokrasimizde birtakım sıkıntılar varsa, insanlar çok olumsuz tasarrufların karşısında demokratik reflekslerini ortaya koymuyorlarsa, bu merkez yoklamasının Türk siyasetine getirdiği bir olumsuzluktur. Önseçim sistemi ortadan kalkınca halk tribünlerde siyasetçileri seyreden bir konuma düşüyor. Biz bu yöntemle insanlara 'biz belirliyoruz siz de bunlara oy verin' diyoruz ki, bu kişiyi siyasetten uzaklaştırır."
 
CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Keskin, il ve ilçe başkanlarının ve yöneticilerinin yerel seçimde adaylık için istifa etmelerine sıcak bakmadığını da belirterek, "Benim tavsiyem kadronun boşalmamasıdır. Siyaset yapacak arkadaşlarımız, milletvekili seçiminde kendilerini değerlendirme şansı bulabilir. Hele ki yeni iş başına gelmiştir, 4- 5 aylık il ve ilçe başkanlıkları vardır, bu arkadaşlarımızın enerjilerini partinin iktidara gelmesi için yönlendirmelerini temenni ediyorum" dedi.

06 CHP 02 PLAKA KRİZİ
CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra gelen örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Adnan Keskin'in atanması, partide 06 CHP 02 plakalı otomobilin kullanımını da tartışmaya açtı. Kılıçdaroğlu, yaşanan gerginlik üzerine partide ikinci adam olmayacağını fiilen göstermek için otomobilin kullanımını yasakladı. Şu anda TBMM'nin aracını kullanan Keskin, Ekim'den sonra da kendi otomobilini kullanacağını dile getirerek, "Böyle bir tartışmayı da doğru bulmuyorum. Halen partiden araba kullanmıyorum. Meclisin arabasını kullanıyorum ama, Ekim'den sonra kendi arabamı kullanacağım. Kimseden araba istemeyeceğim. Bu da bir ilke kararıdır. Anlayan anlasın, yorumlayan yorumlasın" diye konuştu.

HER SANDIKTA 3 KİŞİ
Deniz Baykal muhalifi olduğu için 12 yıl parti yönetimlerinden uzak tutulan Adnan Keskin, örgütlerin başı olarak yerel seçimde başarının sandık örgütlenmesiyle sağlanacağını savundu. Ülkeyi 25 bölgeye ayırıp İstanbul, İzmir ve Ankara dışındaki bölgeleri milletvekillerinin sorumluluğuna verirken, üç büyük kenti Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve kendisine bağladı. Keskin, Ekim ayı sonuna kadar her sandıkta ana kademe, kadın ve gençlik kollarından birer kişinin görevlendirilmesi talimatı vererek, her sokak ve sitede örgütlenilmesini istedi. Keskin, örgütlenme modeli hayata geçtiğinde sık sık üç büyük kenti ziyaret edip, ilçe ve kasabalara gideceğini söyledi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 5 Eylül 2012 Çarşamba 01:48

kardeşim ak parti bütün oy toplayacak adamları bünyesine kattı,biz niye katmıyalım örnek sarıgül,örnek fikri sağlar gibi....?

Yorumu oyla      11      5  
mahmut karakaplan 4 Eylül 2012 Salı 20:07

hayırlısı olsun

Yorumu oyla      12      5  
Bilal-İzmirli 4 Eylül 2012 Salı 14:28

bilal izmirli 'ye 03 Eylül 2012 Pazartesi 21:52...YORUMCUYA CEVAP..Arkadaşım .Önemli olan seçimi kazanmaktır,DEMİŞSİN BENCE YANLIŞ ÖNEMLİ OLAN ÇAĞDAŞ İLERİCİ EMEKTEN ÜRETİCİDEN ÇALIŞANDAN YANA ÖRGÜTÜNE SAHİP ÇIKAN ÖRGÜTÜYLE BERABER İKTİDARA YÜRÜYEN KİŞİLERİ SEÇMELİYİZ...BAKINIZ SHP DÖNEMİNDE KAZANMAK ÖNEMLİ DEYİP KAZANANLARI GENELİ BAŞARILI OLSAYDI ÜLKEM BU SORUNLARLA UĞRAŞMAZDI .CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      12      5  
bilal izmirli 'ye 3 Eylül 2012 Pazartesi 21:52

İlçe Başkanı olmuşsan kalacaksın..O makamı basamak olarak kullanmayacaksın kardeşim..Bu doğru tavır.Önseçime bazı yerlerde karşıyım bazı yerlerde değilim.Nedeni ise bazı yerlerde öyle delege ağalığı varki,delege ağasının kuklası ilçe belediye başkan adayını istemiyorum.Önemli olan seçimi kazanmaktır,örgütün istediği aday ile halkın tercihi arasında da fark olabilir.Örgütün tercihinden daha önemlisi seçimi kazandıracak halkın tercihidir.Mesele de halkın istediğini bulmaktır.

Yorumu oyla      13      5  
dersimli 3 Eylül 2012 Pazartesi 21:19

BAŞTA İZMİR OLMAK ÜZERE TÜM İLÇELERE TAZE KAN LAZIM KARABAĞLAR BELEDİYESİ HARİÇ ÖRGÜTÜNÜ VE PARTİLİSİNİ TANIMAYAN FARKLI YÖNDE KADROLAŞMAYA GİDEN ZİHNİYET YAPISINA HAYIR.ÖN SEÇİM ŞART

Yorumu oyla      14      8  
seçmen 3 Eylül 2012 Pazartesi 20:23

kimi aday yaparsanız yapın sonu hüsrann olcaaak

Yorumu oyla      11      12  
3 Eylül 2012 Pazartesi 18:00

Sosyalist Enternasyonele üye bir parti adaylarını . Anketle belirleyecekmiş ,Anketi yapan Şirketler parasızmı yapıyor.Bu işi NASRETTİN HOCA iyi söylemiş parayı veren düdüğü çalar.Unutmayınkı bu açıklamayı yapan parti yöneticileri ,Tüzük süçü işliyor.Eğer CHP Tüzüğünde Aday belirlemede,Anket maddesi var ise sorun yok olmadığına göre.Parti neye göre nasıl yönetilecek, Parti üyeleri merak ediyor.Tüzük yokmu sayılacak.

Yorumu oyla      16      5  
Bilal-İzmirli 3 Eylül 2012 Pazartesi 17:11

2 numara' açıkladı: CHP adayını nasıl seçecek?..... benim eleştirilerimi olumlu bulmayan tüm arkadaşlarıma soruyorum parti içi demokrasi bu mudur ve Sayın Adnan Keskin demokrat'mı bu tavrıyla.bizler parti üyelerimizin tercihine saygı duymayacaksak seçimlere ne gerek var atama yapalım gitsin.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      16      6  
Bilal-İzmirli 3 Eylül 2012 Pazartesi 15:30

Hele ki yeni iş başına gelmiştir, 4- 5 aylık il ve ilçe başkanlıkları vardır,.....Parti (CHP) Tüzükte yeni iş başı diye bir şey yok siz kendinizi kral mı ilan ettiniz parti üyesinin aday seçimine güvenmeyen CHP de İŞİ YOKTUR Sayın Keskin.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      16      8  
Bilal-İzmirli 3 Eylül 2012 Pazartesi 15:21

Genel Başkan Yardımcısı Keskin, il ve ilçe başkanlarının ve yöneticilerinin yerel seçimde adaylık için istifa etmelerine sıcak bakmadığını da belirterek, "Benim tavsiyem kadronun boşalmamasıdır....... bırakın tavsiye numaralarını bunun OBAMA'NIN Beyzbol SOPASI GOSTERMEKTEN FARKI YOKTUR SİZ PARTİ ÜYELERİNİ TEHTİT ETTİĞİNİZİN FARKINDAMISINIZ Sayın Keskin.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den Çandarlı çıkarması
İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde gerçekleştirilen 16. ...
Tanrıkulu Bakan'a mısır taban fiyatını sordu!
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; geçtiğimiz hafta Gıda Tarım ...
Güler'den engellilere ziyaret
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, memleketi ...
 
“Reforma karşı çıkan PKK yanlıları ve laikçiler!”
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 66 aylık çocukların okula başlamasıyla ...
Kongre heyecanı: Bahçeli’ye karşı 4 aday
MHP’nin 4 Kasım kongresinde Devlet Bahçeli’nin karşısına 4 Genel Başkan adayı çıkacak.
CHP'li Yüksel: Karşıyaka'yı il yapacaklar!
Hürriyet Ege’den Banu Şen’in yaptığı röportajda konuşan CHP İzmir Alaattin ...
 
Bakan Şimşek bakanlardan şikayetçi!
Bu yıl bütçe hedeflerini tutturamayacaklarını açıklayan Maliye Bakanı ...
'Memur değil, işçi ve üretici sayısını arttıracağız'
AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait: “Memur Sayısını değil, Çiftçi, ...
‘Yıldırım’ yapılanma: 35 Proje Hareketi Derneği
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın koordinasyonunda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva