HABERLER>GÜNCEL
21 Ocak 2022 Cuma - 11:29

İzmir'in zehir bilançosu!

İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonları ile ilgili konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'in uyuşturucu tacirleri tarafından hedef gösterildiğine vurgu yaparak, 1 buçuk yıl içerisinde 25 bin 783 uyuşturucu operasyonu gerçekleştiğini belirtti.

İzmir in zehir bilançosu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği kent genelinde gerçekleştirilen narkotik operasyonları ve terör ile mücadele operasyonları sonrası İzmir İl Emniyet Müdürü'nün de katılımları ile basın mensupları ile bir araya geldi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de katıldı. Toplantıda, İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu baskınları hakkında bilgi verilirdi.

UYUŞTURUCU TACİRLERİ TARAFINDAN İZMİR'İN HEDEFLENDİĞİNİ GÖSTERİYOR
Toplantıda ana gündem maddesi olan uyuşturucu ile mücadele ile ilgili Vali Köşger,  "Bugün burada temel odağı narkotik ve uyuşturucu ile mücadele olan 2021 yılının değerlendirmesini yapıyoruz. Ben İzmir'e atanalı 1,5 yılı geçmiş durumda.  İzmir içinde Jandarma Emniyet ve Sahil güvenlik 25 bin 783  operasyon yaptı.İzmir'in tespit ettiğimiz temel sorunlarından bir tanesi uyuşturucu. Uyuşturucu şehrimizde yaygın durumda. İzmir'de uygulanan Narko Alan uygulamasını günün şartlarına göre revize ederek 2 bine yakın polis eşgüdüm içinde sahada belli alanlarda dezavantajlı bölgeleri baskılamaya çalışıyorlar.

Genç yavrularımızın uyuşturucuya erişimi engellemek için insan üstü gayret gösteriyorlar Bu operasyonların içinde hem emniyetimiz hem jandarmamız da belirttiği gibi yakalama oranları yüksek. İzmir'in uyuşturucu tacirleri tarafından hedeflendiğini gösteriyor. Bunu engellemek için bütün gayreti gösteriyoruz. Uyuşturucu ile ilgili sıkıntının temeli, mücadelenin esasi gençlerimizi buna bulaştırmamak. Bulaştıktan sonra veya bağımlı hale geldikten sonra 10 gençten ancak 1'inin rehabilite edebiliyoruz. Her türlü tedavisi uygulanmasına rağmen 10 gençten 1 tanesini tedavi edebiliyoruz...

KRONİK SIKINTILAR MEVCUT
Esas olarak amacımız; bu gençleri uyuşturucuya bulaştırmadan memlekete hayırlı hale getirmek. Bunu sağlamak için ihbar hatlarımız var, uygulamalarımız arttırdık. 921 metruk bina tespit edildi ve 387 bina yıktırıldı. 339 binanın giriş kapatıldı, geri kalanlar ile ilgili işlemler devam ediyor. Gençlik koridorundan çocuklarımızı uyuşturucuya bulaştırmadan geçirmeyi amaçlıyoruz. Bunun için şehir merkezindeki dezavantajlı bölgelerdeki okullarla iletişime geçiyoruz ve muhtemel sıkıntısı olan gençlerimize bir sistem uyguluyoruz ve kendi yetenekleri çerçevesinde destekleyerek çocuğu iş, güç sahibi yapmaya çalışıyoruz. Bazı durumlarda ise kronik sıkıntılar var. Birkaç kuşak devam eden sorunlar var. Anne baba uyuşturucudan cezaevine girmiş ve çocuk onu görüyor... Rehabilite edilse de çıktığında bazı yerler iş vermekte tereddüt ediyor ve kısır döngüye giriyor sonuçta" diye konuştu.

 
İzmir'deki tefeci operasyonunda 5 tutuklama
 
Torbalı'dan çocuklara karne hediyesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki tefeci operasyonunda 5 tutuklama
İzmir'de ekonomik durumu iyi olmayan ve acil nakit para arayışı içerisine ...
Vali Köşger AKM tartışmalarına son noktayı koydu!
İzmir'de yeni emniyet binasının yeri hakkında başlayan Atatürk Kültür ...
Özer açıkladı: Yarıyıl tatili uzayacak mı?
Milli Eğitim Bakanı Özer, bugün başlayacak yarıyıl tatilini uzatmayı gerektirecek ...
 
SİT alanında kaynak aranacak!
İzmir’de bir yapı şirketi doğal SİT alanında jeotermal kaynak aramak için ...
Sömestr başladı! Uzmanlar ailelere neler öneriyor?
Sömestr tatiline başlayan çocuklar çok heyecanlı. Uzmanlar, yarı yıl tatilinde ...
28 ilde FETÖ operasyonu: 51 gözaltı
Ankara merkezli 28 ilde FETÖ/PDY terör örgütünün jandarma mahrem yapılanmasına ...
 
Muhittin AKBEL yazdı... Ne kadar mutluyuz?
Muhittin AKBEL yazdı... Ne kadar mutluyuz?
Ormanlık alanda perlit çıkarıyorlardı... Kapasite artışına ön onay!
Bergama ile Kınık arasındaki ormanlık alanda perlit madeni çıkaran şirketin ...
Ege'ye kar İzmir'e yağmur!
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye Balkanlar ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva