HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2022 Cuma - 18:54

CHP'den iktidara 'zam' eleştirisi: Şoförler sihirbazlık mı yapacak?

TIR yolculuğu sonrası İzmir'de açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Biz yollardan köprülerden geçtik. Bunlara karşı değiliz. Aksine bunlar yapılmak zorunda. Ancak yapılırken bunların hesabını verecek. Kimse milletin parasının hesabını vermeden yapamaz. Soruyoruz ticari sır diyorlar. Milletin parasını babasının parasından daha rahat harcayan bir iktidar var. Ücretler bu kadar arttı şoför arkadaşlar ne yapacak? Sihirbazlık mı yapacak?" diye konuştu

CHP den iktidara  zam  eleştirisi: Şoförler sihirbazlık mı yapacak?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de son dönemlerde artan akaryakıt fiyatları sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım şoför esnafının ve taşımacılık işi ile uğraşan vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve akaryakıt, otoyol ücretleri ve maliyetlerindeki artışını gözlemlemek amacıyla İstanbul'dan İzmir'e seyahat etti.

CHP'li isimleri hedefinde AK Parti hükümeti yer alırken, akaryakıt zamları ve köprü ile otoyol fiyatları üzerinden esnafın sorunları dile getirildi.

YALIM: KONTAĞI ÇEVİREMEZ HALE GELDİLER
Açıklamalarda bulunan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Bu aracın lastiği, bu aracın vergisi, kullandığı bakım masrafları, kullandığı motorin… Ödenecek duruma gelmedi. Şu anda  nakliye firmaları özellikle 1-2 aracı olan firmalar kontağı çeviremez hale geldiler. Şoför arkadaşların her zaman yanındayız. Dünyanın yükünü çeken Ülkemizin yükünü çeken nakliyeci arkadaşlarımız için merkezi hükümete sesleniyoruz" dedi.

AKIN: ÇOK BÜYÜK EKONOMİK BUHRAN VAR
Değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ise, hükümete yüklenerek sorunların CHP iktidarında çözüleceğini belirterek, "Ülkeyi yönetenler ben fedakarlık yaptım diyerek millete doğruyu söylemeyerek insanlarsa yanıltamazlar. Çok büyük ekonomik buhran var. Vatandaşımız bunu yaşıyor. Bu buhrana bir de enerji buhranı eklendi. Bunların nedeni AK Parti iktidarı. ülkeyi yönetenler görmüyor duymak istemiyor. Bu politikalar ile saray iktidarında zamlar durmaz. Çünkü durmalarını istemiyorlar. Fedakarlıktan bahsediyorlar birde. Milletin gözünün içine baka baka diyorlar bir de. Burada bir fedakarlık varsa bunu yapan vatandaşların ta kendisidir. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlarla ezilen taşımacı vatandaşlarımız helak olmuş. Avrupa'da 4-5 kat zamlar yapıldı dediler. AB İstatistik ofisi açıklama yaptı ve zamları vatandaşa yansıtmadılar. Bizimkiler ne yaptı? Zam üzerine zam yaptı. Cüzdanlar boş, cepler boş, depolarda boş. Döviz 18'den 13'e düştü. Döviz yükselirken yükseliyor dediler ve zarar yapılar ancak zamları geri almadılar. Vatandaşı müşteri gibi gören bir AK Parti var. Vatandaşı müşteri gibi gördükten sonra benzin istasyonlarını da vergi dairesi olarak görüyorlar. Tüm esnafımızın sorunlarını biz çözeriz. Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile bu çalışmayı yaptık. Bu konuyla ilgili kendisine rapor hazırlayarak rapor sunacağız. 580 kilometre yoldan geldik. Biz yollardan köprülerden geçtik. Bunlara karşı değiliz. Aksine bunlar yapılmak zorunda. Ancak yapılırken bunların hesabını verecek. Kimse milletin parasının hesabını vermeden yapamaz. Soruyoruz ticari sır diyorlar. Milletin parasını babasının parasından daha rahat harcayan bir iktidar var. Ücretler bu kadar arttıkça şoför arkadaşlar ne yapacak? Sihirbazlık mı yapacak? Raflara yansıdığı zaman ne olacak. TÜİK'e bakmayın. TÜİK AK Parti'nin ilçe başkanlığı gibi olmuş. Çözümümüz var. Umutsuz değiliz hepsini çözeceğiz. AB'nin birçok ülkesinde olduğu gibi taşımacılarımıza mazot desteği verilmelidir. Kilometre başına asgari ücret belirlenmelidir. Esnaf olan taşımacılarımız KOSGEP desteğinden yararlanmalıdır. Nakliye alanında yaşanan problemler acilen giderilmeli ve fahiş fiyatlara son verilmeli. Ortak aklı hayata geçirilmeli. Biz çözüm önerilerimiz ve Genel Başkanımızın söylediği gibi kamyoncu kardeşlerimizin dostlarımızın sorunlarına talibiz. Kamyoncunu hakkı tüm yollar ve köprülerdir. Mazot desteği tüm kamyoncuların hakkıdır. CHP iktidarında kamyoncular hakkını alacak" dedi.

 
Beklenen buluşma kaldırımda gerçekleşti… Neler konuşuldu?
 
Elektrik kısıtlaması üretimi durduruyor... İzmir'in dev sanayileri şartel indiriyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mahmut 21 Ocak 2022 Cuma 23:09

yollar cayır cayır ticret yapan firmalara mal taşıyan arabalarla dolu... merk ediyorum bu arkadaşlar nerede yaşıyor.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beklenen buluşma kaldırımda gerçekleşti… Neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel ve AK Parti Genel ...
Sertel'den dikkat çeken 'kurultay' yorumu: Benim oyum hayır olurdu!
Cumhuriyet Halk Partisi'nde alınan kongre erteleme kararını değerlendiren ...
Köylüler AK Partili Kaya'dan talep etti... Çalışmalar başladı
Ahmetli Mahallesi’nde bulunan ve küçük kanal olarak bilinen sulama kanalında ...
 
Erdoğan arabulucuk teklifini yineledi
Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Cumhurbaşkanı videosunu yayımlamıştı... CHP'li Sertel: Başıma bir şey gelirse sorumlusu Erdoğan!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı ...
CHP'li Kılıç, Meclis'e PTT maaşlarındaki 'hokus pokus' kesintisini sordu
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
 
CHP'li Beko'dan flaş iddia: Pozitif çıkan çocuklar neden paylaşılmıyor?
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, çocuk hasta sayısının artmasına rağmen ...
Serter’den stokçuluk yasağına eleştiri: Gıdayla sınırlı kalmalı!
Son zamanlarda yapılan zamlardan sonra vatandaşların stokçuluk yapmasının ...
AK Parti'den katı atık tesisi tepkisi: Çöpü masum gösteriyorlar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı Çöp Tesisi’nin ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva