HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ocak 2023 Perşembe - 12:35

Başkan Sandal'dan dönüşüm mesajı: Bayraklı’nın kaderini değiştireceğiz

Bayraklı’nın genelinde planlama ve kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, Cengizhan- Alpaslan ve Fuat Edip Baksı Mahallesi’nde 60 hektarlık alanda tamamlanan Revizyon İmar Planları kapsamında önemli bir adım daha attı. 20 No’lu ‘Birlikte Uygulama Alanı’ hak sahipleriyle bir araya gelen Başkan Serdar Sandal “Bayraklı’nın kaderini değiştireceğiz” dedi.

Başkan Sandal dan dönüşüm mesajı: Bayraklı’nın kaderini değiştireceğiz

Bayraklı’nın çehresini değiştirmek, yeni, modern, güvenli konutlarla ilçeye yeni kimlik kazandırmak ve bölgenin 50 yıllık kronikleşen yapı sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayraklı Belediyesi, Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı Mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alanda tamamlanan revizyon imar planları kapsamında 20 No’lu Birlikte Uygulama Alanı hak sahipleri ile buluştu. Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına bürokratları ile birlikte katılan Belediye Başkanı Serdar Sandal, hayal ettikleri kentsel dönüşüm ve kooperatifleşme modelini anlattı, vatandaşların sorularını yanıtladı. Toplantıya meclis üyeleri, muhtarlar ve 80’e yakın hak sahibi katıldı.

“KARAR SİZİN, YETKİ SİZİN”
Belediye Başkanı Serdar Sandal “Göreve geldiğimiz günden bu yana, Bayraklı’nın kanayan yarası olan dönüşüm sorununa çözüm üretmek için çalışıyoruz ve planlama çalışmalarını bir bir tamamlıyoruz. Cengizhan- Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alan da bunlardan biri. Planlar tamamlandı, şimdi sıra adım adım dönüşüme ilerlemekte. Bunun için bölgeyi 26 farklı Uygulama Alanı’na böldük. Anadolu Caddesi üzerinde kalan ve bölgeye giriş niteliği taşıyan 20 No’lu uygulama alanından başlamak istiyoruz. Bugün bu yüzden buradayız. Yapmanız gereken ilk şey Büyükşehir ve Bayraklı Belediyesinin garantörlüğünde bir kooperatif kurmak ve yetkiyi tamamen elinize almak. Kararı siz vereceksiniz, müteahhidi siz bulacaksınız, siz anlaşacaksınız. Biz bu konuda sizin arkanızda duracağız. Bayraklılı vatandaşların hakkına, hukukuna kim el uzatırsa biz o ele ‘dur’ deriz. Biz sadece vatandaşımızdan yana oluruz. Çünkü biz göçün, emeğin ve o evlerin ne zorluklarla yapıldığını iyi biliriz” dedi.

Kentsel dönüşüm ile Bayraklı’nın kronikleşen yapı sorununa çözüm olacaklarını belirten Başkan Sandal “Biz istiyoruz ki her yurttaşımız sağlıklı konutlarda otursun, herkes aynı haklara sahip olsun, çocuklarımız modern parklarda oynasın, sosyal donatı alanları kente değer katsın. Bu doğrultuda ve bu inançla çalışıyoruz. Tüm çabalarımız bunun için. Bu inançla; pandemi ve depreme rağmen ilçemizin dört bir yanında planlama çalışmalarını tamamladık, tamamlıyoruz” diye konuştu.

“BU FIRSATI KAÇIRMAYALIM”
Hazırlanan yeni imar planları ile ortaya çıkan emsal değerlerinin İzmir’de bugüne kadar verilen en yüksek değer olduğunu belirten Başkan Sandal “Kısa zamanda bu kadar önemli bir planı tamamlayıp karşınıza gelmek ve İzmir’in en güzel manzarasına sahip, zemini sağlam bölgesinde yeni planlamayla brüt 4,9 net 3,47 emsal vermek büyük bir başarı! Yeni evleri yaparken beklentileri doğru dinleyerek, vatandaştan para almadan, vatandaşa maksimum ne verebiliriz diye düşünerek bu sorunu çözeceğiz. Vakit kaybetmeden harekete geçmeliyiz. Bu kadar şanslı, bu kadar hakkın teslim edildiği bir plan, bu kadar güzel bir coğrafya ve manzara, bu kadar düzgün bir zemin yok. Birçok yerde bu işi yapabilirsiniz ama bu kadar hak bulamazsınız. Bu fırsatı kaçırmayalım” dedi.

“BAYRAKLI’NIN KADERİ DEĞİŞECEK”
Başkan Serdar Sandal sözlerini şöyle tamamladı: “Yaşadığınız coğrafyadaki kaderi değiştirmek istiyorum! Bu alanlar daha modern sağlıklı konutların olduğu, sosyal alanların, parkların, geniş yolların olduğu, insanlarımızın mutlulukla, huzurla yaşadığı alanlara dönsün istiyoruz. Ve şuan ki değeri 1 ise bu proje gerçekleştikten sonra 5 kat artmış olacak. Bununla da gurur duyuyoruz. Vatandaşımıza helali hoş olsun!"

 
Büyükşehir’e TİS masası: Sendikadan yüzde 30’a ret!
 
Sinan Ateş cinayetinde 2 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’e TİS masası: Sendikadan yüzde 30’a ret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüklerinde görevli ...
İzmir Metro tasarrufta... 45 milyon cepte kaldı!
Kentin ulaşım ağının ana damarlarından İzmir Metro A.Ş. aldığı önlemlerle ...
Büyükşehir'den 'yapay zeka' ve 'akıllı kent' hamlesi
Akıllı kent hedefiyle dijitalleşme yolunda önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir ...
 
Konak'ta çocuklar Karne Şenliği'nde eğlendi
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Karne Şenliği ile Konaklı çocuklar tatilde ...
'Sinan Ateş' adı caddeye verildi
Saruhanlı Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Zeki Bilgin’in teklifini ...
Kılıçdaroğlu'na sunum yaptı... Başkan İduğ'a tam not!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Meclis üyeleri ve muhtarlarla ...
 
Örnek projede imzalar atıldı... DEÜ ve Narlıdere'den çocuklar için işbirliği!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile Narlıdere Belediyesi, kültür ve sanat ...
İçişleri Bakanı Soylu, Kınık'a geliyor
Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı, İçişleri ...
Başkan Sengel, Belevi krizini anlattı: CHP'li Purçu'ya sürpriz destek!
Selçuk’ta tartışmalara neden olan ve davalık olan Belevi'deki Roman Köyü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva