HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 13:54

2 ilçe başkanını karşı karşıya… Bütçe atışması!

Çeşme’de AK Parti ve CHP İlçe Başkanları bütçe tartışmaları üzerinden karşı karşıya geldi. AK Partili Yeliz Karataş, “Bütçeden 48 milyon lira danışmanlık hizmeti altında harcama yapılmış. Başkan Oran’a sormak lazım, hangi konularda danışmanlık alındı?” diye sorarken CHP’li Sait Kavasoğullar, “Belediyemizin 166 milyon TL giderinin yüzde 30’unu danışmanlık gideri olarak ifade etmek bütçe cehaletinin de ötesinde iş bilmezliktir” diye konuştu.

2 ilçe başkanını karşı karşıya… Bütçe atışması!

EGEDESONSÖZ - Çeşme’de AK Parti ve CHP İlçe başkanları arasındaki bütçe gerilimi devam ediyor. AK Parti İlçe Başkanı Yeliz Karataş’ın, yaptığı yazılı açıklamada kullandığı ifadelere, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar’dan cevap gecikmedi. Karataş’ın, bütçeden 48 milyon lira danışmanlık hizmeti adı altında harcama yapıldığına vurgu yapıp, “Hangi konularda danışmanlık aldığını sorması üzerine, CHP İlçe Başkanı Kavasoğullar, “Belediyemizin 166 milyon lira giderinin yüzde 30’unu danışmanlık gideri olarak ifade etmek, bütçe cehaletinin de ötesinde, işbilmezliktir” şeklinde yanıt verdi.

KARATAŞ: ŞİRKETLERE AKTARILAN VARLIKLARIN DEĞERİ 200 MİLYONU GEÇECEK
AK Parti ilçe Başkanı Yeliz Karataş, açıklamasında, şunları söylemişti:

“Belediyemiz, Başkan Ekrem Oran yönetimindeki son 3 yılında, kurulduğu 1881 yılından bu yana görmediklerini gördü. İlk defa kredi kullandık. İlk defa Belediyemiz varlıkları satıldı. Bugüne dek toplam 12 belediye taşınmazı satıldı. Belediyemiz şirketleri Çeştur ve Alataş, kuruldukları tarihten bugüne görülmemiş sermaye artırımına gitti. Belediyemizin 57 taşınmazı, 8 işyerinin işletme hakkı bu şirketlere devir oldu. Nakit olarak aktarılan 20 milyon ve henüz değer tespitleri yapılmayanlarla birlikte bu şirketlere aktarılan Belediyemiz varlıkları değerinin 200 milyonu geçeceği kanaatindeyim" dedi.

Çeşme'de yola çıkmanın safariden farkı olmadığını ifade eden Karataş; "Burada yaşayan bizleri mağdur etmekle kalmayıp, ilçemizin turizmdeki itibarını da zedelemesine rağmen 2021 yılında yol yapım, bakım ve onarımına sadece 13 milyon 864 bin lira harcanmış.  Buna karşın 2021'de dernek ve özel teşebbüslere 9 milyon 280 bin lira aktarmışız. Peki bu dernek ve özel teşebbüsler kim? Onlara bütçemizin yüzde 6'sını aktarırken, muhtaç asker ailelerine verdiğimiz destek neden sadece 2 bin 675 lira? 4 milyon 130 bin liramızı temsil ve tanıtıma, 300 bin liramızı giyim kuşama, 48 milyon liramızı danışmanlık ve müşavirlik hizmetlerine harcamışız. Başkan Oran'a sormak lazım; hangi konularda danışmanlık aldık da bütçemizin, sadece yüzde 8'ini yollara harcarken, yüzde 30'unu buna ayırdık? Belediyemizin 15 biriminin 11'i müdür değil de müdür vekilleri yönetiminde. Buna rağmen yazılı sınavı başarıyla geçmiş 5 personel, nasıl oluyor da sözlüde başarısız bulunuyor ve görevlerinde yükselemiyor?”

KAVASOĞULLAR: ÇEŞMELİLERİN HAKLARI KORUNMUŞTUR
CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Karataş’ın bu çıkışına sert yanıt verdi:

“AKP Çeşme İlçe Başkanının yapmış olduğu gerçeklerle uzaktan yakından alakası olmayan, bütçe yönetimi ve mali yönetim bilgisinden uzak ülke gerçeklerinin farkında olmayan açıklamalarını şaşkınlıkla ve tebessümle izledim. Öncelikle; kredi kullanımı nakit yönetimi açısından önemli bir araçtır. Pandemi döneminde ekonomide olabilecek belirsizliklere karşı önlem olarak kullanılmıştır. Kredi itibarımızın yüksek olması nedeniyle yıllık yaklaşık yüzde 10 maliyetle kredi alınmış, basiretli ve gerçekçi, dengeli bir yönetimle bu krediye ihtiyaç da olmamıştır. Bugüne kadar belediyemizin 3 adet taşınmazı satılmış olup, 1 adet taşınmazdaki çekişmeli durum nedeni ile piyasa değerinin altında satın alınmış ve rayiç değerinde satılarak Çeşmelilerin hakkı korunmuştur. Mali yapısı güçlü bir belediyemizin olması, bu tür durumlarda çare üretilerek, hepimizin malını koruyan bir yönetim anlayışını görmekten CHP Çeşme İlçe Başkanı olarak gurur duymaktayım. Bugüne kadar ALATAŞ A.Ş.’ne 10 adet taşınmaz, ÇEŞTUR’a ise 27 adet taşınmazın devri gerçekleştirilmiştir. Nakit olarak aktarılan tutar net 8.474.063.33 TL’dir.

Yanlış bilgilerden biri de, belediye şirketimizin kamusal denetimi olmadığıdır. Kendisini bilgilendirmek isterim Belediye şirketleri Sayıştaş denetimine tabidir. Kredi kullanımı şirket nakit yönetimi araçlarından biri olup sürdürülebilir ve karşılığı olması yeterlidir. Ayrıca ÇEŞTUR şirketinin bir sonraki aya sarkan hiçbir ödemesi olmamıştır.  Belediyemizin 166 milyon TL giderinin yüzde 30’nu danışmanlık gideri olarak ifade etmek bütçe cehaletinin de ötesinde iş bilmezliğinin ve kamu yönetim anlayışı konusunda ne kadar bilgisiz olunduğunun da göstergesidir. Bütçe kalemleri dikkatli incelediğinde müşavir firma ve kişilere ödeme başlığında yer alan 41 Milyon TL’lik ödemenin bu danışmanlık hizmet alımı için değil, belediye şirketinden hizmet alımı yapılan Temizlik, Fen İşleri ve Park Bahçe işlerinde çalışan personele yapılan ödemenin karşılığı olduğu açıkça görülecektir.

Derneklere aktarıldığı iddia edilen 9 milyon 280 binin detaylarına bakıldığında artık bunun cehaletinde ötesinde bir yalan ve saptırma olduğu açıkça görülecektir. Açıklamalarda da görüleceği üzere metnin tamamında yer alan iddialar mesnetsiz, bilgisiz ve kötü niyetle kaleme alınmış, yanlış ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Göreve geldiği ilk günden bu yana büyük bir özveri ile çalışan ve başarısı gün gibi ortada olan, iyi günde kötü günde hemşerilerimizle omuz omuza mücadele eden Çeşme Belediye başkanımız M. Ekrem Oran’a ve tüm çalışan emekçi kardeşlerime bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.”

 
Aydın'da 19 Mayıs kutlamaları başladı
 
Etna Yanardağı faaliyete geçti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eskiköy 18 Mayıs 2022 Çarşamba 16:05

neyi danıştın bilelim..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'29 Mayıs'ı Atatürk Havalimanı'nda kutlayacağız'
AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'ya başvuran ...
Sözcülük kaldırıldı... Ongun'a yeni görev!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyedeki ...
CHP'li Sertel ısrar etti.. PTT'nin makam araçlarına GPRS sistemi geliyor!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Atilla Sertel, PTT araçlarının ...
 
CHP 'Kaftancıoğlu' için bir araya geldi... Yücel İzmirlileri mitinge çağırdı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan ...
Cumhurbaşkanı adayı yorumu: Yavaş'ın rakipleri kendi ayağına sıkıyor!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, siyasette yaşanan ...
Akşener'den gençlere 1919 ruhu çağrısı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ...
 
CHP'den 6'lı masaya miting daveti
CHP'nin İstanbul'daki "Milletin Sesi" mitingi 21 Mayıs Cumartesi günü ...
CHP'li Sındır: Tarihin hürriyet kavgası 1919'da başladı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına ilişkin yaptığı basın ...
CHP'li Purçu tepkili: Basın özgürlüğü kalmadı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'dan DEÜ'deki yabancı öğrenci kontenjanına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva