HABERLER>SAĞLIK
23 Haziran 2021 Çarşamba - 08:28

İzmir Tabip Odası’ndan 1 Temmuz yorumu: Sokağa çıkma yasağı zaten anlamsızdı!

1 Temmuz itibariyle, saat 22.00'den sonra ve pazar gününün tamamını kapsayan sokağa çıkma yasağının, seyahat kısıtlamasının kaldırılmasını değerlendiren İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, "Parklar parklar, bahçeler, yüksek bulaş riski taşımıyor. Önemli olan, bulaş riskini artıracak ortamlara engel olmak. Günde 5 bin vaka varken, pandemiden kurtulduğumuzu düşünmek büyük hata olur. Maske, maske ve hijyene katı bir şekilde uymak zorundayız" dedi

İzmir Tabip Odası’ndan 1 Temmuz yorumu: Sokağa çıkma yasağı zaten anlamsızdı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz'dan itibaren, hafta içinde saat 22.000'den sonra ve pazar gününün tamamını kapsayan sokağa çıkma yasağının, aynı zamanda seyahat kısıtlamasının kaldırılacağını, kamuda mesai uygulamasında normale dönüleceğini duyurdu. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, bu kararı değerlendirirken, "Sokağa çıkma yasağı zaten anlamsızdı. Önemli olan, bulaş riskini engelleyecek ortamlar hazırlamaktır" dedi.

O KISITLAMALAR, SADECE SOSYAL YAŞAMA İZİN VERMİYORDU
Alınan kararları, belli kriterlere göre yorumlamak gerektiğini belirten Başkan Dr. Çamlı, "Haftanın altı günü normal hayatı sürdür, akşam saat 22.00'den sonra ve pazar günü sokağa çıkma! Bu durum, sosyal yaşama izin vermiyordu sadece. Pandemiyle mücadeleye bir katkısı yoktu. Burada dikkat edilmesi gereken şey, bu serbestliklerde, pandemiyi artırabilecek birtakım davranış ve uygulamalara ne kadar izin verilip verilmediğidir. Kapalı ortamlara, kontrolsüz kalabalıkların oluşmasına yeterince dikkat edildikten sonra, maske, fiziksel mesafe ve hijyen koşullarına uyduğumuz sürece, alınan kararın bir sakınca oluşturmadığına vurgu yapan Başkan Çamlı, şu değerlendirmelerde bulundu:

UNUTMAYALIM; GÜNDE 5 BİN İNSANIMIZ COVİD 19 HASTASI OLUYOR             
"Toplu taşımlardaki yığılma, fabrika gibi kapalı ortamlarda çalışmaların devam etmesi, iş hayatında pandemi açısından risk taşıyabilecek ortamların düzeltilmemesi, sıkıntı yaratır. Hayatımızın her alanında pandeminin nasıl yayıldığını biliyoruz. Özellikle fiziksel mesafelerin korunamadığı kapalı ortamlar, kalabalık ortamlar, havalandırması iyi yapılamayan ortamlarda sürdürülmeye çalışılan iş hayatı, düğün, taziye gibi sosyal etkinlikler, tabii ki toplu taşım araçları, riski artırır. Şu anda ülkemizde hala 5 binin üzerinde vatandaşımız covid 19 hastası oluyor. Bu vaka sayılarıyla ülke olarak hala üst sıralardayız. Avrupa'nın bazı ülkelerinde yeni varyantın baskın hale gelmesiyle, vaka artışları var. Tüm bunlar dikkate alındığında, pandeminin henüz geçmediğini görüyoruz. Fiziksel mesafe, hijyen ve maske kuralına katı bir şekilde riayet etmeliyiz. Bunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu kurallara uyarsak, havalandırması yeterli olmayan yerlerde fazla kalmazsak, kontrolsüz kalabalıklardan uzak durursak, yeni serbestlik bize zarar getirmez."

BULAŞMA RİSKİNİ ARTIRACAK ORTAMLARA İZİN VERMEMEK LAZIM
Park bahçelerin, yüksek bulaş riski taşımadığının altını çizen Başkan Çamlı, "Bulaşma riskini artıracak ortamlara izin vermemek lazım" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun yolu, sokağa çıkma yasağı uygulamaktan geçmiyor. Akşamları ve haftada bir günlük sokağa çıkma yasağının, mücadeleye çok şey kazandırmadığını her fırsatta söylüyorduk. Nitekim sokağa çıkma yasağı tamamen kaldırıldı. Pandeminin yayılmasına sebep olabilecek koşulları engelleyecek ortamlar sağlanmalıdır. Bu da iş hayatının kontrol edilmesi, toplu taşımanın düzenlenmesi, havalandırması iyi olmayan çalışma ortamlarının uygun hale getirilmesi, maske, mesafe ve hijyen kuralının katı bir şekilde uygulanmasıyla mümkün olur. Neredeyse bazı ülkeler, maskenin çıkarılmasını konuşuyor. Bu, hiç mantıklı değil. Bunu yapan ülkelerin yöneticileri, biz küresel salgında başarıya ulaştık, demek adına siyasi şov yapıyor. Özellikle ülkemizde günde 5 bin vaka varken, aşılama her ne kadar hızlanmış olsa da yeterli seviyeye ulaşılmamışken, maskeyi çıkarmayı hiçbir şekilde düşünmemeliyiz"

 
Otokent'e ikinci noter!
 
Arka arkaya ziyaretler… Siyasetçiler İzmir'i neden arşınlıyor?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 23 Haziran 2021 Çarşamba 13:35

sen de hıcbırseyı beğenmıyorusn ya

Yorumu oyla      2      4  
haydar haydar 23 Haziran 2021 Çarşamba 09:13

lütfi çamlı : eleştirmediği hiç bir karar yok

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haftalık il verileri açıklandı: İzmir'de büyük düşüş!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından İllere göre haftalık ...
Salgında günün bilançosu: 57 vefat, 6 bin 143 yeni vaka!
Türkiye'nin 22 Haziran 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
DSÖ’den koronavirüste Delta varyantı uyarısı
Son dönemde birçok ülkede baskın hale gelen Delta varyantı ile ilgili ...
 
Erdoğan yerli korona aşısının adını açıkladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Faz 3 çalışması başlayan yerli aşının ...
İçme suyu tartışmasına İl Sağlık da dahil oldu: ‘Enfeksiyon oranı yüzde 15 arttı’
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü; Gaziemir, Buca, Karabağlar ve Menderes ilçelerinde ...
Sağlıkçılardan 'istihdam' çağrısı: Aşı ile alakası olmayanlara bile görev verildi!
İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı'nın camilerin, okulların aşılanma ...
 
Prof. Dr. Ceyhan'dan '3. doz' açıklaması
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim ...
Seyahatlerde sahte PCR testine karşı yeni önlem
Corona virüs önlemleri kapsamında yurt dışından Türkiye'ye gelen ve PCR ...
Prof. Dr. Ceyhan'dan '3'üncü doz' açıklaması
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva