HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 18:30

CHP'li eski yöneticilere 4 saatlik brifing... Başkan Soyer: 'Deneyimlerinize ihtiyacımız var'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisinin ilçe başkanları ile bir araya geldi. Örgüte sunum yapılan toplantıda ayrıca Büyükşehir Belediyesi bürokratları son durum ile ilgili bilgilendirme yaptı. Toplantı sonrası basın mensuplarına konuşan Soyer, sıradaki sunumun eski Büyükşehir Meclis Üyeleri ve eski belediye başkanlarına yapılacağını söyledi.

CHP li eski yöneticilere 4 saatlik brifing... Başkan Soyer:  Deneyimlerinize ihtiyacımız var

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, parti örgütü ve 6'lı masa etrafındaki partiler sonrasında bu kez de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde görev almış eski parti yöneticileri ile buluştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri ve kentte yapılan çalışmaların parti örgütüne aktarıldığı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki (AASSM) toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,CHP Parti Meclis Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP ilçe yeni ve eski başkanları ve Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratları katıldı.

Yaklaşık olarak 4 saat süren toplantıda iki oturum şeklinde yapılan sunumda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları kent planlaması, deprem sonrasında başlatılan çalışmalar, kentsel dönüşüm faaliyetleri, ulaşım yatırımları, altyapı, üstyapı ve fen işleri, sosyal hizmetler, tarımsal hizmetler ve İZSU’nun faaliyetleriyle ilgili bilgi aktardı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üç yıldır neler yaptığını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Neden? Çünkü biz iktidar olmak istiyoruz. Ve bu yolculukta başından beri çok emek vermiş, enerjisini, zamanını bu davaya adamış sizlersiniz. Sizleri geride bırakarak bu yolculuğu sürdürmemiz mümkün değil. Aksine sizlerin katkısıyla, varlığıyla biz ancak bu yolculuktan zaferle çıkabiliriz. Bizi güçlü yapacak şey hafızamızı tazelemek ve sizlerin orada biriktirdiği deneyimleri bugüne aktarmaya imkan vermektir. Sizin deneyimleriniz bizim için deniz feneri niteliğinde” dedi.

 “HİÇ KUŞKUNUZ OLMASIN”
Büyükşehir Belediyesi’nin mali yapısına ilişkin bilgiler veren Başkan Soyer, derin ekonomik krize değinerek “Herkesin evinde, mutfağında yangın var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mutfağında da yangın var. Biz bütün bu yangına rağmen yola devam ediyoruz. İçiniz rahat olsun; kılı kırk yararak en tasarruflu uygulama ne olursa onu yapmaya gayret ederek, yatırımların hiçbirinden vazgeçmeden devam ediyoruz. Hala uluslararası kredi notumuz AAA olarak devam ediyor. Bu koşullarda bunu sağlayabilen kurumsal yapı yok. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi gerçekten çok güçlü bir kurum. İftihar edeceğiniz bir tabloyu iki sene sonunda ortaya koymuş olacağız. Hiç kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

“YAPTIKLARIMIZ SADECE İZMİR İÇİN DÜŞÜNÜLEREK YAPILMIŞ ŞEYLER DEĞİL”
Başkan Soyer, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in sosyal ve siyasal demokrasinin yanına eklediği ekonomik demokrasi tarifinden örnekler vererek şöyle dedi: “Aslında bizim yapmaya çalıştığımız bu. Kentin ürettiği refahın adil bir biçimde paylaşılması. Yaptığımız şeyler sadece İzmir için düşünülerek yapılmış şeyler değil. Tamamı, Türkiye’de bir model olabilir mi kaygısıyla yapılıyor. Çünkü İzmir’in bu anlamda bir öncü rolü olduğuna inanıyoruz. İzmir’in tüm Türkiye’de merakla izlenen, ilgiyle takip edilen bir kent olduğunu düşünüyoruz.”

“İZMİR’İN ELEKTRİK İHTİYACINI DA KARŞILAMAYA TALİBİZ”
Enerji alanında yürütülen çalışmalara değinen Başkan Soyer, “Biz bir enerji tedarik şirketi kurduk. Bu ne demek? İhaleye girip firmalardan elektrik alıp bunu satma hakkını elde ettik. Kurduğumuz şirket vasıtasıyla İZSU’nun su üretmek için kullandığı elektrik ihtiyacının yüzde 22’sini temin eder hale geldik. Ayda 28 milyon lira tasarruf etti İZSU. Bu da senede 300 milyon lira demek. Enerji dağıtım şirketlerinin ne kadar büyük paralar kazandığına buradan tanıklık edebilirsiniz. Ama biz İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni sürece dahil ederek kamu hizmetinde ciddi bir tasarruf sağladık. Bunun devamı gelecek. Sadece İZSU için değil Büyükşehir Belediyesi’nin tüm elektrik ihtiyacını da kurduğumuz şirket vasıtasıyla karşılamak istiyoruz. Dahası İzmir’in elektrik ihtiyacını da karşılamaya talibiz. Muğla ve Aydın’la da görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.  

“KÜÇÜK ÜRETİCİMİZ İHRACATÇI OLUYOR”
Başkan Soyer, tarımsal faaliyetlere de ayrı bir parantez açarak, “Tarım meselesi artık sadece bir zirai faaliyet olmaktan çıktı. İnsanlık, iklim krizi ve pandemiyle beraber tarımın önemini daha iyi kavradı. Ayrıca tarımın diğer sektörlerle bağlantısı öne çıktı. Artık tarım dediğiniz zaman gastronomiyi, kuraklığı, sağlıklı hayatı, enerjiyi bir tarafa bırakamazsınız. Bütün yerel yönetimlerin tarımla ilgili çalışmaları var. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarımla ilgili çalışmalarının bir felsefesi, omurgası var. Biz planlamadan başlayarak ihracata kadar küçük üreticiyi olduğu yerde doyuracak ve alternatif bir tarım politikası ortaya çıkaracak bir çalışma yapıyoruz. Bizim farkımız bu. Çoban envanteri çıkardık. Şu an Türkiye’de hiçbir şehrin çoban envanteri yok. 4 bin 700 çobanımızın tamamıyla tek tek mülakat yaptık. Onlardan süt almaya başladık. Küçük üreticimize ihracat kapısını da açıyoruz. İngiltere’de bir depo kiralayarak, oradaki bir şirketle işbirliği protokolü hazırlayarak üreticilerimizin ihracatını başlatıyoruz” dedi.

Toplantı İZSU Genel Müdür Yardımcısı Onur Demirci, kentsel dönüşüm ve planlama alanında İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, alt yapı projeleri hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, sosyal hizmetler alanında İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın, tarım alanında ise Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç’in sunumlarıyla sona erdi.

'DENEYİM VE BİRİKİMLERİNE İHTİYACIMIZ VAR'
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan ve eski yöneticilerin önemine dikkat çeken Soyer, "Hafızayı canlı tutmadan bir gelecek inşa etmek mümkün değil. Biz o hafızayı tazelemeye gayret ettik. Gerçekten çok emek vermiş, bedel ödemiş ve çok çalışmış arkadaşlarımız var. Onların emeğine, deneyim ve birikimlerine ihtiyacımız var. O nedenle çok değerli bir buluşma olduğunu düşünüyorum. Hepsinin katılması nedeniyle çok memnunum" dedi.

Toplantının 5 başlık altında gerçekleştiğini de vurgulayan Soyer, "Biz 5 başlıkta sunum gerçekleştirdik. tarım, fen işleri, kentsel dönüşüm, İZSU ve sosyal hizmetler. Geri dönüşler çok pozitif oldu" diye konuştu.

'BİZİM İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRIYOR'
Farklı kesimlere yapılan sunumların katılımcılık adına geniş alanlara yayılmasının zor olup olmadığı yönündeki soruya da yanıt veren Soyer, "Hiç kuşkusuz ama aslında bizim işimizi kolaylaştırıyor. Çünkü o farklı sesleri duyduğunuz zaman hem yanlış bir şey yapma ihtimalini aşağıya çekmiş oluyorsunuz hem de herkesin hikâyenin bir parçası olma duygusunu büyütüyorsunuz demektir. Dolayısıyla daha fazla enerji ve katkı vermelerini sağlıyorsunuz. Kısacası başta zor gözüküyor olabilir ama faydaları çok daha büyük" ifadelerini kullandı.

Toplantıların bundan sonraki ayağının nasıl devam edeceği yönündeki soruya da yanıt veren Soyer, "Bir sonraki adımımızda eski belediye başkanlarımız ve eski büyükşehir meclis üyelerimiz var. Onlarla toplanacağız" dedi.

 
Lider'e Karaburun raporu!
 
Afyon'un ilk kadın valisi göreve başladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 18 Mayıs 2022 Çarşamba 22:26

Partisi dışından kurumlara yüksek maaş ile işe yerleştirdiğiniz danışmanları da çağırınız onlarda görüşlerini sunsunlar,bu işler boş zaman diliminde göstermelik işler bunlar inandırıcılığı yoktur...

Yorumu oyla      2      3  
“ Brifing “ 18 Mayıs 2022 Çarşamba 22:14

Elektriğe gelince belediye olarak şirket kurup kamu hizmetinde tasarruf yaptığınızı beyan ediyorsunuz , diğer taraftan İzmir çevre ilçelerinden belediye otobüslerini ( ESHOT ) hizmetten çekerek , İzmir çevre ilçe toplu ulaşımını İZTAŞIT ( ticari toplu ulaşım ) adı altında özelleştiriyorsunuz . “ Enerji dağıtım şirketlerinin ne kadar büyük paralar kazandığına buradan tanıklık edebilirsiniz “ Mesela özelleşen İzmir çevre ilçe toplu ulaşımda ; İZTAŞIT lar paralar kazanmadan mı hizmet verecekler ? Mesela çevre ilçelerdeki otobüslerde 120 dk. aktarma hakkı neden yok ? Mesela çevre ilçelerdeki otobüslerde gittiğin kadar uygulaması ilk başladığında ; ilk biniş ücreti ile 15 km gidilen mesafe; neden 10 km ‘ ye çekildi . Mesela İZMİR ‘de toplu ulaşım zamları neden aylık ÜFE oranına göre yapılıyor ? Tüm bunların sebebi toplu ulaşımın özelleştirmesi olabilir mi ? Ayrıca İZMİR çevre ilçelerine belediye ( ESHOT ) otobüsü ile toplu ulaşım hizmeti vermeyen İZMİR BB’si Yalova ili Subaşı belediyesine ulaşımda kullanılması için körüklü otobüs hibe etmiş . Acaba neden Subaşı belediyesine , İzmir çevre ilçelerindeki İZTAŞIT uygulamasını önermemişler . İzmir çevre ilçelerine İZTAŞIT ,Yalova ili Subaşı beldesine körüklü otobüs İzmir BB’den hibe. “ Aslında bizim yapmaya çalıştığımız bu. Kentin ürettiği refahın adil bir biçimde paylaşılması “ Nasıl ? İzmir’de toplu ulaşım hizmetlerinin refahı adil paylaşılıyor , değil mi ? İzmir merkez ilçelere ( metro , otobüs , vapur, tramvay ile ) kamu hizmeti , İzmir çevre ilçelerine belediye otobüsü dahi yok . Ne var . Özel halk otobüsü ( İZTAŞIT ) var .

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lider'e Karaburun raporu!
Ankara'ya çıkarma yapan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ...
İZSU'da kadro değişikliği!
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde (İZSU) yeni atamalar ...
İzmir'in 19 Mayıs programı belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ...
 
Doğayla uyumlu bir fuar mümkün!
Geri dönüşüm sektörü, yaşanabilir bir gelecek için fuarizmir’de buluştu. ...
Karşıyakalı çocuklardan anlamlı proje!
İzmir Karşıyaka Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu öğrencileri sosyal ...
Tabip Odası'ndan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Tabip Odası’nın yeni yönetim kurulu, yönetim kurulu başkanı Dr. ...
 
Aydın Yörük Obaları Derneği'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Yörük Obaları Derneği Başkanı Hulusi Genişoğlu, Aydın Büyükşehir ...
Başkan Selvitopu gençlerle kahvaltıda buluştu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ...
Aydın'da 19 Mayıs kutlamaları başladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva