<
1
2
3
4
5
>
 
İzmir'in Uludağ'ı için yeni proje

Ödemiş'e 26 kilometre uzaklıkta bulunan, 2 bin 159 metre yüksekliğindeki Bozdağ'ın bin 540'ıncı metresinde, 1997 yıllında İzmir İl Özel İdaresi'nce kayak merkezi tesisleri yapıldı. İçinde 80 kişilik konaklama tesisi, 2 teleski, 1 telesiyej, 3 kayak pisti, kafeterya ve restoranı ile kayak ekipmanı kiralama odası bulunan Bozdağ Kayak Tesisi, 2 yıl işletmeci tarafından çalıştırıldı. Zirveden 1999 yılında çığ düşünce günübirlik olarak da hizmet verilen tesiste hasar meydana geldi.
İzmir Valiliği tarafından kapatılan tesis, 2003 yılında, İzmir Balçova Termal Tesisleri'nce devralındı. Bakım ve onarımları yapılan, gerekli güvenlik önlemleri alınan tesis, tekrar hizmete açıldı; ancak 2013 yılının ocak ve şubat aylarında tekrar çığ tehlikesi oldu. Tesislere doğru ilerleyen kar yığını, dere üzerindeki köprünün bir bölümünde, telesiyej direğinde ve tesisin bir odasının da penceresinde hasara yol açtı. Tesis, İzmir Valiliği'nin kararıyla bir kez daha kapatıldı.

BENZER GALERİLER
 
 
 
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva