HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Eylül 2021 Çarşamba - 15:40

İzmir ulaşımında radikal kararlar... Toplu taşımaya özel şerit geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, İzmir ulaşımında önümüzdeki dönemlerde hayata geçecek projeler hakkında bilgiler verdi. Yaygel, önümüzdeki yıldan itibaren Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDS) uygulamaya geçeceğini belirtti, vatandaşların ceza yememesi için uyarılarda bulundu. Yaygel ayrıca bazı arterlerde sadece toplu taşıma araçlarının kullanacağı “Toplu Taşıma Şeridi” uygulamasının yakında başlayacağını söyledi.

İzmir ulaşımında radikal kararlar... Toplu taşımaya özel şerit geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, Radyo Trafik’te yayaınlanan programda İzmir’de ulaşım konusunda yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri hakkında konuşan Yaygel, İzmir ulaşımı için yapılan çalışmalar ve projeler hakkında önemli bilgiler verdi.  

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında toplumun ulaşım anlayışını değiştirmeye çalıştıklarını anlatan Mert Yaygel, “İnsanların toplu taşıma, bisiklet ve diğer akıllı ulaşım sistemlerini kullanmasını hedefliyoruz. İzmir olarak 2013 yılında etkinliklere katılmaya başladık. Bu yıl, dünyada 2 bin 553 il ve ilçe katılım sağlarken Türkiye’den de 472 il ve ilçe Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine dahil oluyor. Yarından itibaren bisikletli sürüş etkinliklerimiz başlayacak. 30 ilçede etkinlik düzenlemeye çalışıyoruz. Hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapacağız. 22 Eylül’e kadar her gün bir etkinliğimiz olacak. Bütün İzmirlilerin etkinliklere katılmasını istiyoruz. 22 Eylül’de Otomobilsiz Kent Günü’nde 30 ilçede 30 sokağı ulaşıma kapatmayı düşünüyoruz. BİSİM’i 22 Eylül’de ücretsiz hale getireceğiz. İzmirlilerden ricamız o gün BİSİM’i ulaşım aracı olarak kullansınlar.” ifadelerini kullandı. 

“RAYLI SİSTEM YATIRIMLARINA AĞIRLIK VERDİK” 
“Sürdürülebilir ulaşım; bir yerden bir yere en rahat, en konforlu şekilde ulaşmak demek. Sürdürülebilir ulaşımdan çevreci, konforlu ve hızlı bir ulaşım anlayabiliriz.” diyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Yaygel, fosil yakıtlı araçlarla çevreye büyük zarar verildiğinin altını çizdi. Mert Yaygel, belediye olarak en fazla raylı sistem yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirtirken, “Çiğli tramvayı inşaatı başladı, Narlıdere Metrosu yüzde 80 tamamlandı, Buca Metrosu için çalışmalarımız sürüyor. Bu ağı genişlettikçe otomobil kullanımının azalmasını hedefliyoruz. Bir şeritten tramvayı akıttığımız zaman oradan saatte 8 bin kişiyi geçiriyoruz. Bu, otomobille 2 bin kişiyi bulmuyor. Hem tramvay hem de metro yatırımlarını artırıyoruz.” dedi.   

TUNÇ SOYER SCOOTER KULLANMAYA BAŞLAYACAK 
Bisiklet yollarını genişletmeyi sürdürdüklerini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bisiklet ulaşımına büyük önem verdiğini hatırlatan Yaygel, “Başkanımız bisiklet kullanmaya devam ediyor. Bunu politika olarak düşünüp eleştirenler de oldu. Başkanımız bisikletin yanı sıra scooter kullanmaya da başlayacak. Tunç Başkanımızı önümüzdeki günlerde scooter üzerinde de görebilirsiniz.” bilgisini verdi.  

EDS SİSTEMİ DEVREYE GİRİYOR 
Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, çalışmaları devam eden Elektronik Denetleme Sistemi hakkında da konuştu. “EDS önümüzdeki sene devreye girecek. Emniyet ile iş birliği yaparak trafiğin akmasını sağlamayı hedefliyoruz.” diyen Yaygel, denetimlerde park ihlallerini de belirleyeceklerini, cezalar geldikten sonra insanların uygunsuz yerlere park etmekten vazgeçeceklerini söyledi.  

“TÜRKİYE’DEKİ EN İYİ AKTARMA SİSTEMİ İZMİR’DE” 
Radyo Trafik İzmir’de İzmir’deki aktarma sistemine ilişkin eleştirilere yanıt veren Mert Yaygel, Türkiye’de en iyi aktarma sisteminin İzmir’de çalıştığını dile getirdi. Tramvayın işletmeye girmesiyle deniz ulaşımında artış olduğunu belirten Yaygel, “Aktarma sistemine alışmak lazım. Sıkıntı yaşanan yerler varsa da üzerinde yeniden çalışılabilir.” dedi. 

ULAŞIMI RAHATLATACAK PROJELER 
Salgının ardından düşen toplu ulaşım kullanma oranının hala eskiye dönmediğini, geçen yıla oranla hala otomobil tercih edilmeye devam edildiğini aktaran Ulaşım Dairesi Başkanı Yaygel, yapımı devam eden ya da ihaleye çıkılacak projelerin son durumlarını da anlattı:  

YENİ UÇANYOL PROJESİ 
“Buca ile Otogar’ı birbirine bağlayacak olan yeni Uçanyol projemiz tamamlandığında bu hattaki ulaşım süreci 10 dakikaya düşecek. Bu yol, kent içi trafiğini de rahatlatacak. Öte yandan otogarın yerini değiştirmeyeceğiz. 2023’ten sonra otogarı sıfırdan yerinde yenileyeceğiz.” 

KÖPRÜLER GENİŞLETİLECEK 
“Trafiği rahatlatıcı tedbirler için ciddi yatırımlarımız olacak ve yakın zamanda başlayacak. Altınyol ve Yeşildere’de köprülerin 2 şerit olması nedeniyle yaşanan sıkıntıyla ilgili genişletme ve güçlendirme çalışmalarımız için projeler bitmek üzere. Trafiği en az etkileyecek şekilde parça parça birkaç yıla yayılacak şekilde genişletme çalışmaları yapacağız. Transit trafiğin rahatlamasını hedefliyoruz.” 

YAŞAYANLAR KAVŞAĞI İÇİN İZSU BEKLENİYOR  
“Yaşayanlar Kavşağı ile ilgili projemiz bitti ama İZSU’nun alt yapı projesini bitirmesini bekliyoruz. Proje bittikten sonra 2’sinin ihalesine birlikte çıkacağız.” 

ALSANCAK’A ALT GEÇİT PROJESİ 
“Alsancak’a yapılacak alt geçit projesi hala gündemimizde. Ege Mahallesi’nden Mürselpaşa Bulvarı’na köprü yapmamız gerekiyor. Önce bunu yapmamız lazım ki Alsancak’taki çalışmalar sırasında kent merkezinden çıkışlarda sorun yaşanmasın.” 

ŞEMİKLER KAVŞAĞI KAPATILACAK 
“Şemikler Kavşağı’nı kapatacağız. Köprülü kavşak yapacağız ama şahıs mülkiyetleriyle ilgili sorun yaşıyoruz. Projesi hazır ama mülkiyetlerin temizlenmesini bekliyoruz.” 

“EKİPLERİMİZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR”  
Altınyol ve Cumhuriyet Bulvarı’ndaki ilave şerit uygulamasının devam ettiğini de anımsatan Mert Yaygel, “Trafiği rahatlatmak anlamında proje üretmek için uygulamalara ekiplerimiz çalışmaya devam ediyor.” açıklamasını yaptı. Yaygel, bazı arterlerde sadece toplu taşıma araçlarının kullanacağı “Toplu Taşıma Şeridi” uygulamasının yakında başlayacağını da sözlerine ekledi. 

 
Çekimde gelin ve damadı köpek kovaladı
 
MEB, PCR testinde kapsamı genişletti
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Necip 17 Eylül 2021 Cuma 11:51

Şemikler den Çiğli yönüne dönemiyoruz. Mecburen sabahları sıkışık trafikte Anadolu caddesinden gidip Yeni Girne köprüsünden Çiğli yönüne dönebiliyoruz. Buna bir çözüm bulmalı.

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 16 Eylül 2021 Perşembe 18:42

Başkan bisiklete bini?or ama altındaki personele sözü geçmiyor.Şirketlerdeki müdürler daire başkanları genel sekreter ve yardımcıları şube müdürleri vs vs hangisi başkan seçildikten sonra bir gün dahi olsa bisiklete binmiştir.Sadece şov amaçlı bir davranış.Oysa seçimden önce halka şöyle demişti:Benim ulaşımdaki müdürlerim işe geliş gidişte toplu taşıma kullanacak halkın çektiği sıkıntıları yaşayacaklar... hepsi laf reklamdan ibaret kaldı başkandan başka varmı bisiklete veya otobüse binen üst yönetici?

Yorumu oyla      2      3  
Ali Rasih ÇOLAK 16 Eylül 2021 Perşembe 18:19

Gaziemir sarnıç kavşağına da bir çözüm bulunabilirse trafik çok rahatlayacak, teşekkürler.

Yorumu oyla      2      3  
Beğenmeme timi 16 Eylül 2021 Perşembe 14:56

Tramvayın hızı dünya standartlarında bir hız. Söylediği gibi çok ağır gittiği gibi bir durum yok. Metro gibi hızlı değildir ama yavaş da değildir. Her yere de metro yapamazsın. Otobüsün üzerinde yolcu potansiyeli olan yere tramvay yaparsın. Traktör de ağır giden bir araç değildir. Gayet de hızlıdır. Az kullanmadım. Aktarma olmazsa nasıl olacak? Aktarma olmasın diyenler aktarma olmayacak şekilde sistemi anlatabilir mi? Her yere otobüs mü koyacaksınız?

Yorumu oyla      3      3  
Berzan demırtas 16 Eylül 2021 Perşembe 13:54

Skuter kullanmayı bıraksın da, Büyükşehir Belediyesi''nin karşısında karşısındaki oturmaktan vazgeçsin ve cumartesi pazar Avrupa tatillerinden vazgeç

Yorumu oyla      3      3  
Yüksel BAŞARANER 16 Eylül 2021 Perşembe 13:42

Ulaşımda aktarma ile çözüm bulunamaz.120 dk.içinde ilk kart basımından sonra sokaktaki vatandaşa sorun 4.cü otobüse binerek ücretsiz ulaşımdan yararlanan kişi sayısı pek nadirdir.Diyorsunuz ki haklıda olabilirsiniz.Tramway metro izban ne güne duruyor.bence Tramway kaplumbağa misali traktörden daha ağır gazibulvarından sonra Alsancak yönüne gitmek nerede ise çile dahada konuyu uzatmak istemiyorum.Kısacası izmirde ulaşım hiçte göründüğü gibi toz pembe değil vatandaşa eziyet...

Yorumu oyla      2      4  
Murat DAĞLI 16 Eylül 2021 Perşembe 10:30

Karabağlar buca ve üçyol birleşiminden başlayarak hava alanın kavşağına kadar olan bölümde, karabağlar bankalar kavşağı ve sarnıç girişinde çok yoğun trafik oluşuyor Buraları ile ilgili bir proje varmıdır.

Yorumu oyla      3      3  
Ertuğrul Akdemir 16 Eylül 2021 Perşembe 08:28

Önce başkanınız trafik kurallarına uysun çankayada sola dönülmez işareti olduğu halde 2 3 ay önce döndü gerçekten bir belediye başkanı örnek olması lazım. hani bir deyim var hoca osurursa cemaat sıçar afedersiniz

Yorumu oyla      4      4  
Ali 15 Eylül 2021 Çarşamba 23:02

Hep yapacağız proje cok ama icraat yok Narlıdere çiğli arası tüp gecite de onay verin trafik 10080 rahatlar

Yorumu oyla      4      5  
OTOGARI NETLESTIRIN ARTIK 15 Eylül 2021 Çarşamba 21:30

GARAJIN HALI BERBAT...2023 Yilinda Garaji Belediye olarak sizmi isleteceksiniz yoksa mevcut ozel sirketemi verceksiniz ?

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
El öpmeye gitti... Kiraz’a iki müjdeyle döndü!
Eşi Kasım Kutlu ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elini ...
Türkiye'nin ilk yerel festivali Bergama Kermesi coşkuyla sona erdi
Kadim Şehir Bergama’nın düğünü olarak kabul edilen, 1937 yılından beri ...
İki fuar birden yola çıktı... Tekstil sektörüne İzmir'den nefes!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fashion Prime ve Fashion ...
 
Basmane Hamamı evsizlere yuva oldu
Basmane Hamamı evsizlere yuva oldu
Vali Köşger salgında son durumu açıkladı: İzmir'de günlük ölüm 18-20 civarında!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmirlilerin aşı duyarlılığı ve sağlık ...
Karşıyaka, Romanlar'a ev sahipliği yapacak
Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği (ROMGEDER) ile Karşıyaka ...
 
32. BERKSAV Kültür ve Sanat Ödülleri sahiplerini buldu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, 32. BERKSAV Kültür ...
ASKİ, çalışmalarına hız verdi
Kentin altyapısını güçlendirmek için yatırımlarını sürdüren Aydın Büyükşehir ...
Karabağlar'da kaçak yapılar yıkılıyor... Yollar açılıyor!
Karabağlar Belediyesi, ilçenin daha modern görünmesi ve vatandaşların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva