HABERLER>GÜNCEL
16 Mayıs 2022 Pazartesi - 13:55

Okulda dehşet anları... Öğretmenlere çirkin saldırı!

Bornova Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu’nda bir velinin, üç öğretmene saldırması üzerine, Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube ve Eğitim İş İzmir 2 Nolu Şube bir basın açıklaması yaparak, olayı kınadı. Ortak bildiride, “Alo 147, öğretmeni şikayet etme hattı açıldı, o günden beri öğretmene şiddet olağanlaştı. Öğretmene şiddet, kesinlikle kabul edilemez” denildi.

Okulda dehşet anları... Öğretmenlere çirkin saldırı!

Muhittin AKBEL / ?EGEDESONSÖZ – Bornova’daki Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu’nda öğretmene darp olayı yaşandı. Çocuğunun durumunu öğretmenlerle görüşmek üzere okula gelen bir velinin gerçekleştirdiği saldırının ardından Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube ve Eğitim İş İzmir 2 Nolu Şube yönetimleri, ortak bir basın açıklaması yaparak olayı kınadı. Okul önünde yapılan basın açıklamasında, öğretmene darp olaylarının, öğretmeni şikayet etme hattı olarak bilinen “Alo 147”nin açılmasıyla başladığına vurgu yapıldı.

ÖĞRETMENLERİN SÖYLEDİKLERİNE ÇOK KIZDI
Ege’de Son Söz’ün edindiği bilgiye göre, bir velinin, eşiyle birlikte okula gelerek, çocuğu hakkında öğretmenlerle görüşmek istediği öğrenildi. Öğretmenlerin açıklamalarından hoşnut kalmayan velinin, “Benim çocuğum hakkında böyle konuşamazsınız” diye çıkıştığı, sesini iyice yükselttiği, o sırada eşinin baygınlık geçirdiği ifade edildi. Eşinin bayılması üzerine tepkisini fiziki şiddete dönüştüren veli, biri ağır olmak üzere üç öğretmeni darp etti. Son dönemde eğitim emekçilerine yönelik saldırıların artmakta olduğu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bu olaylar karşısında üç maymunu oynadığı yönünde ifadeyle ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Bakanlığın Alo 147 hattı, yani canını sıkan öğretmeni ihbar et, biz de gereğini yapalım hattı, zaten ekonomik ve özlük hakları her gün eriyen öğretmenleri velilerin ve toplumun gözünde değersizleştirmekten, itibarsızlaştırmaktan başka bir işe yaramamıştır.  Öğretmen sınıfta çocuğun yerini değiştirse, çocuğumun psikoloji bozuldu diyerek bile 147’yi arayan, CİMER’e, BİMER’e şikayet eden, öğretmeni adeta kuklası haline getirmeye çalışan kişilerin oyuncağı haline getirilmiştir. Evde oturduğu yerden bunları yapan bu zihniyet, okullara gidince de öğretmenlere şiddet uygulamayı kendine hak görür hale gelmiştir. Son saldırı, Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu’nda yaşanmıştır ve üç öğretmenimiz darp edilmiştir. Salgın, maalesef bir öğrencinin velisidir.”

EĞİTİM SİSTEMİMİZİ YAPBOZA ÇEVİREN ANLAYIŞTAN CİDDİYET BEKLİYORUZ
“Daha önce de söyledik; bu saldırılar ne ilktir, ne de son olacaktır. Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durum, her an böyle olayları tetiklemeye uygundur. Sorunlarımızı, taleplerimizi burada tekrarlamak istemiyoruz, çünkü yaşanan sorunların kaynağı ve çözümleri bellidir. Meseleyi ciddiyetle ele alan bir hükümetin ve ona bağlı Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunları hızlıca çözebileceğini biliyoruz. Ancak karşımızda böyle bir anlayışı 20 yıldır görmüyoruz. Eğitim sistemimizi yapboza çeviren anlayıştan artık ciddiyet bekliyoruz. Eğitim sistemi ülkemizin geleceğidir ve yetkililerin bu sorumlulukla hareket etmeleri acil çağrımızdır. Anlamsız öğretmen meslek kanununu geri çekerek ilk adımı atmalarını talep ediyoruz. Sorunlarımız çoktur. Fakat bu bizi korkutmasın. Kazanacak güzel bir geleceğimiz var. Saldırıya uğrayan arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz ve bundan sonra da olayın takipçisi olarak yanlarında olacağımızı, destek vereceğimizi beyan ediyoruz.”

 
Karşıyaka'da gidecekleri transferler belirleyecek
 
MHP'li Osmanağaoğlu: Esnafımızdan gelecek sese karşı duyarlılığımız hat safhada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsveç ve Finlandiya, 33 teröristi iade etmedi
Adalet Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, NATO üyesi olmak ...
İzmir'de işçiler felaketi yaşadı: Kolon patladı, inşaat çöktü!
İzmir'de bir inşaatta yaşanan çökme sonucu 3 işçi yaralandı.
Bakan Özer'den 'yaz okulu' açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Özer, bu yaz itibarıyla bilim ve sanat merkezlerinde ...
 
Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde yeni gelişme!
Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili 3 kişi hakkında ...
DEAŞ'lı canlı bomba yakalandı
Saldırı hazırlığındaki DEAŞ’lı 'canlı bomba', Şanlıurfa TEM ekiplerince ...
Orman yangınlarına müdahalede önemli adım
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, orman yangınlarına karşı alınan tedbirlerle ...
 
Kızılay İzmir’de 'Çakar' krizi... İstifa etti!
Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış’ın yapılan kongrede ...
Bakan Dönmez'den 4. sondaj gemisi açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Dördüncü sondaj gemimiz ...
Sınav sorularını satan şüpheliler gözaltında
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Amerikan üniversitelerinde lisans eğitimi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva