HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ocak 2022 Cuma - 12:55

Başkan Batur Gültepe'de kararlı... 'Geri adım yok!'

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Şehir Plancıları Odası’nın açtığı davada 4. İdare Mahkemesi’nin Gültepe’de kentsel dönüşümün önünü açacak planın iptal edilmesi üzerine açıklama yaparak, “Kent zaman kaybediyor.  Biz buna üzülüyoruz. Kararlıyız planı yeniden yapacağız’’ dedi.

Başkan Batur Gültepe de kararlı...  Geri adım yok!

Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava sonucu 4. İdare Mahkemesi’nde Gültepe Planının iptaline ilişkin karar sonrası Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, planın yeniden yapılacağını ve geri adım atmayacaklarını söyledi. 4. İdare Mahkemesi’nin 1/25.000’lik üst ölçekli plan, 1/5.000 nazım imar planı ve 1/1.000 uygulama imar planı arasındaki uyumsuzluğu gerekçe göstererek tamamen teknik nedenle planın iptal ettiğini söyleyen Başkan Abdül Batur, en kısa sürede gerekli teknik değişikliklerinin yapılacağını ve iptal nedeninin ortadan kaldırılarak örnek bir plan hazırlanacağını belirtti. Mahkeme kararında yapılan planın şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve imar mevzuatına aykırı olmadığının belirtildiğine dikkat çeken Başkan Batur, “Bu dava zaman kaybından başka bir şeye yaramadı. Olan Gültepe’de 50 yıldır modern kent hayatı özlemiyle yaşayan vatandaşlarımıza oldu. Onların zamanı çalındı. Ama bizde geri adım olmayacak. Mahkeme kararına saygılıyız. O kararda ne eksik varsa düzelecek. En kısa sürede bu teknik aksaklığı giderip yeniden planı meclislerimizden geçireceğiz” diye konuştu.

Hektar başına 650 kişi
Gültepe imar planının orta yoğunluklu bir nüfus artışı öngördüğünü, müteahhit odaklı değil vatandaş odaklı bir plan olduğunu yineleyen Başkan Batur, “Bizim yaptığımız planda hektar başına 650 kişi düşecek. Bugün Hatay, Alsancak bölgelerimizde hektar başına bunun iki, üç katı nüfus düşüyor. Bu düşük yoğunluk Buca ve Bornova Evka-3 yerleşim alanlarındaki kadar. O yerleşim alanlarında bugün otopark sorunu, yeşil alan sorunu, yol sorunu yaşanmıyor. Gültepe’de de bunlar olacak.  Bugün orada oturan halkımızın ne koşullarda yaşadığı ortada. Doğalgaz istiyorlar. Gelemiyor, çünkü hattın nereden nasıl geçeceğini gösteren bir plan yok.  Biz Gültepe’de modern bir şehir kurmak istiyoruz. Örnek bir kent yaratmak için iyi niyetle çalışıyoruz. Gültepe’nin talihini değiştirmek istiyoruz. Varoşlar olarak değil gıpta ile bakılan bir kent parçası olması için uğraşıyoruz. Bunu yapacağız. Gültepe’nin kör talihini yenmesinin önünü açacağız. Üzüldüğümüz, zaman kaybı. En iyi ihtimalle 6-7 ay kaybedilecek” diye konuştu.

Odaya çağrı
Şehir Plancıları Odası yönetimine de çağrıda bulunan Başkan Batur, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz iyi niyetliyiz. Yaptık oldu, gibi bir düşüncemiz ve yönetim anlayışımız da yok. Şimdi hızlıca yeniden planlamaya başlıyoruz. Odamızın yönetiminin ister hepsi, ister belirleyecekleri temsilciler ile bu plan sürecine dahil olmalarını istiyoruz. Birlikte planı yapalım ki bir daha itiraz olmasın ve yeniden zaman kaybetmeyelim. Gültepe’nin artık zaman kaybetmeye tahammülü yok. Zaten 50 yıldır ihmal edilmişler ve bugünkü haline gelmiş. Artık modern bir kentin tüm gereklerinin yer aldığı sağlıklı yaşam alanlarında hayat sürsünler. Yıllarca cefa çekmişler, artık sefa sürsünler. Bunun önünde de kimse engel çıkarmasın. Oradaki halkın da kafasını yalan yanlış bilgilerle karıştırmasınlar. Biz hep söyledik. Yerinde dönüşüm diye. Komşusu aynı, evi yeni olacak. Hiç kimseyi yerinden etmeyeceğiz. Herkes hak ettiğini alacak. Belediye olarak elimizi değil, tüm varlığımızı bu planın hayata geçmesi için taşın altına koyacağız. Deprem gerçeği ortadayken, şehrin yenilenmesi gerektiğine herkes hemfikirken, tüm kurumların işbirliği yapması gerektiği apaçık ortada. Bir birimize köstek olacağımıza destek olmalıyız. Çünkü bu şehirde hepimiz yaşıyoruz.’’

 
Başkan Soyer’den Başsavcı Öztürk’e ziyaret
 
Manisa'da Ozegovic imzayı attı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 21 Ocak 2022 Cuma 20:31

Usulüne uygun düzgün iş yapın kimse itiraz etmesin bu kadar basit. Nedir bu velvele? bazı yorumcular da iktidar ağzıyla konuşmuş, aferin size bu kafayla devam edin. Hayır, bir de çıkıp bölgede oturuyor gibi yorum yazmışlar hani gidip bölgedekilerle konuşmasam inanacağım ama gerçekten komik oluyorsunuz. Orada yaşayanlar soruyor biz bunların masraflarını karşılayamayız nereye gider nasıl yaşarız diyorlar bundan haberiniz var mı? Birçoğunun da ruhsatı yok yapı kayıt belgeli olanlar da yıkıldığında yapı kayıt belgeleri sadece ilgili yapının ayakta kaldığı zamanda geçerli olduğu için yani yapı yıkıldığında geçerliliğini yitireceği için oradaki insanlar hak iddia edemeyecekler bunlardan haberiniz var mı? Tahminime göre Batur destekçisi veya çalışanı burada sürekli olarak algı yaratmaya çalışıyor ama şunu söyleyeyim acınası halde görünüyorsunuz ne gerçeklerden ne de İzmirden bihabersiniz. Sayenizde siyasetten de oy verdiğim Chpden de soğudum.

Yorumu oyla      2      3  
ibrahim Yüncü 21 Ocak 2022 Cuma 17:23

Abdul Batur'un belediye başkanlığı Konak için en büyük şanstır. Bölge hele İzban demiryolu kenarı Alman harbinden çıkmış gibi İzmir'in utancı durumunda. Engel olmak isteyen İzmir'r kötülük yapar.

Yorumu oyla      2      3  
Hüseyin ekinci bld.esk.mecls.üyesi 21 Ocak 2022 Cuma 16:46

Sayın başkanım size inanıyoruz ve güveniyoruz halkı üzmiyeceginize inanıyorum ülkemiz deprem kuşağında gültepede depreme dayanıklı çok çok az bina var daha yaraları sarılmamış bir bayraklı gözler önünde o acıları gültepelilerde yaşamadan Gültepe halkınıda üzmeden adil bir şekilde bir imar planı uygulıyacağınıza inanıyorum şimdiden başarılar dilerim sayğılar.

Yorumu oyla      2      3  
yorumcu 21 Ocak 2022 Cuma 15:58

karşı çıkanların tümünü alıp o mahallelerde zorunlu ikamete tabi tutacaksın yalnızca bir ay, eğer daha üçüncü günde "biz ettik başkan sen etme" demezlerse bir şey bilmiyorum. alsancak'tan sallamak kolay tabi...

Yorumu oyla      5      4  
mühendis 21 Ocak 2022 Cuma 13:30

bu odaları sürecin içine katmak çözüm değildir, plan yapılırken zaten plancılar çalışmadı mı, odalar planların yapılmasına dahil olması gereken kurumlar değildir, 80-100 oy ile oturdukları koltuklarda bulunan kendileri ile kavgalı odaları neden planlama sürecine katıyorsunuz, zaten planı plancı yapıyor, plancı odasına kayıtlı, odalar oda olsun kendi meslektaşlarının yetkinliğini ve çalışma düzenine destek versin... meslektaşının haklarını, eğitim seviyesini, kalitesini yükseltsin, odalar ile plan yapacaksanız o zaman kurumlar niye plancı çalıştırıyor...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer’den Başsavcı Öztürk’e ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na ...
Balçova’da taşkın riskini bitirecek projede sona gelindi
Geçen yıl 2 Şubat’ta yaşanan yoğun yağışların etkilediği Balçova Çetin ...
Torbalı'dan çocuklara karne hediyesi
Torbalı Belediyesi sömestr tatilinde çocuklar için “Masal Dinletisi” ...
 
Nar Çiçekleri'nin karne heyecanı
Narlıdere Belediyesi’nin bünyesindeki Nar Çiçeği Anaokulları’nda karne ...
Menemen'de can dostlar güvenli ellerde
Menemen Belediyesi, 2021 yılında can dostları yalnız bırakmadı. 15 dönüm ...
Çiğlili ebeveynler eğitimde
Çiğli Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından, çocuk ...
 
Memleketimden İnsan Manzaraları İzmir’de sahnelendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi doğumunun 120'inci yılı nedeniyle şair ve ...
Bayraklı'da kadına şiddet için farkındalık
Bayraklı Belediyesi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık ...
'Bornova Belediyesi Karşıyaka' moral depoladı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi Karşıyaka ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva