HABERLER>POLİTİKA
23 Mart 2023 Perşembe - 11:43

AK Partili Delican: İzmirimize milletvekili olarak emek vermeye adayım

AK Parti İzmir’in 2014 yılından itibaren aralıksız 4 yıl il başkanlığını yapan deneyimli ismi Bülent Delican, 14 Mayıs seçimlerinde İzmir’i temsil etmek üzere ilk adımı attı. İl Başkanlığı süresince 4 kritik seçim yöneten; İzmir siyasetinde söylem ve projeleriyle iz bırakan Delican; milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Başvurusunun ardından açıklama yapan Delican "Kararım, vefa, vicdan ve adalete dayanan bir karardır. Gözümü açtığım ve hiç terk etmediğim partime ve İzmirimize bu dönemde milletvekili olarak emek vermeye adayım ifadelerini kullandı.

AK Partili Delican: İzmirimize milletvekili olarak emek vermeye adayım

Hem ülkenin yaşadığı deprem felaketi hem de siyasi hamlelere bakılarak; herkesin elini vicdanına koyması gerektiğini söyleyen Bülent Delican, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“22 yıllık yolculuğun 4 yılında, 4 kritik seçimi il başkanı olarak göğüsledim. Her biri, güçlü ve bağımsız Türkiye’nin inşası için kırılma noktasıydı, dönemeçti, gerçekten çok önemliydi. 2014 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı, 2015’te 7 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçimleri, ülkemizin sistem değişikliğini oyladığı 2017 Referandumunda sahadaydım. Her biri ülkemiz tarihinin önemli seçimleriydi 15 Temmuz’da alandaydım. Devlet içinde devlet yaratmak isteyen hainlere İzmir’le birlikte haftalarca siper olduk.”

KOŞULSUZ, ZAMANSIZ SAHİP ÇIKMAK
“AK Parti; siyasi yolculuğunda tüm seçimlerden alnının akıyla çıktıysa, millete hizmet etme düsturundan taviz vermediğindendir.” diyen Bülent Delican sözlerine şöyle devam etti; “İçinden geçtiğimiz süreç, bizlere artı sorumluluklar yüklüyor. Sen, ben dememeyi zorunlu kılıyor. Geçmişte elini şartsız taşın altına koyanların, bugün de aynı özveriyi göstermesi gerekiyor. Kararım, vefa, vicdan ve adalete dayanan bir karardır. Gözümü açtığım ve hiç terk etmediğim partime ve İzmirimize bu dönemde milletvekili olarak emek vermeye adayım. 14 Mayıs sandığında, partimiz inanıyorum ki yeniden çıkacak; Cumhurbaşkanımız yeniden seçilecek; bugün ve her zaman olduğu gibi çözmeye, üretmeye, yapmaya devam edecektir. Şimdi; her zamankinden daha çok bu inanca, millete hizmet etme kararlılığımıza koşulsuz, zamansız sahip çıkanların yola düşmesi gerekiyor. Ben de bu nedenle ve yol arkadaşlarımın da itici gücüyle partime, hemşerilerime milletvekili olarak hizmet etmeye aday oldum. Takdir, elbette Genel Merkezimizin, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ındır.”

Bülent Delican’ın siyasi hayatı

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olan ve halen eczacılık yapan Bülent Delican; siyaset hayatına 2002 yılında AK Parti‘ de başladı. İl yönetiminin çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra 2004 ile 2009 yılları arasında Bornova Belediyesi Meclis Üyeliği ve Büyükşehir Belediyesi’nde Grup Sözcülüğü yaptı.

AK Parti çatısı altında ara vermeksizin siyaset yapan Delican, 2009 ile 2011 yılları arasında İl Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 2011 yılında da AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday adayı oldu. 2012 yılında İl Demokrasi ve Hakem Heyeti Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı yaptı. Ömer Cihat Akay’ın istifasının ardından İl Başkanvekiliği görevine; 03 Temmuz 2014 tarihinde de AK Parti İzmir İl Başkanlığına asaleten atandı.

2014 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı, 2015’te 7 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçimleri, ülkemizin sistem değişikliğini oyladığı 2017 Referandumunda İl Başkanı olarak seçim kampanyalarını yürüttü.

İl Başkanlığı döneminde, 14 Temmuz darbe girişimine karşı düzenlenen ‘Demokrasi’ nöbetlerinde ön saflarda yer aldı. Yaklaşık 1 ay süren nöbetlerde, İzmir’in tüm dinamiklerini ve on binleri bir araya getirmeyi başardı.

İl binasını yeni yerine taşıyarak, kurumsal çalışmalar da yapan Delican; İl Başkanlığının ardından da parti organizasyonlarına katılarak görüş ve önerilerini paylaşmaya devam etti.

 
Bergama’da tarihi ve kültürel eğitim
 
İstismar, ilaç karışımı, eter, insülin, ip... Babaya intihar süsü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan İslahiye, Nurdağı soruları: Soruşturma açıldı mı?
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerle yerle bir olan iki ilçede yaşanan ...
DEVA Partisi İzmir'de 80 kişilik liste... Kimler aday adayı?
Kurucu İl Başkanı Seda Kaya Ösen liste başı olurken, il başkan yardımcıları, ...
CHP’li Sındır'dan o kanuna tepki: Örtülü bir imar affı!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ...
 
AK Parti’den CHP’ye geçti, iddialı konuştu: Adaylığım oyları artırır!
CHP’den İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı olan İzmir’in tanınmış ...
TBMM Genel Kurulu toplandı!
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ...
Erbakan, Cumhur İttifakı'na kapıyı kapatmadı!
Habertürk'te Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtlayan Yeniden ...
 
Meral Akşener'den dikkat çeken paylaşım!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İcazetini nereden aldıkları belli ...
Süreç başladı: Hangi aday ne kadar imza topladı?
Seçmenler tarafından belirlenecek cumhurbaşkanları adayları için ilk gün ...
HDP seçime Yeşil Sol Parti ile girecek!
Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Biz Yeşil ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva